« PFZW is jarig | Hoofdmenu | De rente: laag, lager, laagst »

06/28/2019

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

kees donker

ik zou het op prijs stellen als ,,voor de deelnemers van PFZW kan betekenen ,,
wat uitgebreider wordt uiteen gezet .
De lage rente geeft voor vele partijen voordelen denk aan banken [rentemarge ]overheden [leningen] hypotheekrentes , beleggers en bedrijven
Jammer genoeg gaat het ten koste van de pensioenfondsen en hun deelnemers .
Wat ik niet begrijp dat de overheid dat dit niet erkent cg benoemt .
groet
kees

Berend

Bij mij is ondertussen het gevoel dat we een goed pensioen hebben/krijgen allang verdwenen. Al doet PFZW nog zo zijn best in het beleggen zolang er niets gebeurd aan de rekenrente in positieve zin zal er volgens mij nooit geen indexatie meer plaatsvinden ( terwijl het vermogen alleen maar stijgt). Ook het nieuw te vormen pensioenstelsel zal hier, mijn inziens, geen verandering in aan brengen ( oude wijn in nieuwe zakken).
Waarom wordt er door pensioenfonds bestuurders ( gezamelijk) niet meer met de vuist op tafel geslagen dat het zo niet langer kan.

Nico medema

Misschien ook eens regionale bijeenkomsten organiseren om uitleg te geven over gevolgen nieuwe stelsel, inzet/beleid of ze en luisteren naar vragen/meningen van (gepensioneerde) deelnemers.

Nico medema

Of ze moet zijn pfzw

Louis Sparidans

Beste heer Borgdorff,

Ik kan uw positieve stukjes af en toe best waarderen. Er is al zoveel ellende op de wereld, dat positief nieuws wel eens ondergesneeuwd raakt.

Maar tegelijkertijd memoreert u zelf : ‘er is enorm veel belangstelling voor en betrokkenheid bij de toekomst van onze pensioenen’ naar aanleiding van uw avond in Amersfoort.
Ik denk overigens dat er vooral veel ZORGEN leven onder de pensioendeelnemers.

U leest het zelf bij de reacties van de afgelopen weken. Het zijn niet alleen klaagzangen.
Ik lees daar ook veel positieve bijdragen die uw extra aandacht verdienen. Reageer ook dáár eens op.

Lemon

@ gaat het ten koste van de pensioenfondsen en hun deelnemers ...

# zo te zien zijn de huidige gepensioneerden meer de pineut dan de fondsen.

*** Nu ze wel hoge rendementen op hun vermogens halen maar die vermogens niet mogen uitkeren, worden de Nederlandse pensioenfondsen rijker en rijker. Rond het jaar 2000 waren de pensioenvermogens in Nederland gelijk aan ongeveer 100% van het bbp. Nu naderen we de 200%, ondanks twee perioden van grote koersdalingen op de aandelenmarkten. Geen land in de wereld heeft zulke goed gevulde pensioenkassen als Nederland. Ze kijken er allemaal met jaloezie naar. En wij maar oppotten.

Terwijl in de Verenigde Staten voor overheidspensioenen met rekenrentes van 3,5 à 4% wordt gerekend, zijn wij bezig onszelf arm te rekenen – een merkwaardige, typisch Nederlandse vorm van calvinisme. Wat dat betreft had de rekenrentecommissie in Jeroen Dijsselbloem wel de passende voorzitter.
https://www.telegraaf.nl/financieel/2024425501/column-we-rekenen-onszelf-arm-met-pensioenen

m.d. maagdenberg

" Wat wél telt is een goed pensioen en de best mogelijke dienstverlening voor onze deelnemers, gepensioneerden en werkgevers. Daar werken we iedere dag aan".
Bovenstaande zin heb ik gekopieerd uit het stukje "leren van elkaar". Van die best mogelijke dienstverlening merk ik echter heel weinig. Ik heb al diverse malen gesproken met een medewerker of gemaild over het feit dat de bedragen van mijn partner pensioen op de site niet kloppen. Dat wordt bevestigd maar zou liggen aan een nieuw computerprogramma dat nog niet zo lang in gebruik is.Ondanks toezeggingen is dit probleem nog steeds niet opgelost!! Het probleem staat bekend onder nummer 1646580.Misschien moet de baas zich hier persoonlijk mee bemoeien?! Ik vind het stuitend dat ik zo vaak moet bellen/mailen en dat er niets veranderd!

Greta

Hallo, ik voel me een leek als het om inzicht gaat betreft het pensioen. Wat ik nergens duidelijk kan terugvinden, is mijn vraag of bij het nieuwe Pensioenstelsel, waarmee de bonden akkoord zijn gegaan, en dat nog wel uitgewerkt moet worden; of aan de leeftijd van 66 en vier maanden voor de AOW, ook de start van mijn PFZW pensioen gekoppeld zal worden ? Ik wordt volgende maand 64; eerst zou ik doorwerken tot 67 en 3 maanden; met een beetje geluk wordt dat nu 66 en vier maanden. Maar wordt mijn PFZW pensioen hieraan ook gekoppeld ?

Jv Stempvoort

Greta,je kunt dit op je pensioenplan bekijken en mee spelen om te zien wat er gebeurt als je bv eerder of later met pensioen wilt gaan.

Ruud

Geachte heer, beste Peter,

U schrijft dat de informatieavond in Amersfoort duidelijk bijgedragen heeft om van 20 juni jl. een mooie dag te maken. Wat let PFZW om in de komende maanden meer van deze mooie dagen te kunnen ervaren!?

In mijn reactie van 6 juni op uw blog van 5 juni roep ik PFZW op om eventueel samen met andere pensioenfondsen verspreid over het land informatiebijeenkomsten te organiseren. En zoals u ongetwijfeld heeft gelezen is hier zeer dringend en veel behoefte aan bij alle deelnemers en niet alleen van leden van vakbonden en politieke partijen. Als de pensioenfondsen dit gezamenlijk aanpakken kunnen de kosten laag gehouden worden. Ik verwacht niet dat de Pensioenfederatie hierin het voortouw neemt (die heeft een veel te afwachtende houding), maar wel dat PFZW samen met o.a. ABP, PME en PMT actief worden.

Ik hoop en verwacht op korte termijn mij aan te kunnen melden voor een informatiebijeenkomst in Zeeland.

Webredactie

Goedemorgen,

Wat vervelend dat u nogsteeds geen duidelijkheid heeft over het partnerpensioen. Wilt u uw vraag en adresgegevens aan ons toesturen via ons contactformulier op http://www.pfzw.nl/vraag ? Ik wil er namelijk voor zorgen dat dit op korte termijn voor u wordt opgelost.

Webredactie

Goedemorgen,

Wat vervelend dat u nogsteeds geen duidelijkheid heeft over het partnerpensioen. Wilt u uw vraag en adresgegevens aan ons toesturen via ons contactformulier op http://www.pfzw.nl/vraag ? Ik wil er namelijk voor zorgen dat dit op korte termijn voor u wordt opgelost.

Webredactie

Beste Greta,

Mijn excuses, de vorige reactie die ik gaf was per ongeluk geplaatst.

Ik begrijp dat u opzoek bent naar duidelijkheid en het erg vervelend is dat u dit nog niet heeft. Ik vraag u daarom vriendelijk om de pagina http://www.pfzw.nl/pensioenakkoord te bezoeken. Hier kunt u alvast meer informatie inzien en blijven wij u de komende tijd op de hoogte houden over de gevolgen voor uw pensioenleeftijd.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff