« Dag van de Arbeid | Hoofdmenu | Een gesproken blog »

05/08/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Ik lees zojuist in het Financieel Dagblad dat afgelopen vrijdag door de stuurgroep van pensioenonderhandelaars is besloten dat een nieuw pensioenstelsel voor alle pensioenfondsen waarschijnlijk pas in 2027 (!) zal ingaan.

Tot die tijd zullen allerlei overgangsmaatregelen gaan gelden. Wie zal 2027 nog gaan meemaken? Er is nog genoeg tijd over om verder te bakkeleien.


Bruins Slot

Mooie beleggingsresultaten in 2019, en goed op weg om nog groener te beleggen. Is een project als northH2 niet een mooie PP pensioen-privat belegging: lange termijn, en groen, met een solide partner, vgl de PP met BAM in infra.
De resultaten laten ook zien hoe ridicuul hanteren van de door de ECB verlaagde rentes uitpakken. De uitspraak van het Duitse constitutioneel hof heeft mogelijk juridische voetangels en klemmen, zij hebben natuurlijk gelijk dat de doelen van de ECB om inflatie net onder 2 te houden volkomen achterhaald zijn. Een inflatie van 0-1% zou het doel moeten zijn, of beter nog: een europees gemiddelde rentestand van bv 3%, zodat meer evenwicht komt in financiele transacties. Een flink deel van het geld , nu in cirkulatie met negatieve rente wordt uitsluitend gebruikt voor speculatie, en drijft onroerend goedwaarde kunstmatig op. Kunnen de Europese pensioenfondsen samen niet ook procederen bij het EU hof vanwege dit fenomeen?

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff