« Ongekend onzeker | Hoofdmenu | Pensioenles voor werkgevers »

10/30/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Beste heer Borgdorff

Het is goed dat u opnieuw weer extra aandacht vraagt voor alle mensen werkzaam in de zorg. Dat verdienen ze ook.
Zo kunt u volgende week ook weer uw aandacht richten op de vele vragen die er leven bij de gepensioneerden en overige deelnemers aan PFZW.

U leest ze zelf aan de hand van de reactie-rubriek op uw blogs. De meeste reacties vragen om een EERLIJK antwoord, ook met respect voor de vragenstellers zelf.

Heus, het zijn ECHTE zorgen die hen bezig houden. Er wordt al zoveel van hen gevraagd.

Tini Schollen

Beste Louis,
MEER dan mee eens !

Jannie

Het is helemaal waar wat er door dhr Borgdorff wordt geschreven. Helaas is dat maar al te bekend bij al diegene die in de zorg werken en gewerkt hebben.
Ik begrijp wel dat hij dit schrijft om begrip voor de situatie te tonen.
Maar liever zouden de meeste lezers van dit blog andere dingen lezen, meer op de situatie van gepensioneerden gericht en antwoord op de veel gestelde vragen dmv het beloofde document.

Vanhees

En weer geen inhoudelijke antwoorden op
al lang lopende vragen met betrekking tot de al jaren dalende koopkracht die bij de (al 12 jaar uitgeknepen) ouderen leven.
Hopelijk worden wij met het aantreden van de nieuwe directeur eens serieus genomen en worden de belangen van de gepensioneerde dan eindelijk wel behartigd.

Lemon

@ Werkgevers kunnen, samen met werknemers, zorgen voor goede en plezierige werkomstandigheden, waar flexibiliteit altijd twee kanten op gaat.

# Ook actueel...schrijnend als het beroep iemands roeping betreft...

*** Verzorgende ig Sarita Verstraeten (35) werd door verschillende cliënten én zorgorganisaties gediscrimineerd om haar huidskleur. ‘Ik vond het afschuwelijk dat ik werd afgerekend op mijn kleur, in plaats van op wat ik kan.’
....Maar werkgevers staan dus niet altijd achter Sarita, wat ook blijkt als een uitzendbureau haar niet bij een zorgorganisatie aan de slag krijgt. ‘Ook om de vage reden dat ik niet goed Nederlands zou spreken, maar het uitzendbureau wist dat het door mijn huidskleur kwam en adviseerde me om melding van discriminatie te doen. Dat heb ik toen gedaan.’ Discriminatie kun je melden bij Discriminatie.nl. Uit cijfers blijkt dat in 2019 vooral melding werd gemaakt van discriminatie op de arbeidsmarkt: de melders ervaren het vaakst discriminatie bij zowel sollicitaties als op de werkvloer (1.140 meldingen). Bij ruim een derde van deze meldingen was sprake van discriminatie op grond van herkomst. ‘Het stomme is’, vertelt Sarita, ‘dat sommige werkgevers me wél een contract wilden geven toen ze hoorden dat ik in België ben opgegroeid. Maar dan hoefde het van mij al niet meer.’

https://www.tvvtotaal.nl/sarita-werd-gediscrimineerd-ik-wil-geen-zwarte-aan-het-bed/

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW