« Dag van de Arbeid | Hoofdmenu | Een gesproken blog »

05/08/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Ik lees zojuist in het Financieel Dagblad dat afgelopen vrijdag door de stuurgroep van pensioenonderhandelaars is besloten dat een nieuw pensioenstelsel voor alle pensioenfondsen waarschijnlijk pas in 2027 (!) zal ingaan.

Tot die tijd zullen allerlei overgangsmaatregelen gaan gelden. Wie zal 2027 nog gaan meemaken? Er is nog genoeg tijd over om verder te bakkeleien.


Bruins Slot

Mooie beleggingsresultaten in 2019, en goed op weg om nog groener te beleggen. Is een project als northH2 niet een mooie PP pensioen-privat belegging: lange termijn, en groen, met een solide partner, vgl de PP met BAM in infra.
De resultaten laten ook zien hoe ridicuul hanteren van de door de ECB verlaagde rentes uitpakken. De uitspraak van het Duitse constitutioneel hof heeft mogelijk juridische voetangels en klemmen, zij hebben natuurlijk gelijk dat de doelen van de ECB om inflatie net onder 2 te houden volkomen achterhaald zijn. Een inflatie van 0-1% zou het doel moeten zijn, of beter nog: een europees gemiddelde rentestand van bv 3%, zodat meer evenwicht komt in financiele transacties. Een flink deel van het geld , nu in cirkulatie met negatieve rente wordt uitsluitend gebruikt voor speculatie, en drijft onroerend goedwaarde kunstmatig op. Kunnen de Europese pensioenfondsen samen niet ook procederen bij het EU hof vanwege dit fenomeen?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW