« Beleggen in eigen land | Hoofdmenu | Samen aan tafel »

06/09/2017

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Lemon

Trump's perspectief is die van een zakenman die van een 'slechte deal' af wil.Helemaal verloren is de VS ws niet.

***Trump: Dat houdt onder meer in dat hij niet meer wil betalen voor het Green Climate Fund, een VN-fonds dat geld herverdeelt van ontwikkelde landen naar ontwikkelingslanden die zich moeten aanpassen aan het veranderende klimaat. “Het kost ons een enorm fortuin”, klonk het.

Meteen voegde Trump eraan toe dat hij wel wil onderhandelen over een herintreding in het akkoord of zelfs een volledig nieuwe deal, maar dan met voorwaarden “die eerlijk zijn voor de Verenigde Staten en zijn arbeiders”. Volgens Trump schaadt het klimaatakkoord immers de Amerikaanse belangen, terwijl landen als China en India niet genoeg moeten doen. “China zal nog dertien jaar lang zijn uitstoot kunnen optrekken. Zij kunnen doen wat ze willen. India maakte zijn deelname afhankelijk van miljarden buitenlandse steun. En zo zijn er nog veel voorbeelden.”
“We zullen dus proberen om een nieuwe deal te sluiten die wél eerlijk is. We starten de onderhandelingen. Maar een akkoord komt er enkel onder onze voorwaarden.” Trump is ook bereid om samen te zitten met de Democraten om “iets beter te vinden dan het klimaatakkoord van Parijs”.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170601_02908111/trump-trekt-vs-terug-uit-het-klimaatakkoord-van-parijs

Onlangs door een excursie van dichtbij kunnen zien wat ons land al presteert om duurzame energie op te wekken.
Bezocht het Westermeer windpark nabij Urk.

***Om de kabinetsdoelstellingen van 14% duurzame energie in 2020 te halen, moeten we flink aan de slag. Op dit moment is van onze totale energieproductie ongeveer 6% duurzaam. Dat betekent dat we van alle beschikbare duurzame energiebronnen gebruik moeten maken, dus naast wind ook van zon, water en aardwarmte. Windenergie is voor Nederland, als land waar het veel en hard waait, de meest efficiënte en goedkoopste vorm van duurzame energie.

Met 48 turbines van 3 MW van Siemens (SWT 3,0-DD) levert:

Het windpark een vermogen van 144 MW, waarmee een hoeveelheid duurzame stroom geproduceerd wordt die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens.
Besparing CO2-uitstoot:
180.000 a 230.000 ton per jaar (vergeleken met fossiele stroom)

http://www.westermeerwind.nl/project/feiten-cijfers-en-planning/
Zie ook de App Windpark westermeerwind die actueel o.a. de productieopbrengst per uur laat zien.

C. Muurling

Voor diegene die precies wil weten hoe het financiële systeem werkt en ook hoe u eigenlijk behoorlijk bedondert word, hieronder een link om eens te beluisteren en u wellicht te verbazen!

https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2017/06/09/real-big-power-onthullingen-door-insider-ronald-bernard-deel-2/

P.Lemon

De rijken worden rijker (klein groepje superrijken) die zich door de massa laten voeden. Meer dan een complottheorie?

***“De krachten achter het financiële stelsel hebben nog een ander, ver reikend doel, niets minder dan een wereldorde te creëren op basis van een in private handen zijnde wereldwijde financiële controle. Zo wil men het politiek systeem van elk land afzonderlijk controleren alsmede de gehele wereldeconomie. Het systeem zal op een feodale manier worden gestructureerd via ‘s werelds samenwerkende centrale banken door middel van in het geheim gesloten akkoorden. De hoofdzetel en het anker van dit systeem is de BIS in Bazel Zwitserland. Deze bank is in private handen en wordt gecontroleerd door banken die op hun beurt in private handen zijn.”

adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-bis-bank-spil-in-een-door-geld-geregeerde-wereld.php

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff