« Een beroerd kwartaal, maar we kijken ver vooruit | Hoofdmenu | Terugblik »

05/01/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Natuurlijk zijn de mogelijkheden wat PFZW aan het bestrijden van de coronacrisis kan doen, beperkt.
Maar ik stel het wel op prijs dat het doet wat het kan.

Louis Sparidans


Opmerkelijk: ‘Bedrijven in nood kunnen geen loonoffer afdwingen, maar er wel om vragen’ aldus een aangehaald citaat van minister Koolmees in de Volkskrant van vandaag (pagina 19).

Het gaat mij vooral om het eerste gedeelte van dit citaat. Als je dit naar analogie toepast op gepensioneerden zou je kunnen zeggen: Pensioenfondsen in nood kunnen geen verlaging van de uitkeringen afdwingen …..’.

Een interessante uitspraak.


Chris

Dag van de Arbeid, tss.. 1 mei wordt de dag van werkeloosheid onder een staat van beleg!

Louis Sparidans


Een vriend van me vroeg me om nadere toelichting op het stukje dat ik een paar dagen geleden (zie hierboven) plaatste.
Ik vergeleek daarin een uitspraak van ónze minister Wouter Koolmees (de minister die over onze pensioenen gaat) over pensioenfondsen in relatie tot bedrijven.

Ik weet het, het is natuurlijk niet helemaal juist, maar ook géén vergelijking tussen appels en peren.
Ik zie namelijk wél een gedeeltelijke overeenkomst. Pensioenfondsen beheren het geld dat door bedrijven en werknemers bijeen is gebracht als oudedagsvoorziening. Het is een feite uitgesteld loon.

Zowel werkgevers als werknemers betalen hiervoor een eigen premiebijdrage. Maar feitelijk hebben de pensioendeelnemers het eigendomsrecht.

Waar diezelfde minister Koolmees, die de pensioenfondsen al jaren kort houdt, waardoor ze niet kunnen indexeren en mogelijk in de toekomst moeten korten, huldigt ten aanzien van bedrijven het standpunt ‘dat bedrijven in nood hun werknemers geen loonoffer kunnen afdwingen, tenzij ze daar zelf mee instemmen’.

Het gaat dus in feite om dezelfde materie: het inkomen van werknemers resp. pensioentrekkers.

Chris

Er is een groep mensen in ons land dat weinig last heeft van de corona deceptie. Ambtenaren, ja zelfs verpleegkundigen en andere takken van sport (arbeid) die elke maand hun salaris gestort krijgen. De andere helft van Nederland. De mensen die echt voor de economie zorgen, zijn ten dode opgeschreven als deze onzin nog langer duurt. Oh en uw pensioen is al lang verkwanseld aan de zuidelijke landen, een plan dat ik al jaren geleden zag aankomen. En het virus? die zal niet erger worden dan de 9600 doden van 2017 en 2018. Slaap zacht allemaal.

Jv Stempvoort

Ons pensioen kan niet verkwanseld worden omdat dit ons pensioen is en niet van de overheid. Al denken ze sommige politici van wel.

Johan

Chris,

Zou je wat meer inhoudelijke reacties kunnen geven i.p.v
het aanhikken tegen alle instanties?
Wel zo fijn.

Lucas

Zo maar een paar vormen van verkwanselen:
europese harmonisatie van pensioenen m.a.g. herverdeling van pensioengelden
verlagen belastingvrijstelling pensioensparen
afschaffen lager belastingtarief voor aow'ers
nóg striktere eisen opleggen (zoals op advies van de commissue Dijsselbloem gaat gebeuren) zodat er weer niet geïndexeerd en mogelijk gekort moet worden
overstappen op een pensioenstelsel zonder zekerheid m.b.t. de pensioenuitkering: je pensioen is waard wat de koers van de dag bij pensionering is en we hebben gezien wat een beurskrach daarmee kan doen..
Kortom meneer Stemvoort: het pensioen is uitgesteld loon dat beheerd wordt door organisaties/vakbonden/overheid die andere belangen lijken te laten prevaleren boven die van reeds pensioengerechtigden. Bescherming van de pensioenen voor de toekomst ten koste van de huidige pensioengerechtigden betekent voor deze instanties: bescherming van premiebetalers, leden en potentiële stemmers op de politieke partij.

Chris

Die geef ik juist, opdat je niet vergeet dat je ongelooflijk belazerd word door instanties en mensen die er geen cent minder om gaan verdienen. Juist zij behoren in te leveren en omdat ze dat niet gaan doen zal het vertrouwen alleen maar minder worden! Jij hebt ook vast in deze tijden een goed salaris en hoef jij niets in te leveren! Lekker makkelijk praten.
Oh en dit is een open blog en als je geen commentaar wil dan moet je het maar stoppen of er een moderator tussen zet die alle kritiek weg haalt en alleen de leugens en de misleiding laat staan.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff