« Helden | Hoofdmenu | Gepensioneerden weer aan de slag in de strijd tegen corona »

03/19/2020

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans


Heer Borgdorff,

Het is goed dat u thans de aandacht helemaal verlegt naar de coronacrisis. De wereld staat natuurlijk toch helemaal op z’n kop. En de oplossing is vooralsnog vér weg.
Mogelijk wordt het voorlopig alleen maar erger.

Dus is het juist dat alle pensioenproblemen een tijdlang worden geparkeerd. Misschien kunnen we mettertijd nog van deze crisis leren. Ik hoop het.


drs.L.A.J Wijnen

Geachte heer Borgdorff,

Het is inderdaad hartverwarmend te ervaren hoe onze samenleving reageert op de Corana crisis.
Het is weer Nederland op zijn best als het er echt op aan komt!!

Ik ben benieuwd of de politiek na een,hoop ik snel einde van deze crisis,deze saamhorigheid ook blijvend zal weten te waarderen.
Ik hoop met Louis Paridaans dat er uit deze verschrikkelijke crisis lering wordt getrokken.

Dit geldt dan ook voor het oplossen van de pensioenproblematiek,immers,als er één ding duidelijk wordt,is het wel dat het voor Minister Koolmees niet langer vol te houden is dat pensioenfondsen hun enorme eigen vermogens,opgelopen tot zo'n 1550 miljard euro, niet mogen aanwenden voor indexering van pensioenen.

In de huidige crisis worden door Regering en Parlement werknemers,ondernemers en bedrijven terecht financieel gesteund dit
in de wetenschap dat voorkomen moet worden dat er een maatschappelijk "bloedbad" ontstaat.

Daarbij wordt bestaande regelgeving opzij gezet,immers uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke nieuwe maatregelen.

Voor de overheid betekent het dat elke verhouding tussen Nationaal inkomen en Staatsschuld moet worden losgelaten en dat de crisis als het ware met een "open eind" gefinancierd wordt.

Dit verdient alle lof,immers economische belangen worden terecht ondergeschikt gemaakt aan de gezondheid van ons, Nederlanders.

Wat mij betreft hoeft de pensioenproblematiek niet geparkeerd te worden en zou de huidige crisis de Minister moeten doen beseffen dat ook voor pensioengerechtigden met betrekking tot indexering uitzonderlijke regels zouden moeten gelden,dit zeker in de wetenschap dat dit door de pensioenfondsen gefinancierd kan worden uit eigen middelen.Louis Sparidans


Beste Leo,

Het al dan niet indexeren (of zelfs korten?) staat pas per 1 januari 2021 op de agenda. Als we de coronacrisis vóór die datum overleven, heeft de minister nog alle tijd. Gegeven de economische steunmaatregelingen die nú (terecht) worden genomen, neig ik er ook toe om te pleiten voor alle gepensioneerden.

Laten we eerst eens afwachten hoeveel gepensioneerden de crisis zullen overleven. Zelf behoor ik ook tot de hoog-risico-groep van 80-plussers, zij het dat ik goede hoop hou. Al is het maar voor mijn vrouw, mijn kinderen en onze kleinkinderen.

Johan

Compliment voor al onze zorgmedewerkers
(En ex collega’s) die hard werken onder deze uitzonderlijke
omstandigheden.
Uitzonderlijke omstandigheden zorgen voor uitzonderlijke
maatregelen.
Allemaal sterkte en uitzicht op betere tijden gewenst.

Chris

Louis, Het is allemaal lang niet zo erg als in 2017 en 2018.
Dus waarom gebeurd dit? Daar moet je zorgen over maken.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff