« Natte voeten in Texas | Hoofdmenu | Een luisterend oor »

09/08/2017

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

CrM

U spreekt vaak uw empathie uit over de hardwerkende verpleegkundigen en dat is goed, maar iemand die 10 keer meer krijgt en wellicht nog meer is absoluut niet geloofwaardig. Het is dus niet vreemd dat iedereen boos is op juist dat openbare bestuur dat nu zelfs (ondanks de verkiezings beloftes) bijv. de zorg kosten voor de gewone hardwerkende burger weer omhoog gaat gooien en wellicht alweer de pensioen uitkeringen verlaagt. U moet uzelf ondertussen toch erg machtig voelen met die dikke 20 mille+ elke maand!
En dan ook nog zeggen dat alle beetjes helpen. En die andere drie en half miljoen dan!

Lemon

Omdat we schijnbaar afstevenen op een individueel op maat gesneden pensioenpotje is er uit het actuarissengilde een klokkenluider opgestaan met de waarschuwing...

*** De overheid is er op uit om ons prima pensioensysteem om zeep te helpen. Individuele spaarpotjes met obscure winst- en verliesdelingen en vooral onduidelijkheid over het uiteindelijke pensioeninkomen zijn geen verbetering.

Komt nog bij dat complete verlegging van risico’s omtrent rendement en lang leven van grote partijen als werkgever en pensioenfonds (die dit kunnen verlichten) naar kleine partijen als werknemer een enorme verslechtering van ons pensioensysteem zijn.
http://www.telegraaf.nl/watuzegt/29201380/__Individuele_pensioenpot_is_een_ramp__.html

Louis Sparidans

Het idee om over te gaan naar een systeem met min of meer individuele pensioenpotjes is voortgekomen uit de al jarenlang bestaande extreem lage rentestand.

Alle collectieve pensioenregelingen ondervonden daarvan het nadelige effect op een extreem lage dekkingsgraad, met als gevolg geen indexering van pensioenrechten tot nog erger, het verlagen ervan.

Die absurde rentestand is een rechtstreeks gevolg van ECB-beleid. Door de afgelopen jaren inmiddels al voor meer dan 2.000 miljard euro ‘gratis’ geld bij te drukken bleef de rente extreem laag.
En dat was bewust beleid van de ECB. Die hoopte daarmee de inflatie op te krikken.

De pensioenregelingen in Nederland zijn/waren binnen de eurozone de allerbeste van alle eurolanden en hebben/hadden daardoor als enige de meeste last van die extreem lage rente. Andere landen hebben/hadden daar nauwelijks tot geen last van.

Helaas hebben onze politici en de besturen van de pensioenfondsen nagelaten om bij de ECB aan te dringen op compensatie voor de extreme gevolgen van dat ‘lage’ rentebeleid, dat uitgerekend de uitwerking op Nederlandse pensioenfondsen zo zwaar heeft getroffen.
Dat zou je eigenlijk ‘collateral damage’ (onbedoelde nevenschade) kunnen noemen van het gevoerde ECB-beleid, want dát effect werd feitelijk nimmer beoogd.

De heer Draghi (de president van de ECB) heeft dat zelf toegegeven.

Lemon

Kunst natuurlijk die Barbapappa-truc van Draghi om via het opkopen van schuldpapier van banken,de geldpers aan te zetten met als resultaat bijna gratis geld om te lenen, maar ook geen groei of vergoeding voor je opgespaarde centjes. Vreemd genoeg bleef de beoogde inflatie stijging uit...tja als de lonen en pensioenuitkeringen niet verhoogd worden...tssss
Huizenbezitters en -kopers + het bedrijfsleven zijn de profijtelijken.

Ws wacht de ECB (vergeefs?)op het moment dat de zuidelijke Eurolanden hun huishoudboekje op orde hebben om een begin te maken te geldpers te stoppen en de uitstaande leningen in te lossen.Of is er nieuwe crisis aanstaande?

C. Muurling

En die komt er Lemon, de berichten zijn onheilspellend, wederom veroorzaakt door de verantwoordelijken van de financiële wereld. Louis zijn verhaal mag dan voor de zoveelste keer duidelijk zijn maar dat er steeds maar niet gerept wordt over de verhogingen van salaris en bonus structuur van deze gasten is meer dan verschrikkelijk. Ik wil hun dan ook niet meer horen over solidariteit en dat soort kreten. De empathie is dan ook erg ver te zoeken.

Bastiaan

Citaat uit dat artikel

"Laten we ons robuuste pensioensysteem behouden en accepteren dat dit tot kortingen kan leiden onder bijzondere marktomstandigheden. "

Bastiaan

TDm Kok

Ik wil even iets heel anders kwijt.
Ik wordt moe van uw mailtjes waarin alles zo mooi wordt voor gesteld.Want zo mooi is het natuurlijk niet als je ongeneeslijk ziek bent dat je dan niet je pensioen af kan kopen en ook niet vroegtijdig met pensioen mag.
Maar dat je op je 67ste pas met pensioen mag.
Ik vind dit pure oplichting heb ik daar al die jaren voor gewerkt ik ben al gestraft met uitgezaaide darmbuikvlieskanker moet mijn koophuis uit omdat ik nu een uitkering heb,er is geen man of er zijn geen kinderen die er nog recht op hebben dus vind ik dit pure diefstal.

Gydo

Waarom biedt PFZW niet de mogelijkheid om het pensioen af te kopen als de deelnemer dat zelf wil ??

Hoe durft U dan te stellen dat "alle beetjes helpen" ?

Er zijn meer redenen,dan niet, aan te dragen wat in een mensenleven gebeurt, die voortijdige afkoop 100% rechtvaardigen.

Praktijk wijst uit dat het merendeel van de pensioenfondsen WEL deze mogelijkheid bieden. Zijn deze fondsen wellicht client-vriendelijker dan het pfzw ?

Zij voegen tenminste daad bij het woord : "Alle beetjes helpen".

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff