« Gepensioneerden weer aan de slag in de strijd tegen corona | Hoofdmenu | #thuisvoordezorg »

04/03/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

"corona crisis heeft ondertussen een verrassend bijeffect: de personeelstekorten in de zorg zijn tijdelijk een stuk minder groot."

Ja hoe zou dat komen. Weet u dat de ziekenhuizen (op de ICU en sommige SEH's na) heel rustig hebben?
Vele van deze verpleegkundigen springen bij, bij hun ICU collega's maar dan op zn hoogst in de medium care of andere non ICU werkzaamheden, Het ontlast de ICU vpk's en artsen wel!
Weet u dat er in 2018 veel meer (influenza) doden waren?!
Mensen die de draconische lockdowns bekritiseren worden criminelen genoemd. Maar openlijk bekritiseren mag!. zie ook de shows van Jensen. dit is een democratisch recht en wellicht heeft hij nog gelijk ook!
In de onderstaande link iemand die een zeer grote kennis heeft over wat u nu moet doorstaan en ik zou hem maar heel serieus nemen!. En zeker niet de MSM te serieus nemen, die zijn niet objectief!

Chris

www.youtube.com/watch?v=NkaVypHJX_Y

Trijntje de Vries_Rossing

Zou het nu geen tijd worden om alle mensen in de zorg extra te belonen. In de vorm van een blijvende salaris verhoging.

Janny Lentze

Ben ik het helemaal mee eens. Zonder dat er demonstraties op het malieveld voor nodig zijn.

Ria

Ik denk precies hetzelfde!!!!!

Janneke

hopelijk wordt als deze crisis voorbij is de zorg recht gedaan en beloond worden voor hun inzet met een flinke bonus en dat er ook geregeld wordt dat de salarissen omhoog gaan als waardering voor de zorg en het aantrekkelijker maken voor nieuw personeel.

Lydia

Hoe zou het zijn als de verzekeringen de grote controle op wat de zorg doet over te laten aan de professionals. Dat het werk wat de zorg doet gewoon beloond wordt zonder toeters en bellen. Zodat er meer handen aan het bed vrij komen en minder handen aan het bureau zitten te tikken.

Zou het werk in de gezondheidszorg met minder schrijven en minder verantwoorden maar meer doen, voor iedereen niet veel efficiënter en plezieriger worden waardoor meer mensen zich willen inzetten voor de zorg (in het algemeen).

W Valkema

Ook ik, oud verzorgende,ben het er mee eens dat mensen in de zorg een extra bonus verdienen, zeker het personeel in de ziekenhuizen.wat deze mensen betekenen in deze tijd is geweldig.

Ria Alblas

Verloskundigen werken nu met de Corona alleen vanuit de praktijk en doen veel telefonisch . Er zijn meer bevallingen Thuis omdat as ouders bang zijn Corona op te lopen in de ziekenhuizen..
De kraamverzorgster assisteert De verloskundige thuis of ziekenhuis zij blijven in het gezin 48 of 24 uur Verdeeld over 8 dagen. Normaal komt een verloskundige om de dag om de controles over te nemen vragen van ouders beantwoorden en soms baby observeren. Die taken liggen nu bij de kraamverzorgsters daar komt bij dat de ouders bezorgt zijn over de toekomst van be baby er word veel gepraatin de gezinnen en gva gegeven. Verloskundige zijn telefonisch altijd te berijden.Als de kraamverzorgster de controles niet vertrouwd mag zij de verloskundige bellen, die probeer het via de telefoon op te lossen. Het is zo jammerder de kraamverzorgster weer word onder gewaardeerd/ vergeten Een verloskundige kan niet zonder een kraamverzorgster die ziet hoort en signaleert in de thuis situatie meer als een verloskundige. Ook de andere gezinsleden worden verzorgt maar er word ook geobserveerd hoe het eraan toe gaat in het gezin zij hebben een melding plicht.Kraamzorg helpt mee de baby te introduceren in het gezin. Ik heb gehoord dat er kraamverzorgster werken in besmette gezinnen,als er beschermde kleding is in beschermdekleding.Nederland is uniek met kraamzorg ik hoop dat er nu ook eens waardering voor de kraamverzorgster komt

henk

de verpleegkundige en verplegers zijn al jaren het ondergeschoven kindjes,, bij deze politieke gild ,,nu ja,maar O.W,als het voorbij ,is,kloppen zij hen op de borst,en vergeten heel gauw wie u waren ,die de zorg op de been hield,u verplegers en verpleegkundige en dokters ,bedankt beste mensen,

Mariette Marcellis

Wat zou het mooi zijn dat in de toekomst onze ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Niet om half 12 het ontbijt en om 12 uur de soep al weer op tafel. Wat heerlijk zou het zijn om een aantal keren per week te mogen douchen. Niet meer met een luiervol heel lang op de zuster moeten wachten . " De zuster komt zo" klinkt nog veel te vaak in onze verpleeghuizen. De werkdruk is veel te hoog en daardoor kiezen veel jonge mensen niet meer voor de zorg.

Bert de caluwe

Herkenbaar mariette

Annie Groote Schaarsberg-Reuvekamp

Als dat langer door werken op een dag maar geen zieke en overspannen verpleegkundigen op roept, dan zijn we verder van huis.

Henk Ubaghs

De mensen die in de ambulante zorg en in de psychiatrie werken,werken onbeschermd met patienten. Zij kunnen zwaar ziek worden en zelfs sterven.Mondkapjes en beschermende kleding hebben ze niet. Zij kunnen niet in quarantaine.Zij verdienen gevaren geld.
Henk Ubaghs.

c.m.zaal-heijdra

laten we de schoonmakers op de intensive care en de spoedeisende hulp niet vergeten. De artsen en verpleegkundigen zijn verloren zonder hen. Zij werken dubbel zo hard met hun speciale kwaliteiten maar het loon laat te wensen over.

Jv Stempvoort

Wat fantastisch dat de verpleegkundigen nu zo geroemd worden, zeker diegene die op een ic werken. Alle hulde voor hen.
Wat mij betreft hebben zij een bonus verdiend evenals artsen en schoonmakers. Vooral de schoonmakers worden nogal eens vergeten in deze maar doen ook belangrijk werk.
Wel mag er na deze crisis wel eens anders naar het vak van verzorgenden en verpleegkundigen worden gekeken, zeker wat betreft de beloning die veelal niet in verhouding staat met hetgeen er voor moet worden gedaan.
Het is een mooi vak die de meesten met veel plezier en liefde uitoefenen.
Zij staan niet snel op de voorgrond of gaan protesteren. Maar ze verdienen beter, zeker als je ziet waar ze toe in staat zijn met deze crisis.

Chris

Inderdaad en ook zeker 10% net zoals de blogschrijver en al die andere pensioendirecties.

Peter

Trijntje heeft volledig gelijk.Het wordt de hoogste tijd en niet alleen door de corronacrisus.Jaar en dag verleende de zorg met heel veel liefde hun beroep.Helaas hebben zij maar al te vaak te horen gekregen,. dat er bezuinigd moest worden.

Karin

Hélemaal mee eens Lydia, dit is al jaren het betreurenswaardige geval, her kost alleen maar extra geld, geld wat beter besteed kan worden.
Elke minuut verantwoorden, net alsof de medewerkers in de zorg zelf geen verantwoording hebben. Ronduit belachelijk.
Nu blijkt maar eens hoeveel verantwoordelijkheidsgevoel en besef de zorgmedewerkers hebben. Groot respect voor jullie allemaal, hou vol en vooral hou het gezond.

Barbara Lancel

Wat mij opvalt is dat er altijd over verpleegkundigen wordt gesproken. Waarom worden de verzorgenden en helpende niet geno ermd. Wij werken in verpleeghuizen waar momenteel heel erg hard gewerkt wordt en waar veel mensen sterven. Alle respect voor verpleegkundigen in het ziekenhuis maar wij zijn er ook nog.

Janis

Waarom wordt de wijkverpleging altijd vergeten? En de helpenden en verzorgenden? Hun houden ons land draaiend!
Ik snap dat de IC misschien interessanter klinkt, maar ook in de wijkverpleging kan de zorg erg complex zijn op een andere manier. Wij zorgen er immers voor dat de mensen zo lang mogelijk, veilig en gezond thuis kunnen blijven wonen... mensen weten volgens mij niet hoeveel en wat hierbij komt kijken!

Ik werk nu 3 maanden als wijkverpleegkundige en moet zeggen dat ik elke dag de werkdruk voel.
Het is elke dag een uitdaging om de juiste zorg te leveren, plannen, organiseren, coördineren en regisseren voor de mensen rekening houdend met de hoge werkdruk, personeelstekorten, ziekteverzuim en de arbeidsongeschiktheid.

Om een voorbeeld te geven: mijn team bestaat uit 14 medewerkers; 2 daarvan zijn langdurig ziek, 2 zijn kort durend uit de running, 3 gaan binnenkort met pensioen, 1 is leerling en een andere medewerker hadden we pas ingewerkt en gaat de wijkverpleging toch verlaten door de hoge werkdruk.. zij gaf aan dat ze het vervelend vindt om voor haar gevoel 24/7 met de organisatie bezig te zijn. Wel gaf zij aan de wijkverpleging erg leuk en uitdagend te vinden dus dit is dan ook zo zonde.. toch krijgen we dit vaker te horen. Het team is de laatste tijd nooit meer op formatie geweest, dat zegt denk ik wel genoeg.

Over de zorg maak ik mij erg zorgen.. ik ben een van de weinige jonge medewerkers binnen de organisatie. Veel daarvan is op leeftijd. Ik zie binnen de wijkverpleging erg weinig jonge nieuwe medewerkers, maar zie wel veel medewerkers weggaan die met pensioen gaan. Hoe gaan wij de zorg in de toekomst opvangen? Daar is volgens mij nog niet goed over nagedacht.

De medewerkers in de wijk lopen op hun tenen, dat merk je aan alles. De kwaliteit van zorg vind ik daardoor ook achteruit gaan.. veel flexmedewerkers en uitzendkrachten dus veel wisselende gezichten. Zij leveren vaak alleen de zorg en wat achter blijft is alsnog voor de vaste medewerkers (bellen met de apotheek/disciplines/ziekenhuis/klanten/mantelzorgers, regelen hulpmiddelen etc). Veel wordt er dan ook niet of te laat opgepakt waardoor dit de kwaliteit van zorg schaadt.

Tijdens de opleiding heb ik ook nog vaak getwijfeld of ik dit beroep wel wilde doen met zo’n hoge werkdruk.. veel andere studenten zijn daar ook op afgehaakt. Ik ben nog steeds blij dat ik heb doorgezet, omdat het een erg mooi vak. Maar waarom voelt het dan altijd alsof ik in een afvoerputje terecht ben gekomen...

Loonsverhoging is daarom ook wel een nodige oplossing om bovenstaande problematiek te verminderen, maar dan zijn we er ook nog lang niet. De zorg moet drastisch aangepakt worden als wij later de juiste zorg willen.

Nog een erg signaal wat ik wil benoemen is dat de routes erg vol zitten en wij soms klanten niet in zorg kunnen nemen vanwege de grote zorgvraag bv. mensen met ALS, palliatieve terminale zorg etc. Als er een aanvraag komt voor bv. het toedienen van voeding via een PEG moeten wij goed navragen of dat wel echt het enige is. Omdat wij nu vaak achteraf moeten zien dat het niet de enige zorgbehoefte is. Als wij deze zorgvraag dan niet kunnen leveren, moet iemand alsnog naar een andere organisatie.. dit gaat natuurlijk helemaal nergens over.. Het feit dat wij als thuiszorgorganisatie niet iedereen kunnen aannemen moet al een schrikbarend signaal zijn! Niet alleen wij lopen daar tegenaan, maar wat denk je van huisartsen.. zij moeten van elke thuiszorgorganisatie te horen krijgen dat ze vol zitten en niet de juiste zorg kunnen leveren.. hun staan vaak ook met hun handen in het haar.

En dit speelde zich allemaal af voor het Corona virus.. de zorg krijgt gewoon nog een klap te verduren.. ik vraag mij af hoelang mensen in de zorg dit nog gaan volhouden!

Het is goed dat de bewustwording er nu is, maar nu moeten we doorpakken!!

Janny

Helemaal mee eens. Als oud-verpleegkundige deed het me de das om van al die administratie die je moest verantwoorden. Dit gaat ten koste van de zorg. En ook die salarissen mogen weleens omhoog. De personen in Den Haag die dit beslissen moeten zelf maar eens een week meedraaien in de zorg!!!Janny

hermien meijer-rop

de gehele verpleging en de ouderen zorg hebben een verhoging van loon verdient want ze staan niet alleen nu maar aljaren voor ons klaar .hopelijk dringt dit nu ook een in de hoer regio`s ook eens door en zijn ze wakker geworden.ook de schoonmaakster mogen niet vergeten worden.

Lemon


@ Loonsverhoging is daarom ook wel een nodige oplossing om bovenstaande problematiek te verminderen,

# Door een baanwissel een periode mijn beroep in de zorgondersteuning voortgezet. Onderstaand salarisniveau was beroepsspecifiek en voor ondersteuners bijna niet haalbaar?

*** Het gemiddelde salaris voor een Wijkverpleegkundige Niveau 5 (m/v) in Nederland is € 3.248 per maand. Salarisschattingen zijn gebaseerd op 61 salarissen die anoniem naar Indeed zijn verstuurd door medewerkers in een soortgelijke functie en gebruikers van Indeed, én zijn gebaseerd op eerdere en huidige vacatures die de afgelopen 36 maanden op Indeed zijn geplaatst

https://www.indeed.nl/salaries/wijkverpleegkundige-niveau-5-Salaries

Jv Stempvoort

Helemaal gelijk Janis. Wat er dan nog bij kan komen is wanneer er cliënten verhuizen naar een verpleeghuis of overlijden er in de zg ritten ineens gaten vallen die niet opgevuld kunnen worden.
Dan zijn er ineens minder uren of productie beschikbaar zoals het genoemd wordt.
In tegenstelling tot de gebruikelijke hoge werkdruk.
Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen dan zg min uren Ook weer niet prettig omdat kosten wel gewoon doorgaan, zeker voor diegene die kostwinner of alleenstaand zijn. Meestal tijdelijk maar toch!
In tegenstelling tot de gebruikelijk hoge werkdruk die er meestal is.
Kortom deze onzekerheid komt boven het verhaal van jou, waarom verzorgenden en verpleegkundigen soms liever niet in de wijk/thuiszorgwerken.

Johan

En wat te denken van de medewerkers in de verstandelijke
gehandicaptenzorg. Oké zij verdienen onze steun en de
complimenten.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff