« Gratis bier | Hoofdmenu | Jong geleerd, oud gedaan »

03/03/2017

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

Hr Borgdorff, wat gebeurt er over een maand met het aandelenpotje Unilever als ze toch de duurzame koers verlaten?

***Maar in Nederland zit de schrik er nog goed in. Zeker nadat Unilever afgelopen woensdag bekendmaakte dat het zijn strategie „grondig” gaat herzien om de aandeelhouders „sneller te laten delen in de waarde van de onderneming”. Over ruim een maand moet duidelijk zijn hoe Unilever de aandeelhouderswaarde denkt op te krikken.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) waarschuwde zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed voor overhaaste stappen door Unilever: „Durf je kortetermijnaandeelhouders te weerstaan. Durf tegen hen te zeggen: ik ga niet dat langetermijnperspectief loslaten en zo nodig bescherm ik mijzelf tegen dit type agressieve overnames.” De minister pleitte voor het optrekken van „beschermingsconstructies” om de „aasgieren en hyena’s” van het lijf te houden die „je bedrijf proberen kapot te maken”

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/27/duurzame-beleggers-bezorgd-over-nieuwe-strategie-unilever-6996482-a1547822

Chris

Goed relaas Lemon maar ze luisteren toch niet naar je. Zij zijn en blijven zich alleen maar druk maken over hun eigen zelf verrijking! Welke wet en politicus gaat zich hier straks eens sterk voor maken. Dijsselbloem zegt ook heel af en toe hier iets zinnigs over maar heeft ook de macht niet en ook hij zal straks een erg (graaiend) lucratief baantje vinden in de EU! Ik ben benieuwd of hij dan nog zo integer zal blijven.

JBS

OK!

Luuk

Beste Chris, ik snap je punt m.b.t. de graaicultuur. Ook besef ik dat daar alleen verandering in komt wanneer er steeds weer de aandacht op wordt gevestigd. Toch lijkt de manier waarop je dit nu via dit blog doet men niet de meest effectieve. Als je er echt iets mee wilt kun je misschien een handtekeningenactie opzetten en die aan het bestuur aanbieden om zo duidelijk te maken dat het een door het bestuur serieus te nemen punt is? Bijv. door een email te post met de vraag om met de inhoud in te stemmen (een beetje zoals Avaaz dat ook doet).

Aad Kleijweg

Naar Zwarte zwanen gekeken. Zeer verontrustend al die informatie.

B.Kosters

IK ben geschrokken. boos, teleurgesteld in PFZW en de oneerlijkheid van mijn Pensioen fonds.
Al jaren geen indexering in een waardevast Pensioen.
geen geld !!?? en de rekenregel moet anders.
Ik heb heel veel knappe mannen in de zaal gezien en heb ontdekt waarom hebben jullie de reken methode met z"n allen niet aangepakt.
Zwarte Zwanen heeft heel veel duidelijkheid gegeven, en dat zij geen verhaal mogen halen hoe het in werkelijk is wordt hij met harde hand aangepakt en buiten de deur eruit geflikkerd.

Lemon

@...verontrustend"

Inderdaad,de tucht vd "rekenrente" kon niet beter in beeld worden gebracht.Al met al om de uitkeringen in de verre (!) toekomst niet in gevaar te brengen.Immers het liquide uitgezette kapitaal groeit door de lage en zelfs negatieve bank/depot rente bij niemand meer aan.
Daarentegen is een vlucht in beleggingsproducten ontstaan en daarmee de waarde van de fondsen toch toegenomen plus het feit dat de lopende uitkeringen oa uit het rendement kunnen worden betaald.
Voor gepensioneerden is het daarom moeilijk te begrijpen dat men inmiddels 8 jaren lang kunstmatig (de beleidsdekkingsgraad)op een 0-groei (geen indexering)wordt gehouden.
Over het argument dat de beurskoersen kunnen instorten en daarmee ook de fondswaarde en het rendement is wat te zeggen. Maar als anno nu,verwacht wordt dat de commerciële vergoedingsrente nog voor langere tijd zeer laag blijft wordt aan het doel waarmee de deelnemers aan een fonds hun uitgesteld loon hebben toevertrouwd voorbijgegaan.
De hoge rendementen worden immers door en op hun premies behaald en zolang de marktrente niet stijgt en het kapitaal toch via de beurzen intact blijft, behoren de deelnemers uitkeringen evenzeer mee te groeien. In de praktijk lijkt het nu of het fondskapitaal met een astronomisch bedrag er meer is voor hun beheerders (en de overheid?) dan de pensionados.

Chris

Dag Luuk, idee daar ga ik eens over denken. Overigens is dit het grootste probleem waar wij mee worstelen. Niet de integratie, immigratie, Ned identiteit enz. Dit zijn allemaal afleidingen van juist; die types die alles en iedereen bestelen met hun grove salarissen en zgn beloningen. Vooral in de financiële en Zorg sector maar zeker vooral EU Brussel. (wie gaan die pensioenen betalen?)
Ik verwacht van Dhr. Borgdorff dat hij over de pensioenen van EU Brussel ook zijn mening geeft!

Chris

Dat lijkt niet alleen, dat is zo. Wanneer gaat deze diefstal eens een halt toegeroepen worden?

jvstempvoort

Ja Peter Borgdorff kan na een uitzending van zwarte zwanen zeker op een zwanenzang verwachten.Maar het zou ook mooi zijn als er antwoord op onze vragen komt want die komen er steeds meer.
Hoorde het gisteren weer.Wat het effect toch is van de lage rentestand en de daaraan gekoppelde rekenrente voor ons pensioen.Ik zou het allemaal kunnen geloven.Maar waarom wordt er wel geindexeerd bij pensioengerechtigde europarlementariers. Hoeven zij geen rekening te houden met deze rekenrente met bovendien een tekort in kas en een dekkingsgraagd van 37%. Bovendien ook nog eens een goed voorbeeld zouden moeten geven!Blijkbaar hoeven zij ook niet met de jongere generatie rekening te houden zoals ons steeds wordt verteld.Maar er is 1 wezenlijk verschil.Dat het pensioen van hen uiteindelijk door de EU burgers wordt betaald.Terwijl wij burgers onze eigen pensioenpremie betalen en sparen.Heb het al eerder bennoemd en val in herhaling.Maar kijkend naar zwarte zwanen gisteren word ik wel verdrietig van hoe men omgaat met pensioenen in Nederland.Onder het mom dat we hierin de beste zijn.Er wordt dan ook flink verdiend.Van mij mag er goed verdiend worden aan het beheren van ons geld.Maar waarom buitensporig en waarom zo schimmig.Waarom niet meer transparantie over ons geld,wat wij in vertrouwen in beheer geven.(Verplicht in ons geval)
Dan gaat het er niet om of je het goed of minder goed hebt.Het is geen eerlijke zaak en zou dan ook graag een eerlijk antwoord willen.

C. Muurling

Helemaal gelijk J van Stempvoort maar ook helaas gaat er bij de moraal van deze mensen niets veranderen. Het is maar weer eens helemaal duidelijk wie zij zijn. Ook de politiek gaat er niets aan doen want zij zullen straks deze baantjes gaan overnemen. Het blijven graaiers en zakkenvullers met eigen wetten en dan vinden ze het raar dat ze zogenaamd niet begrepen worden.

Bastiaan

Beste B.Kosters,

U claimt een waardevast pensioen.
Dat is echter niet gegarandeerd.

"de rekenregel moet anders". Lekker makkelijk is dat. En de gepensioneerden van de toekomst dan?

Groet,
Bastiaan

gerard eskes

Buitensporig vind ik vooral het jaarinkomen van onze directeur, de schrijver van dit blog, dat in Zwarte zwanen genoemd werd! Waarom moet hij (u, als u dit leest) meer dan 2x de Balkenende-norm krijgen, met nog een schnabbel van 60.000 daarnaast?? terwijl voortdurend het niet-indexeren van de pensioenen aan de orde is.. Is dat rechtvaardig? is dat ethisch? is dat een goed voorbeeld geven? Graag zou ik zijn uitleg en motivering daarover krijgen!
"We hebben grote ambities voor een goed pensioen én een betere wereld", schrijft PFZW op haar site. Ja, dat blijkt..

Chris

Dag Gerard, 2 jaar gelden schreef hij nog in zijn eigen blad in een interview met verpleegkundigen uit de zorg dat hij 2 ton kreeg en dat een heel normaal salaris vond. Nu schijnt hij 256K te krijgen en dat in twee jaar terwijl de pensioenen giga gekort worden. 1400 miljard in kas, super rendement maar dat is alleen voor hunzelf. Dat rendement en veel geld in kas geeft het excuus dat ze meer mogen graaien met de daarbij behorende bonussen waar we het nog niet eens over gehad hebben. En dan nog die commissariaatjes. Deze schijnen ook van 30 naar 60K op jaarbasis gegaan te zijn voor twaalf keer vergaderen!
Dat doet de gewone werknemer ook met zijn bijv. EHBO ver. en andere belangrijke sociale zaken enz, maar dat kost alleen maar en moet vaak betaald van een salaris van 30 of 40 K!!!!!
Ja we hebben het beste pensioen fonds ter wereld, voor diegene die het beheren en daar dus misbruik van maken.

Voor de redactie: Ik druk mij nog mild uit maar jullie verdienen erger!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff