« Afscheid en welkom | Hoofdmenu | Vrolijke Kerst »

12/16/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

c.muurling

Die Amerikaanse toestanden zijn hier ook al heel lang! Sinds 2008 is de armoede van een 800.000 mensen naar de 1,5 miljoen gegaan. Weliswaar is de bijstand er nog om de boel enigszins betaalbaar te houden maar er zijn verschrikkelijk veel schrijnende gevallen.

Waarom moet iedereen van hoog tot laag wel de risico's delen als het salaris al niet eens gedeeld cq gelijk gesteld kan worden. Daar doet de elite al heel moeilijk over! Ik heb toch gestudeerd zeggen ze dan, Ja heel veel arme mensen hebben ook gestudeerd en hard gewerkt.

Het hele probleem is dat er geen solidariteit is. De verschillen worden alleen maar groter totdat de bom barst en dat gaat zeker gebeuren. Het gekke is dat de SP in de peilingen ook daalt. Je zou in deze tijden verwachten dat die wel hoog moeten scoren? Wat is er toch aan de hand!?

jvstempvoort

Helemaal eens met het artikel.Vindt het inderdaad wel een beetje dom van die directeur.Maar wil wel vermelden dat dit is ingegeven door de politiek.O.a mw. Klijnsma is daar heel sterk in door steeds te vermelden dat het systeem anders moet.Omdat er in de toekomst"geen geld meer zou zijn" voor de jongeren.Ik krijg een beetje het idee dat ze daarmee de AOW bedoelt.Ze vindt pensioengelden ook gemeenschapsgeld terwijl het echt niet zo is.Het is gewoon ons gespaarde geld wat door een pensioenfonds wordt beheerd.En mw Klijnsma vind ik in deze ook een beetje dom,zij zet hiermee mensen op het verkeerde been.Wat misschien niet haar bedoeling is.

René

Helemaal mee eens!

P.J. Koopmans

Beste Peter,

Helemaal mee eens. Laten we nu onze zegeningen ook eens tellen, zonder te vergeten om de nog steeds bestaande onvolkomenheden aan te pakken.

Lemon

Het blijkt maar weer eens noodzakelijk, zelfs op leidinggevend en politiek niveau, uit de doeken te doen hoe de overheid , pensioenfondsen en verzekeraars met de premie inhoudingen/betalingen omgaan.
In hun uitbetalingsystematiek dreigt de overheid later tekort te komen voor de jongeren. De fondsen kunnen de uitkeringen verlagen als de rendementen teruglopen en het opgespaarde spaarloon bij verzekeraars door renteinvloeden en helemaal als het spaarpotje uitgekeerd wordt en de depositorente tegenvalt.

*** De AOW wordt via een omslagstelsel gefinancierd. Dat betekent dat de AOW-premie die de afgelopen jaren van uw salaris is ingehouden, werd gebruikt voor de AOW van de 65-plussers van toen. De huidige werkenden betalen AOW-premie waarmee de AOW voor de huidige gepensioneerden wordt gefinancierd.
Sinds tien jaar geldt er een maximum voor de AOW-premie. De uitkeringen aan AOW zijn hoger dan de inkomsten. Dit verschil wordt betaald via de belasting. In de toekomst zal dat verschil groter worden.
....iedereen die in principe belastingplichtig is in nederland word geacht premie te betalen voor de AOW . dit houd in dat je vanaf je 15e jaar in feite belastingplichtig bent en dus voor de berekening (fictief)aow betaald ook als je geen inkomsten hebt.
 
DE premie word betaald op basis van omslag, dit wil zeggen er is geen reserve opgebouwd waar de AOW uit betaald word ,de belastingplichtigen van dit moment betalen de premie voor de AOW die op dit moment uitbetaald word . Dat is dan ook het probleem met de vergijzing ,op een gegeven moment zijn er zoveel AOW berechtigde dat de premiebetalers de AOW niet meer op kunnen brengen. Uiterlijk dan zal het systeem met de AOW in elkaar storten.  De reden dat er geem reserve opgebouwd is ligt in het feit dat de AOW regeling nogal plotseling werd ingevoerd en er dus niet 40 of 50 jaar premie werd betaald voor de eerste uitkering werd gedaan zoals met een( bedrijfs)pensioen of lijfrente. Daarbij had en heeft iedere premieplichtige recht op zijn of haar uitkering ook als er nog nooit een cent premie is betaald ,zolang er een premieplicht bestaat en het belastbaar inkomen niet bestaat of te laag is krijg je in Nederland AOW. 
Theoretisch kan dat leiden tot een bizar fenomeen, een hoog inkomen,met zoveel aftrekposten dat er geen belastbaar inkomen overblijft,waardoor er nooit belasting en sociale premies over betaald worden en dan AOW krijgen plus een hoog pensioen waarover weer geen premies en belasting betaald word. https://www.startpagina.nl/v/financien-werk/carriere-werk/vraag/478231/betaalt-aow

Chris

Hoi Lemon, weer een leuk relaas en o zo goed maar de eerste 4 regels van je verhaal. Dacht je nu werkelijk dat ze daadwerkelijk uit de doeken gaan doen van hoe en wat?

Lees de artikelen van de Volkskrant er maar eens op na. in de link een van de...

http://www.volkskrant.nl/opinie/elite-lokt-opstand-van-kiezers-uit~a4224070/

De graaiers en alle andere grootverdieners. Ze zijn bang en dat is precies de bedoeling. Dat is een lesje hoe ze moeten leren zich minderwaardig op te stellen. Nu dat gaan ze niet echt doen, want ze hebben het geld en de macht.

Lemon

@Hr Chris. Het is natuurlijk een zwartgallig beschreven scenario in het VK artikel dat zich grotendeels aan ons voordoet en zeker een realiteitsgehalte heeft.
Maar is het niet zo dat in iedere maatschappij van welke kleur dan ook de bobo's iedere kans aangrijpen zich te verrijken.Dat zonnekoningen gedrag is van alle tijden en wordt soms individueel gecorrigeerd (zoals Mőllenkamp van Rochdale woningbouw stichting)

***Die zelfzuchtige mentaliteit komt men inmiddels in de hele bestuurlijke bovenlaag vaker tegen, waarbij het bedrijfsleven de norm geworden is, inclusief de bijbehorende bonus- en beloningscultuur. Het onvermogen van de bankensector om te leren bleek nog dit voorjaar, toen het bestuur van het met geld van de modale burger geredde ABN Amro zichzelf, nu de markt weer in zicht was, een wonderbaarlijke salarisvermenigvuldiging toedacht, omdat in deze kring niet meer de nationale samenleving, maar de internationale geldelite de norm geworden is.

Chris

Dag lemon, Ik zie het al jaren om mij heen. Laatst sprak ik een hrm manager die een salaris van 4K per maand voor een verantwoordelijke accountmanagers functie niet meer conform vond. Hij vergat wel te zeggen dat zijn salaris de laatste 10 jaar wel verdubbelt was! Zo gaat het bij vele bedrijven er al jaren zo aan toe. Ik besef ook dat vele bedrijven zich er niet aan schuldig (kunnen) maken maar het gebeurd en vooral we laten het gebeuren. De top krijgt er veel bij en de gewone arbeider mag weer een slaven loontje krijgen. Daar komt hoe dan ook een revolutie van. Helaas mag het NS personeel morgen niet staken van de rechter. Hoe bevooroordeeld is die?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff