« De zwarte lijst | Hoofdmenu | De kunst van het compromis »

03/02/2018

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Carla Quast

Mijn pensioengeld aan de Afsluitdijk????
Ik heb het liever in mijn eigen portemonnaie......!!!

Lemon

Neem aan dat behalve de 'verdiende rente' ook het geïnvesteerde pensioenkapitaal op termijn wordt afgelost...en weer in uw portemonnee terugkomt.Of...het geld blijft als schuld in de dijk steken als aflosvrije hypotheek, tja ...?

Louis Sparidans

Mijns inziens een goede investering op relatief kleine schaal. ‘Enkele tientallen miljoenen’ zijn voor PGGM immers ‘peanuts’. Ook is toe te juichen dat de investering in Nederland plaats vindt. Mijn complimenten!

Wel ben ik zeer nieuwsgierig naar de constructie zoals u omschrijft als ‘een jaarlijkse vergoeding van de overheid, als een soort rente’. Kan ik dat ergens beschreven zien?

Op voorhand dank.

johan

Inderdaad een goede investering met weinig tot geen risico.

CrM

Prima investering maar laten we eerst de blogger en al die andere groot graaiers hun salaris ter discussie te stellen. maar dan voor iedereen gelijk en geen "schoften" die rijk worden over onze ruggen voor zulks een project want dat kunnen we ondertussen er niet meer bij hebben. Want geloof me er zijn altijd zogenaamde bobo's die denken hier ook weer lekker veel aan te gaan verdienen. Wakker worden dus!

ceesjan

Tja weer een mooie stunt om maar niet aan de echte problemen te hoeven werken.
Zelfs minister Koolmees erkend dat 40ers veel te veel pensioen betalen en is bang dat werkenden en gepensioeneerden lijnrecht tegen over elkaar komen te staan , als ik met 68 met pensioen zou gaan heb ik met 82 jaar mijn eigen inleg pas terug oja er word wel 8.2% rendement per jaar op mijn geld gemaakt dit is gewoon diefstal .
PFZW ontkend dat mijn inleg word gebruikt om de huidige gepensioeneerden te betalen , maar ik geloof er niets van .

Bruins Slot

Mooie investering, vooral als er dan ook zonnepanelen op de dijk worden gelegd, en er evt windmolens op worden gezet. Tenslotte nog een spoorlijn erover voor een HSL richting Groningen, Bremen en Hamburg richting Kopenhagen.

CrM

Er gaat eindelijk wat gebeuren of zou dit desinformatie zijn om ons te doen geloven dat ze eens aan dat gegraai een einde gaan maken.
Ondertussen heb ik er ook een zeer hard hoofd in, omdat de pensioenfondsen zich ook aan deze wet zouden moeten laten conformeren en dat natuurlijk niet gaan doen, toch?

https://www.telegraaf.nl/financieel/1757255/truc-met-topinkomens-in-zorg-aangepakt

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff