« Razendsnel internet: een goede pensioeninvestering | Hoofdmenu | Een geanimeerd gesprek »

10/09/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Prima heer Borgdorff, dat u en een deel van uw medewerkers hier aandacht aan besteed. Ik kan me goed voorstellen dat zulks zeer kan worden gewaardeerd.

Succes overigens met het videogesprek met een aantal deelnemers komende week! Ik hoop dat u aan de vele verwachtingen zult kunnen voldoen.

Nico Medema

Beste Louis, Lucas e.a., verwacht veel begrip maar geen resultaat van het videogesprek . Pfzw heeft zich geconfronteerd aan het pensioenakkoord. Pleidooi voor een eerlijke rekenrente is dus kansloos. Beleggingsresultaten komen niet ten goede aan huidige gepensioneerden.

Lemon

@Hr Miedema: Pfzw heeft zich geconfronteerd aan het pensioenakkoord.

# ws geconformeerd? Maar op de belangrijke punten?

*** Citaat: "Het pensioenakkoord is een feit. Tenminste, er moet nog een hele parlementaire behandeling volgen. Nog niet alle belangrijke punten zijn echter opgelost. Zo zijn er nog vragen over mededingingsaspecten bij de verplichtstellingen van bedrijfstakpensioenfondsen. Ook de juridische risico's van het 'invaren' van oude pensioenrechten zijn nog niet helemaal duidelijk. Er is wel een belangrijke hobbel genomen en het pensioenakkoord ligt er.

De maximale premie bedraagt vanaf invoering tussen 30 en 33 procent. Dit wordt in 2022 nog definitief vastgesteld en daarna eens per vijf jaar geëvalueerd. Doelstelling is om bij een beleggingsmix van 1,5 procent het beoogde 75 procent pensioen van het gemiddelde loon te behalen. De beleggingsmix is eigenlijk het beleggingsresultaat, maar dan na aftrek van indexaties. De rekenrente doet niet meer mee. De beleggingsmix ad 1,5 procent lijkt mij op zich realistisch, maar bijzonder royaal is het ook niet. Zeker niet, als je bedenkt, dat de werknemers straks alle risico's gaan lopen.

(Paul van der Heide is verbonden aan Nederlands Pensioenbureau Legal)

https://www.accountant.nl/vaktechniek/2020/7/mijn-excuus-aan-minister-koolmees/

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff