« Eerst zien, dan geloven | Hoofdmenu | Alle beetjes helpen »

09/01/2017

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Louis Sparidans

Het is waar, samen met Denemarken behoort Nederland tot de beste twee pensioenstelsels ter wereld, zo blijkt uit internationaal onderzoek. Eerst stond Nederland bovenaan, sinds een paar jaar heeft Denemarken die plaats van ons overgenomen.

Nederland behoort tot de groep van eurolanden, Denemarken niet. Zij hebben nog hun eigen Deense kroon maar sluiten hun rentebeleid overigens aan aan dat van de ECB, om de stabiliteit van de kroon ten opzichte van de euro te handhaven.

Daarin kan het verschil dus niet zitten. Waarin dan wel? De heer Borgdorff weet ongetwijfeld het antwoord hierop. Waarom dat ‘stuivertje wisselen’?

Marcel Nuyten

En het belastinggeld wat er dan nog overblijft geeft Trump liever uit aan het bouwen van een muur langs de Mexicaanse grens dan aan dijken om de eigen bevolking te beschermen.

Lemon

Dilemma want dan moest hij z'n kiezersbelofte breken. En als...
'Volgens de Universiteit van Wisconsin gaat het om een natuurramp die maar eens in de duizend jaar voorkomt. Een gebied in het zuidoosten van Texas (22.608 km²) – bijna twee keer groter dan heel Vlaanderen – is overstroomd. https://nl.express.live/2017/09/01/139784irma-orkaan/

Bastiaan

Beste Louis,

Ik zou zeggen lees het rapport eens.
https://www.globalpensionindex.com/wp-content/uploads/MMGPI2016-Report.pdf
De exacte regels van de rating wijzigen per jaar. Het is dus zinvoller om naar de aanbevelingen te kijken.
Daar blijkt uit dat Nederland moet werken aan de arbeidsparticipatie van 55+ ers.
(Maar dat is niet zo'n populair antwoord )

Groet,
Bastiaan

C. Muurling

Participatie is prima maar dan wel voor iedereen en vooral voor diegene die te veel krijgen

Harry

Heeft eigenlijk niets te maken met dit onderwerp, maar wil dit toch even kwijt.
Mijn partner , zij is Nederlandse en heeft een aantal jaren in België gewoond en ze krijgt gewoon aftrek op haar AOW. Eerlijk ??

Groet Harry

Lemon

Het is niet anders....

*** Gaat u buiten Nederland wonen of werken? Of gaat u emigreren? Dan bent u meestal niet meer verzekerd voor de AOW en de Anw.

Voorkom een lagere AOW

Als u niet verzekerd bent voor de AOW, krijgt u bij het bereiken van uw AOW-leeftijd een lager AOW-pensioen. Voor ieder jaar dat u niet verzekerd bent, krijgt u later 2% minder AOW. U voorkomt dit door u vrijwillig te verzekeren voor de AOW
https://www.svb.nl/int/nl/vv/wonen_werken_buiten_nederland/buiten_nl_wonen_werken/

C. Muurling

toevoeging: Die te veel krijgen bedenken namelijk deze kreet maar doen er zelf totaal niet aan mee.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff