« Stilzwijgen én debat over pensioen | Hoofdmenu | Wat wordt de volgende crisis? »

10/03/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Thijssen

Kortingen komen steeds dichterbij, Verklaar me het volgende eens
Aug 2014 158 miljard
Aug 2015. 161 miljard
Aug 2016 184 miljard
Een winst van 26 miljard en toch korten ?
Ik snap er niks meer van

Ruud Alsemgeest

de maatschappelijke impact , is over het geheel genomen erg kleinten aanzien wat er in de wereld dagelijks aan geld omgaat op de beurzen maar uitleg over het beleid in deze kan maatschappelijk gezien erg groot zijn maatschappelijk ondernemen is in deze tijd het tover woord maar het vermogen moet renderen immers anders kan je niet aan je verplichtingen voldoen dus je kan over bovenstaande erg druk maken maar het waar het belang moet liggen bij het gegarandeerde pensioen met zo een groot vermogen moet de nadruk komen te liggen bij het pensioen van de deelnemers.

Lemon

@P.Thijssen..." snap er niks meer van"

Misschien helpt dit stukje...

*** Natuurlijk is het niet eenvoudig om vast te stellen hoeveel geld je precies nodig hebt om gedurende vele jaren pensioenen uit te keren. Zeker is echter dat er meer moet worden uitgekeerd dan er nu in kas is. Dat meerdere moet komen uit het rendement op de pensioenbeleggingen. Door dit toekomstige rendement niet te hoog in te schatten – en jezelf dus niet te rijk te rekenen – is er meer zekerheid dat de beloofde pensioenen ook daadwerkelijk uitgekeerd kunnen worden. 

De rekenrente wordt mede afgeleid van de marktrente die geldt voor beleggingen met weinig tot geen risico. Pensioenfondsen moeten deze rekenrente van De Nederlandsche Bank (DNB) gebruiken voor het waarderen van toekomstige verplichtingen. 

Tot voor kort mochten zij rekenen met een lange termijn rekenrente (Ultimate Forward Rate) van 4,2%, maar vanaf 15 juli 2015 wordt deze op een andere manier berekend dan voorheen. Medio 2015 is deze rekenrente vastgesteld op 3,3%.

 http://www.ffp.nl/life-events/pensioen/pensioenregels/rekenrente-pensioen-waarom-het-zo-belangrijk

Chris

Thijssen, Hoewel Lemon hier de "aan ons wijs gemaakte" uitleg geeft is er natuurlijk veel meer aan de hand. Borgdorf schrijft in zijn volgende column over de crisis die er komen gaat. Erg naïef is dat wel want dat was al veel langer bekend maar men durft er niet over te praten.
Volg de nieuw opgerichte Coöperatie voor een vrije media en je zal verbaast zijn wat ze allemaal achter houden!

https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/09/28/cooperatie-de-vrije-media-opent-haar-deuren/

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff