« Lang leve de verpleegkundigen | Hoofdmenu | Helpen met cijfers »

04/10/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

Gaat Peter Borgdorf ook financieel inleveren of blijft dat gewoon bestaan. Er zijn vele mensen die "noodgedwongen" thuis moeten blijven maar dan niets maar dan ook niets meer kunnen verdienen. Voor wie moeten we nu thuisblijven? Voor die, die u lachend met hun vele geld lekker thuis blijven of voor diegene die met hun schamele inkomen voor u op de bres staan? Voor wie.....? Er schijnt wereldwijd een aardige lockdown te zijn, heeft u weleens actueel naar flightradar en marine traffic gekeken? U zal zich verbazen hoeveel vliegtuigen en schepen zich er nog steeds over de wereld bewegen. Er landen elke dag vele vliegtuigen uit de USA, Italië en China keer op keer op Schiphol en op andere grote luchthavens zonder dat al die mensen gecontroleerd worden! En u moet lekker zoveel mogelijk thuis blijven? een virusje dat een zgn ARDS veroorzaakt. Weet u wat dat is? En wie lijden daaronder? Ja hoe spijtig ook de zwakkere oudere en dat is al triest genoeg maar vooral de dikke pafferige ongezonde, vooral op geld beluste medemens en is dat erg... nee! Maar ook onschuldige mensen die zich gek laten maken door diegene die u zo graag vertrouwd?! Waar gelooft u nog in?

Johan

Ik ben altijd in voor opbouwende kritiek.
Laten we de discussies over verschillende onderwerpen die
de revue passeren in dit blog ook dusdanig benaderen.

Hulde aan alle medewerkers in de vitale beroepen.
Ik ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat. We zullen
het horen en zien.

Johan

Vanochtend weer nieuws over pensioenfondsen in de verschillende
kranten.Zo te lezen is er geld meer dan voldoende inde kassen.
Ook stond er dat degenen die de rente hebben afgedekt er beter
voorstaan dan degenen die dat niet hebben gedaan.
Maar mijn bescheiden mening zegt dat dit toch niet uitmaakt
voor de werkelijke hoeveelheid pensioen geld dat een fonds in kas
heeft.M.a.w de renteafdekking is toch een schijnvertoning?
Is het geen goed idee om in slechtere tijden het pensioen niet
te verhogen en in betere tijden wel te indexeren? Van verlaging
hoeft geen sprake te zijn gezien de vermogens van pensioenfondsen.
Over langere termijnen gaat er veel geld uit maar ook weer veel geld in.
Dagkoersen zijn niet belangrijk.Over de horizon heenkijken wel lijkt
me.

Chris

Er is niets aan de hand Johan, het is een plan van de rijken om te kijken wat er gebeurd na zo'n lockdown en hoeveel meer ze nog kunnen graaien en hun macht kunnen misbruiken. Het trieste is dat onze oude mensen (vaders en moeders) met veel onderliggend lijden er allemaal vroegtijdig uitstappen en dat is bewust gepland!

Jv Stempvoort

Ben wel benieuwd naar de volgende kwartaal cijfers. Maar over het algemeen lijkt het me niet dat er gekort moet gaan worden aan het einde van dit jaar. Er is voldoende kapitaal waarvan nog steeds maar een klein percentage aan pensioenen wordt uitbetaalt.
Achteromkijkend is het jammer dat er niet is geindexeerd de laatste jaren. Omdat het booming ging met de economie.
Nu gaat het minder goed door deze crisis, maar laten we uitgaan dat er weer betere tijden komen.Beleggen is toch voor de lange termijn.
Wat ik een opsteker vond, zag in het nieuws vanmorgen dat in Nieuw-Zeeland de regering hun inkomen met 20% verlagen in deze crisis tijd. Ze hoeven dat niet te doen maar ik vind het geweldig.
Dat vind ik niet alleen meedenken maar ook meevoelen.

Johan

Vraag:waar vind ik de blog van Borgdorff op
de site van pfzw?
Ik ga nu altijd naar pfzw.typepad.com maar
het lijkt me dat ergens een link moet zijn naar dit blog.
Wie kan me helpen?

Chris

"Wat ik een opsteker vond, zag in het nieuws vanmorgen dat in Nieuw-Zeeland de regering hun inkomen met 20% verlagen in deze crisis tijd. Ze hoeven dat niet te doen maar ik vind het geweldig.
Dat vind ik niet alleen meedenken maar ook meevoelen".

Ze horen dat wel te doen! Waar komt toch dat idee vandaan dat zij niets hoeven in te leveren! U moet dat ook!, de burgers moeten dat toch ook ! De mensen die nu ontslagen worden toch ook?! Het hoort als er een crisis is. Meeleven met je bevolking en empathisch zijn laat zien dat je een echte bestuurder cq leider bent.
Maar hier in dit smerige verdorven bestuurders land doet men niets en het lachend misleiden van de mensen gaat gewoon door en die bestuurders die niet inleveren zijn de ware criminelen in dit land!

Jv Stempvoort

Daarbij hoorde ik nog een mooie, van een supermarkt medewerker van de lidl. Omdat er gesproken wordt over een bonus voor supermarktmedewerkers van 500 euro ja zeker, is ook een bonus!
Maar die medewerker gaf aan, och ik doe gewoon mijn werk waar ik voor wordt betaald. Een bonus zou voor hem niet hoeven!
Dat heb een bestuurder die tonnen en of miljoenen per jaar verdient nog nooit horen zeggen. Ik doe gewoon mijn werk. Daarbij verdient hij zij zoveel dat die bonus echt niet nodig is. De hele bonus cultuur zou beter afgeschaft kunnen worden.
Ik vraag me altijd af of die bestuurder beter zijn best doet dan die medewerker op de vloer. Het tegendeel is al bewezen dat er mensen waren en misschien nog zijn die disfunctioneerden en toch een bonus kregen. Omdat dat afspraak was! Dat ze disfunctioneerden was toch ook niet de afspraak.

Haiko

Misschien een goed idee om dan toch maar 20% van het pensioen in te leveren.
U moet ook inleveren! Toch?

Chris

Dat is al gebeurt! Mensen hebben al fors ingeleverd. Het gaat om het goede voorbeeld geven, anders stoppen deze graaiers van politiek en financiële wereld nooit!
Je leeft in een zeer grote criminele financiële wereld Haiko! Als je daar toe behoord ben je geen haar beter.

Vanhees

Walgelijke en goedkope manier van aandacht vragen !!

Het ware beter Uw tijd te besteden aan het werk waarvoor U een zeer vet salaris vangt.

Zorg nu eindelijk eens voor een waardevast en geindexeerd pensioen voor alle gepensioneerden die nu al jarenlang worden gekort.

Hiervoor wordt U betaald ; in plaats van Uw en onze tijd te verdoen met deze onzin.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff