« Elkaar helpen | Hoofdmenu | Lang leve de verpleegkundigen »

03/27/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

"De Belastingdienst zegt dan dat je daarna niet meer mag gaan werken. Maar nu willen sommige mensen toch weer aan de slag, omdat hun voormalige werkgever vraagt of ze willen bijspringen vanwege de extreme corona-drukte in de ziekenhuizen en de verpleegzorg. Wij hebben contact opgenomen met de Belastingdienst over deze vraag. De Belastingdienst is gelukkig soepel, en heeft toegezegd in dit geval geen extra boetebelasting te heffen als mensen om deze reden weer aan het werk gaan. En dat is maar goed ook, want alle hulp is nu hard nodig."

Dat is het inderdaad! Maar de belastingdienst maakt niets uit. U maakt uit wat u doet. Waarschijnlijk allemaal prodeo en daar zouden de bestuurders zoals Borgdorff een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar ja hun giga salaris gaat gewoon door en vooral zij leveren niets in, terwijl er naar verluid, honderden duizenden in de WW gaan komen. Gaat Borgdorf hen helpen?

Wopke

Mijnheer Borgdorff,

Gaan al deze vroegpensioeners die nu hulp bieden met alle coronarisico's hun oude pensioenrechten verliezen?, verliezen zij hun partnerpensioen?, zoals zij bij gemaakte keuzes in de pensioenplanner hebben gedaan? Hopelijk begrijp ik alles verkeerd. Antwoord van uw klantenservice resulteerde in een pensioenregelement 2020, waarin al die hard werkende gezondheidswerkers vogelvrij worden verklaard? Weten zij dit?
Laat maar weten of dit anders is. Ik heb in 2014 alle pensioenafspraken gemaakt, dit is vastgelegd, ik maak hierbij bezwaar, ik wil mijn oude pensioenrechten behouden, ook het partenerpensioen. Het kan toch niet zo zijn, dat in alle Corona hectiek dit soort hele wezenlijke wijzigingen door gevoerd worden voor alle deelnemers van zorg en welzijn.
Een persoonlijk antwoord op mijn bezwaar heb ik niet gekregen!
In afwachting van uw reactie verblijf ik,

Wopke de Jong

Webredactie

Goedemorgen Wopke,

Ik vraag u vriendelijk om nogmaals contact op te nemen met onze klantenservice. Wij geven u dan graag meer duidelijkheid en helpen u verder. U kunt ons bereiken op 030 277 55 77 van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Wopke

Waarom pakt de politiek ons de uitkeringsovereenkomst
af?
Nieuwsbrief van de Stichting Pensioenbehoud van 30maart 2020
De overgrote meerderheid van ons pensioen is in de vorm van een toegezegd pensioenbedrag bij pensionering, de zogenaamde uitkeringsovereenkomst. Daarmee staat het belang vande werknemer en de gepensioneerde centraal ter voorkoming van armoedeop de oude dag. Een financiële planning voor pensionado’s is daarmee goed mogelijk. Door de collectiviteit worden de risico’s gedeeld. Dit stelsel met een vast maar voorwaardelijk (want er kan als uiterste middel worden gekort)pensioen levert bewezen het hoogste pensioen op van alle pensioenstelsels. Waarom dan naar een pensioenstelsel met een beschikbare premie overgestapt? Want daar staat alleen het belang van de werkgever centraal die een zo laag mogelijke premie wil betalen zonder toezegging over het pensioenbedrag bij pensionering. Dat moet je maar afwachten. Maar waarom is een individuele beschikbare premieregeling zo ongunstig en wel in het bijzonder voor gepensioneerden vergeleken met nu? Pensioenopbouw in een beschikbare premieregeling wordt een ‘ambitiepensioen’ nagestreefd door een pensioenkapitaal op te bouwen. Daartoe wordt de pensioenpremie belegd met meer of minder risico’s afhankelijk van de oplopende leeftijd. Dat betekent dat naarmate de pensioendatum nadert, het aandeel zakelijke waarden afneemt en het aandeel vastrentende waarden toeneemt. Daarmee gaat ook het rendement omlaag in tegenstelling tot pensioenfondsen. Omzetting kapitaal in pensioenuitkering op de pensioendatum wordt het pensioenkapitaal omgezet in een levenslange maar lagere pensioenuitkering vergeleken met de uitkeringsovereenkomst. De hoogte van die pensioenuitkering wordt o.a. bepaald door de marktrente op dat moment. Een lage marktrente leidt tot een lage pensioenuitkering.Tevens moet worden gekozen uit twee opties: een vaste of variabele pensioenuitkering. Vast en variabel pensioen Werknemers hebben de keuze om het pensioenkapitaal om te zetten op een vast pensioen op basis vande actuele marktrente of het kapitaal (deels)te blijven beleggen met het oog op een mogelijk (hoger) rendement. Dat betekent voor de pensioenuitkering het volgende. In dit voorbeeld ligt de jaarlijks variabeleuitkering bij de start ca. 20 % hoger dan de vaste uitkering. Maar let op, want bij tegenvallend rendement kan die variabele uitkering ook beneden de vaste uitkering dalen. Dat is een groot risico gelet opde huidige stand van zakenen de verwachtingen voor de toekomst.Bovendien wil de politiek onze bestaande vaste rechten met bijbehorend vermogen(dat is iemands vermogensrecht volgens de Hoge Raad in 2012)in dit stelsel onderbrengen.Zonder instemming een ontoelaatbare onteigening van rechten!!!!

Wopke

Meld u allen aan bij Stichting Pensioenbehoud!
Zij hebben onze (financiële) steun hard nodig.

Met vriendelijke groet,
Wopke de Jong

G.Russelman

Prachtig dat de gepensioneerden zo massaal willen meehelpen in deze crisis, maar wordt er mogelijk toch op hun pensioen gekort als de dekkingsgraad eind 2020 onverhoopt door de zelfde crisis is verslechterd?Er voor zorgen dat ons dat niet overkomt is nu de hoofdtaak van onze Bestuurderen!

Wopke

Ik kwam dit stuk tegen; 10 december 2012 Stichting Pensioenbehoud, zie internet, daarin komt Dhr. Borgdorff er slecht vanaf; "hij zorgt slecht voor ons", nu nog steeds!

Zie berekening 8 jaar later, die is uitgekomen; er is geld zat!
De politiek wil zeggenschap hebben over die grote pot geld, ten koste van onze pensioenen, die gaan eraan! GELD ZAT; volgende tekst; daarin ook onze bijdrages!
"Gepensioneerden dragen dus ook bij aan de opbouw van de buffers. Witkamp berekende dat over 10 jaar de totale pensioenpot van nu 1000 mrd zal zijn gegroeid naar 1507 mrd euro bij een gelijkblijvende premie van 28 mrd en een uitkerings-niveau van 25 mrd dat jaarlijks met 6% stijgt bij een 4,5% rendement. Hoezo een halvering?"


DIT IS NIET UIT TE LEGGEN!

Chris

Precies Russelman en daar zit em de crux. U gaat straks een enorme scheiding van machten zien, U en ik tegenover de graaiers en machtsbeluste rijke criminelen. Jaren geleden zij ik al dat er wat staat te komen! Wel.... misschien is die tijd nu wel aangekomen. Wees er op voorbereid dat er een enorme minachting jegens "U" zal ontstaan.

Chris

U moet wel weten dat het in de ziekenhuizen en huisartsen posten het al een aantal weken erg rustig is. Alleen de ICU's hebben het druk omdat dit virus een persoon ineens in ernstige ademhalings problematiek kan brengen.

Beademings plaatsen zijn er genoeg, ze kunnen makkelijk opschalen maar daar is geen personeel voor! Is u dat ook al verteld?
ook dat we in 2017 een pakweg 2000 IC beden hadden en een paar jaar later door de bezuinigingen van het kabinet maar max 1000?
Als u dit snapt, snapt u ook dat er op dit moment gewoon een groot icu probleem is.
Het zijn niet eens de doden maar de capaciteit is het probleem. Nu hebben ze Roche op de knieën gekregen meer tests te maken. Deze blijken besmet met het corona virus? Als dit allemaal waar is hoop ik dat u een keer gaat nadenken waarom u thuis moet blijven!!

Lemon

@Dit is niet uit te leggen...

# Is de corona crisis dan de stok achter de deur??

*** Pensioen met eigen beleggingspot: werknemer loopt risico

Vóór de coronacrisis was er nog veel gebakkelei over de vraag hoe ernstig het dekkingsprobleem van de pensioenfondsen was. Met wat boekhoudkundige trucs zou je bijvoorbeeld de rekenrente kunnen aanpassen, waardoor het probleem minder erg zou lijken.

De coronacrisis maakt een einde aan die discussie: niemand kan nog beweren dat klassieke pensioenfondsen in essentie gezond zijn.

Dit zal de discussie over een aangepast pensioenstelsel in een stroomversnelling brengen, verwacht econoom Rietman.

Waar dit op neerkomt is dat pensioenfondsen van werkgevers nog wel maandelijks een bepaalde premiebijdrage voor de pensioenopbouw krijgen, maar dat de toezegging over de hoogte van de pensioenuitkering vervalt.

De pensioenpremies worden in een persoonlijke beleggingspot van de werknemers gestopt. Het beleggingsrisico ligt vervolgens bij de werknemer. Is de opgebouwde beleggingspot bij pensionering hoog, dan heeft de werknemer een beter pensioen. Valt de beleggingsopbrengst door perikelen op de beurs toevallig een beetje tegen, dan is er ook minder pensioen.

Bron: Business insider.

Wopke

"Dit is een getal"; les één HBO statistiek, het aantal invalshoeken is groot, het is maar net wat je vooraf als uitkomst wil. Dit is zonder meer mogelijk! (rapport Dijselbloem) PVDA!

Lemon

Daarom...Statistiek liegt niet maar leugenaars gebruiken statistiek." "Er zijn drie soorten leugens: leugens, grove leugens, en statistieken." (toegeschreven aan Benjamin Disraeli

Stock Broker

Nice Thinking, I shared with my friends too

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff