« Het jaar 2017 | Hoofdmenu | Nevenfunctie, beloning en kosten van beleggen »

05/04/2018

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon


@ In plaats van de omega3 uit krill te halen....

# Was benieuwd naar de omvang...

*** Er wordt jaarlijks 22,5 miljard kilo vis gevangen om tot visolie te worden vermalen en inclusief bijvangst is dit zelfs 30 miljard kilo vis. In combinatie met de nog altijd groeiende visconsumptie leidt dit tot dramatische cijfers. In de afgelopen 40 jaar is het leven in de oceanen gehalveerd. Alleen al door het vervangen van visolie door algenolie kan de internationale overbevissing met een kwart worden teruggedrongen, concludeert de International Ocean Foundation.

Consumenten bewust maken
Vrijwilligers van de International Ocean Foundation willen met hun actie de consument bewust maken dat voor een verpakking van 60 visoliecapsules 38 vissen het leven laten. De bestanddelen van de ‘alternatieve’ Omega-3 vetzuren op basis van algen zijn exact hetzelfde. Hiervoor hoeven vissers echter alleen maar algen te oogsten

http://www.platformbee.nl/algenolie-moetega-3-capsules/

G.J.J. Schoonhoven

Geachte heer Borgdorff,

Zojuist heb ik gekeken naar het programma Zwarte Zwanen. Erg geschrokken ben ik over de wantoestanden van zelfverrijking binnen de top met hoge bonussen. Dit is niet eerlijk naar ons gepensioneerden, omdat de pensioenen niet geindexeerd worden, terwijl de top de winst afromen door deze hoge bedragen uit te keren en wij maar interen.
Er wordt veel geld verdient met de beurs en de winst is verdubbeld. Maar indexeren kan niet.
Als straks een nieuwe crisis zich voordoet zijn wij dan de pineut. Maar de top zal daar niet minder om graaien. Zo noem ik het even.
Hr Borgdorff, ik had gedacht dat u eerlijker zou zijn.
Het is onbegrijpelijk voor mij dat u zich hier comfortabel bij voelt.
We zullen eens de gronde gaan in deze wereld met dit handelen.
Ook u kunt maar 1 paar schoenen tegelijk dragen.
Kom alstublieft eens op voor de mensen uit de zorg, die altijd hard gewerkt hebben en hun pensioen hard verdienen met eindelijk na jaren weer eens en indexatie.

Met vriendelijke groet,
Gerda Schoonhoven

CrM

Dag Gerda, dit is jaren geleden op dit Blog ook al eens aan hem voorgelegd. Toen kreeg hij nog maar, maar 2 ton!
In een aantal jaar 60 K er bij en dan nog de vele belangenverstrengelende nevenfuncties! Dat is pas indexeren.
Hij lacht u uit en hij heeft geen empathie. Deze aflevering gaat weer vele ogen doen openen.
Maar een ding is zeker er gaat niets veranderen, behalve hun salaris.
De enige die nog eerlijk zei waar het op stond was Rene van de Kieft (bestuursvoorzitter van MN pensioenfonds).
Maar hij is per 13 Maart onverwachts vertrokken.?
Tja tegen je eigen rijke krib aanschoppen is niet slim en daarom moet je onverwacht vertrekken en daarom zal er nooit wat veranderen.

Aad

Gerda, Heb programma ook gezien en met verbazing naar gekeken. Dat er niet geïndexeerd wordt moet nog maar eens uitgelegd worden, maar die transparantie zullen we niet krijgen, überhaupt hoe de feiten in het programma Zwarte zwanen toegelicht worden zal niet op worden ingegaan. Vertrouwen in dit hele wereldje wordt behoorlijk aangetast. Jammer !!!!

Jan Veldhuizen

Als je een kerel bent reageer je met een eerlijk verhaal. Zwarte Zwanen legt bloot wat velen al wisten of vermoedden.Primair is zelfverrijking en "deelnemers"? Ach die zijn eigenlijk alleen maar lastig, maar ja je kunt niet zonder he.

Chris

Een criminele organisatie is er niets bij en vooral hoe zij met hun supersalarissen ons proberen piepelen, te minachten en te belazeren.
Dat kan simpelweg niet ongestraft blijven!

Eagle Giljam

Heer Borgdorff, graag zie u u volgende blog over de uitzending van Zwarte Zwanen gaan!

Schijndemocratie

TIJD OM TE GAAN INDEXEREN. 10 JAAR NIET INDEXEREN. KOM ZEG ER ZIT 1500 MILJARD IN KAS EN ER IS VOOR 80 JAAR GENOEG PENSIOENGELD OM UIT TE BETALEN. KPN HEEFT EEN DEKKINGSGRAAD VAN 114 EN INDEXEERT AL JAREN.

Johan

En wat denk je van de banken, incl. DNB (die de regels voor schrijven.)
Bij tekorten storten die gewoon bij om te indexeren met geld ons.
Niet indexeren niet meer uit te leggen met de regels van nu.

Lemon

"Er is voor 80 jaar genoeg pensioengeld..."

#In Zwarte zwanen is met het voorbeeld vd  weduwe Zaal aan het daglicht gekomen dat het de schijn heeft dat een fonds er meer voor de beheerder is dan voor de deelnemer. De spin-off van een geldmachine die nauwelijks  uitkeert aan 'spelers' die er munten instoppen maar de opbrengst/ winst aan de exploitant. De gedwongen lage rekenrente voor het ' behoud' van toekomstige uitkeringen verwordt meer tot excuus aangezien het vermogen spectaculair groeide door de hoge rendementen. De exploitant heeft een dubbel belang en vooral baat bij dat de geldmachine en z'n interne geldvoorraad/vermogen intact blijft om vooral zijn 'graaicultuur' in stand te houden.

Tragisch dat spelers/deelnemers de spelregels van die geldmachine niet 'zelf' kunnen opstellen of bijsturen en macht aan de exploitant moet overlaten.

Pier Koopmans

Beste Lemon,

Het is aan onze regering om hier verandering in aan te brengen middels de rekenrente! Stem op partijen die vinden dat het anders moet. Doen we Nederlanders dat niet, dan ook niet meer zeuren. (om te weten welke partijen voor verandering van de rekenrente zijn: lees de partijprogramma's).
Overigens ben ik van mening dat onze rekenrente nog zo gek niet is. Het is op dit blog al vele malen uitgelegd hoe dat zit. De betaling aan de top van het bedrijfsleven en onze pensioenfondsen kan alleen in de hand gehouden worden door ons te organiseren in o.a. vakbonden. Hier zijn de meeste Nederlanders te beroerd voor, dus ook wat dit betreft niet zeuren.

C. Muurling

Koopmans, U legt nu de schuld bij de beroerde Nederlanders. De meeste Nederlanders zijn in dit opzicht ook laks maar dat is geïnitieerd door de overheid en vooral door de pensioenfondsen zelf. Vooral de materie lekker moeilijk maken dan haken de mensen vanzelf wel af.
Mijn vrouw kreeg deze week een overzicht zonder uitleg van hoe, wat en waarom? Niet te volgen en dan vindt u deze mensen beroerd? Die hebben een veel belangrijker leven dat gewoon doorgaat zonder pensioen gezeik.
De Zwarte zwanen uitzending was meer dan perfect en toont maar weer eens aan wat voor graai en dieven cultuur het is. Zelfs hoogleraren beginnen te stotteren als je hun vraagt waar het geld vandaan komt! Decennia lang krijgen dit soort gasten veel geld om te googelen en alles in stand te houden zoals voor hun bedoelt is en niet voor de deelnemer. Het zou u sieren dat ook eens te erkennen!

Aad

Aanstaande maandag Nationaal Pensioendebat NPO 2

Lemon

@ De schuld bij de beroerde Nederlanders...

Dat is makkelijk jij-bakken als de gekozen en benoemde bobo's na op het schild te zijn gehesen toch meer op de eigen portemonnee letten tegen de achtergrond van pensionados die een decennium lang ongeindexeerd mochten voortploeteren.Dat rekenmodellen gebaseerd op reken-beleidsrente en dekkingsgraad mogelijk achterhaald zijn en eigenlijk onderuitgehaald werden door de geldpomperij vd ECB begint langzaam door te dringen.Of de oplossing ligt in een nieuw pensioenstelsel waarin werknemers meer ' doehetzelven'?

Chris

Dat is niet alleen tragisch Lemon maar uitermate gewiekst. Over de ruggen van pensioendeelnemers lekker veel geld graaien en stelen. Wat is er voor hun mooier dan dat!
Onze hele maatschappij draait daar om en we gaan er gigantisch aan kapot!

Louis Sparidans

Beste heer Borgdorff, volgens mij wordt u dit jaar 64, dus binnenkort gaat u zelf ook met pensioen. Neem uzelf en al uw medebestuurders eens op de korrel. Geef toe dat er in feite een onhoudbare situatie is ontstaan.

Neem afstand van de (bijna) algemeen geldende opvatting binnen de regering en het parlement dat alle gepensioneerden in Nederland best wat kunnen inleveren en dus niet behoeven te worden gecompenseerd voor koopkracht-verliezen.

Pleit ervoor en probeer serieus, nog vóór uzelf met pensioen gaat, te bewerkstelligen dat in ieder geval de uitkeringen van alle gepensioneerden met een betrekkelijk gering aanvullend pensioen (pakweg minder dan de helft van hun AOW-uitkering) voorshands WÉL altijd worden geïndexeerd.

Heus, dat zijn geen rijke ouderen die ‘best wat kunnen inleveren’.

C. Muurling

Helemaal gelijk lemon, Mijn vrouw en ik bekijken het al jaren van de zijlijn en dan bekijken we ons pensioen in ieder geval nog af en toe, tussen ons drukke non gegraai en non gesteel leven. Wij maken ons oprecht zorgen en vooral het gegraai en gesteel met mooie woorden. Vanavond is er het nationaal pensioen debat op TV. Gaat er gvd dan wat veranderen!?
Helemaal niets, helemaal niets.............

Nu even de neven functies van de blogger lezen....
Hij zal zich wel verdedigen zoals deze lui altijd doen.
Wij hebben geen vertrouwen meer en ik hoop met ons miljoenen!!!!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff