« Samenwerken | Hoofdmenu | Het ene fonds is het andere niet »

01/04/2019

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

Medelezers en posters allereerst- toch -een positief pensioenjaar toegewenst.

@ Het debat verhardt en we lijken ons steeds sneller te verschansen in de loopgraven van het eigen gelijk.

#Met een minister voorop... die tragisch op de centen wil/moet passen maar daarbij voorbijgaat aan het feit dat het torenhoge pensioenvermogen aan de pensionados toebehoort. Die bevoogding vanuit de politiek is niet meer van deze tijd nu de financiële markten met de digitalisering hun eigen werkelijkheid hebben geschapen.

*** Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken wijst een aantal zaken van het (gelekte concept) pensioenakkoord al op voorhand af. Koolmees gaat bijvoorbeeld niet mee in aanpassingen van de rekenrente voor pensioenfondsen. Daarnaast wijst de minister aanpassingen aan de verhoging van de pensioenleeftijd wederom af.

Het kabinet houdt vast aan de persoonlijke pensioensopbouw met collectieve risicodeling, geheel in tegenstelling tot het concept pensioenakkoord van werkgevers- en vakbonden. Minister Koolmees wil ook dat de doorsneesystematiek wordt afgeschaft waarbij jongeren betalen voor de ouderen.
https://www.payforpeople.nl/nieuws/koolmees-wijst-concept-pensioenakkoord-werkgevers-af/

Ferry Noothout

Niets aan toe te voegen Lemon. Prima de onvrede bij heel veel gepensioneerden verwoord. Toch wens ik jou en iedereen een mooi, gezond en vredig 2019 toe.

Lemon

Dank met de hoop dat de EU de begerige ogen niet op de fondsen zal richten en zal toeslaan.🤑 Goed jaar!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff