« Klimaat: een wereldwijde uitdaging | Hoofdmenu | Discussie over langer doorwerken »

03/23/2018

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

jvstempvoort

Het begint erop te lijken dat we roomser moeten zijn dan de Paus.Maar dat is niet mogelijk en kun je bijna nergens meer in beleggen.Er zijn nu eenmaal leveranciers en veel toeleveranciers.Hoe gaat het dan met ons pensioen wat er sowieso al niet beter op wordt.Ik begrijp dat dit een dilemma is.Maar gepensioneerden zullen ook met dilemma's te maken krijgen op financieel gebied.BV wat ze moeten laten om hun alledaagse rekeningen te betalen, die wel steeds hoger worden en hun pensioen niet.Wat te denken van de energietransitie die ook veel geld zal gaan kosten.Kosten die meest op burgers neer zullen komen.Dat er iets moet gebeuren is zeker,maar laat het wel realistisch blijven.Daarbij ga ik ervan uit dat PFZW groen zal beleggen maar dat je niet onder grijze beleggingen uitkomt. Anders kunnen wij het wel vergeten met ons pensioen.

Louis Sparidans

Een prima stuk. Iedereen zal vergelijkbare dilemma’s ook in zijn persoonlijk leven herkennen.
Denk maar als voorbeeld aan de opwarming van de aarde met alle gevolgen van dien, mede als gevolg van teveel CO2-uitstoot.

Wie gebruikt er in z’n eentje niet af en toe de auto, terwijl e.e.a. ook met de fiets zou hebben gekund, of met de bus of trein?
Het overkomt mij ook wel eens, ook al probeer ik als regel nog zo bewust te reizen …..

Greet Knoop

Hoewel mijn reatie geen betrekking heeft op bovenstaande onderwerp, schrijf ik in deze blog omdat via klachtenservice cp Klachtenprocedure ik tegen een dichte deur aan loopt. Wetende dat mijn reactie ongetwijfeld van de site afgehaald zal worden. Net uw artikel gelezen in Eigentijd, maart 2018 dat u aangeeft de communicatie met de deelnemers hoog te hebben staan. Als dit van de blog afgehaald wordt bevestigd het beeld dat u veel investeert aan marketing om de naam naar buiten hoog te houden maar het niets zegt Of het op inhoud overeenkomt.
Het een en ander verloopt niet goed tav opbouw pensioen, hierover contact gehad met een medewerker wat het niet oplost. Via Klachtenprocedure nogmaals aangegeven, wat blijkt dat de procedure naar gelieve van de medewerker steeds opnieuw aangepast wordt. Zoals de Klachtenprocedure vast gesteld is binnen PFZW zou je niet ineens mogen spreken van een Klachtenprocedure omdat deze daarmee niet overeenkomst.
Tevens met de klantenservice contact gehad over een bepaalde werkwijze die ik tegen kwam.ik kon verder niemand hierover spreken, werd aangegeven dat er een signaal afgegeven zou worden. Als dat al gebeurd is hier niets over terug gehoord.
Daarnaast kan en blijft er anoniem gewerkt worden, alles wordt onder de naam van manager klantenservice weg geschreven. Je weet niet met wie of steeds verschillende medewerkers contact heb..
Blijft mij niet anders over dat de werk procedure die ik tegen kom het een heel gesloten organisatie betreft waarin het voor de deelnemer niet mogelijk is om mee in gesprek te komen.

CrM

Op wie je ook belegd, het blijft een ontwrichtend systeem! Het verschil tussen arm en rijk wordt alleen maar groter en daar werkt een pensioenfonds net zo hard aan mee!
Auto en/of fiets maken niets uit voor een veranderende CO2 uitstoot. Vliegen wel en dat kunnen voornamelijk alleen de welgestelden en zij zijn dus bij voorbaat meer schuldig aan een veranderend klimaat en horen daar flink voor te boeten. Als we niet snel naar een circulaire maatschappij gaan, gaan we onze ondergang tegemoet. behalve voor de rijken want die maken er bij voorbaat al een bende van en dat kan ze niets schelen. Kijk maar naar Rusland, China, India en zeker Amerika. Ook de welgestelden in ons land vliegen zich suf en rijden in dure auto's en dan mag ik niet mijn fiatje 500 pakken? en dat in ons land? We zijn een druppel op deze planeet maar wel een met zeer veel graaiers!
Huub van der Lubbe zei een aantal DWDD's geleden dit al treffend en laten we naar dit soort mensen luisteren!

CrM

Zo ken ik nog een aantal instellingen die zeggen dat ze er voor de klanten zijn. Niets is minder waar Greet en ik begrijp je volkomen want ze zijn er niet voor jouw!

Greet Knoop

Tja weer een poosje verder maar de enigste reactie is een nieuw onderwerp plaatsen waardoor deze naar beneden geplaatst wordt.
Toch de conclusie dat het slechte pr betreft en die inderdaad niets naar en voor deelnemers is!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff