« Een gesproken blog | Hoofdmenu | Eind in zicht? »

05/22/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

@ het klimaat waarin wij leven verandert in rap tempo en over de hele wereld...

# het klimaat verandert al eeuwen maar blijkbaar is onze invloed
op de weersomstandigheden zorgwekkend.

*** klimaat is de verzameling van de gemiddelde temperatuur, vochtigheid, neerslag dwz
het gemiddelde weer over een periode van ongeveer dertig jaar. Klimaatverandering is dus niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de
snelheid waarmee momenteel veranderingen plaatsvinden.
Het klimaat kan zowel door de mens als door de natuur veranderen. Het klimaat wordt sterk bepaald door het zogenaamde broeikaseffect.
bron :Vlinderstichting.nl

Dus...nieuw is de snelheid waarmee momenteel veranderingen plaatsvinden
...maar ook een verkeerde aanpak vh probleem.

Bijvoorbeeld...
" Waarom biomassa een grotere klimaatkiller is dan steenkool"

Macon. "Sta er eens bij stil: we kappen bomen om klimaatverandering tegen te gaan."

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/waarom-biomassa-een-grotere-klimaatkiller-is-dan-steenkool~b8d089d1/

Jv Stempvoort

Hoor altijd dat we fossielvrij energie moeten gaan produceren. Een van die dingen was de biomassa dat zou het zijn.Er werd zelfs subsidie gegeven, omdat dit zg met afvalhout gestookt zou kunnen worden.Terwijl iedereen kan bedenken dat dit niet kan,wordt er wel subsidie op gegeven.

Ook de houtkap in de jungle van Brazilie gaat gestaag door, heb altijd begrepen dat dit de longen van de aarde zijn, die zo heel snel ziek worden gemaakt met als gevolg,vul maar in.
Vraag me dan ook af waarom daar dan niet meer tegen geprotesteerd wordt. Vanuit overheid Brazilie wordt het zelfs gestimuleerd.

Kortom, helemaal fossielvrij mooi maar niet haalbaar.
Beleggen in Shell met bedenkingen, maar prima.
Misschien toch over op kernenergie mettertijd? is in elk geval schoon en kan veel energie produceren.

Bruins Slot

Goed beleid om te beleggen in klimaatverandering. Uiteindelijk zal kleinschalig vooral zonneenergie incl wind en water, en grootschalig zonne, wind die omgezet wordt in waterstof. Tot dan is gas het beste, in elk geval VEEL beter dan biomassa. Marginaal is biomassa te verdedigen, restafval van groen etc. En zker niet te verwaarlozen kernenergie, uiteindelijk het veiligste, het goedkoopste en het betrouwbaarste.
Zonnevelden, windparken op land en biomassacentrales waarvoor kap en teelt moeten zijn verwerpelijke. Bouwen in hout is na energiebesparing en besparing op vleesteelt een belangrijke asset. Ook iets voor PFZW?

Chris

De Corona leugens zijn nog niet voorbij of ze beginnen weer over het klimaat dat al eeuwen lang veranderd. Trap niet in die gore leugens. Het kleine groepje elite komt met fake news alsof het heel normaal is. Vooral Shell is met zijn vele criminele beleggers de grootste criminele organisatie ooit! Geloof in uzelf. Kijk niet naar RTL en SBS zenders en zeker niet meer naar NOS nieuws zenders en geloof uw bestuurders niet zomaar. Vlieg wat minder. Ga niet teveel carnavallen en breng je zieke vader of moeder eens een bezoekje. Dan ben je al heel erg op de goede weg.

Chris

Leuke reactie van Stempvoort, maar heb je dan nog niet door dat je ongelooflijk bedrogen wordt! En kernenergie is wellicht het beste maar je weet hoe gevoelig dat is.

Bruins Slot

Tja, ik kijk bijna geen tv, maar volg goed het nieuws op detailniveau, vlieg al jaren niet meer en strak voor belasting op kerosine etc. Maar gas is aanzienlijk beter dan biomassa, de schaal van verandering vergt inzet van bedrijven zoals shell en bp, Het is dus voor een lange termijn belegger als PFZW met ook als doel een betere wereld voor wie ons overleven goed Om sturend te beleggen in fondsen als shell cs. Carnaval heb ik nog nooit gevierd, en mijn ouders zijn lang geleden overleden, in de tijd dat pensioenen nog werden geindexeerd op basis van de vaste rekenrente. TAV kernenergie: dat is een prima oplossing voor de bulk aan energie die we de komende 30 jaar nodig hebben, misschien dat in Duitsland de kerncentrales weer open mogen na aftreden Merkel, en dat ze dan de bruinkoolcentrales sluiten.

Jv Stempvoort

Over bedriegen gesproken, hoorde ik vanmorgen F.Timmermans bij WNL het opnemen voor de EU.
Zodanig dat ik dacht dat hij van een andere wereld kwam.
Wat denk ik ook zo is de man zweeft meer dan dat hij met beide benen op de grond staat. Laat staan dat hij weet hoe een gewone burger leeft en werkt.
Of je voor of tegen een steunfonds bent, was het zeer tegenstrijdig en onzinnig wat hij uitkraamde.
Naar mijn idee wil hij een wit voetje halen binnen de EU/EC.

Lucas

Laten we het eens over ons pensioen hebben... Dat wil men veranderen in het zogeheten casinopensioen. Reeds in februari heb ik hierover een aantal indringende vragen gesteld aan dhr. Borgdorff. Hij beloofde hier antwoord op te geven maar tot op heden nog helemaal niets vernomen... Graag uw reactie, zoals toegezegd!
Meneer Borgdorff: waarom wilt u overstappen op een premiestelsel met veel grotere risico's voor de deelnemers terwijl het vooral de rekenrente is die de instabiliteit en te lage dekkingsgraden veroorzaakt? Waarom wilt u de deelnemers, die zij nu nog kunnen maken, m.b.t. wel of niet hun oude rechten behouden, door de overheid laten afnemen door die overheid te vragen een dergelijke overstap te verplichten?
Als overstappen werkelijk zo gunstig is u doet voorkomen hoeft u toch niet bang te zijn dat men kiest voor behoud van oude rechten?
Dus ik roep PFZW in ieder geval op de deelnemers zelf te laten beslissen of zij wel of niet over willen stappen naar een nieuw stelsel met meer risico's, ook al levert dit voor PFZW meer administratie op. U wilt het stelsel immers wijzigen. Dan moet PFZW ook de gevolgen dragen en bereid zijn om twee stelsels (oude en nieuwe) naast elkaar te hanteren. Indien u dat niet wilt dan moet u afzien van wijziging en niet deelnemers (laten) dwingen tot iets wat ze niet willen maar waar ze in de toekomst mogelijk wel zeer grote negatieve gevolgen van moeten dragen. De mensen die nu tegen hun pensioen aanzitten zijn zo ongeveer met iedereen solidair geweest en hebben dik betaald voor die solidariteit. Ze nu tegen hun uitdrukkelijke wens in hun garantie ontnemen, onder het mom van meer mee kunnen bewegen met de economie en zgn. sneller kunnen indexeren, is niet alleen misleidend maar ook asociaal te noemen.
Werkgevers, pensioenfondsen en verzekeraars zijn degenen die hiervan profiteren ten koste van de (oudere) pensioendeelnemers en gepensioneerden. En dat zijn nou juist toevallig uw klanten...

Chris

Weet je wat hij krijgt per maand/jaar. Dan zou jij ook leugens verspreiden. :) Zo werkt het nu eenmaal in deze wereld!!!!! Vraag maar Borgdorf.

Chris

Oh ja en hij is ook nog van de PVDA, . De meesten dachten dat hij van de VVD was en dat zijn grote bedriegers pur sang. Dan zou je het nog begrijpen! Dus PVDA is ook niet te vertrouwen. 10 a 20 jaar geleden (sinds 9/11) stemden de allochtone medemensen nog hierop, maar ja nu hebben we DENK en misschien straks nog wel de moslim partij. gefeliciteerd met de integratie. DE chaos is nog maar net begonnen!!!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW