« Pizza’s en pensioen | Hoofdmenu | Een zeesluis en een racewagen »

09/09/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Arie Stuijt

wanneer is de eerste resultaatmeting? Is dat per kwartaal, per jaar en/of per project?

Chris

Duurzaamheid is altijd goed en een beetje zuinig zijn was altijd al een goed streven. Maar als ik naar de bedrijven kijk die boven genoemd worden en ik kijk naar hun beloningsstructuur dan is daar eerst rendement te halen. Er zijn namelijk ook bedrijven die niet zo gemakkelijk duurzaam kunnen produceren. Om die nu gelijk af te straffen is door niet meer met ze in zee te gaan is wel erg kort door de bocht.
Het hele problmeen op deze wereld is dat met name aan de top van bedrijven (en daar horen de pensioen fondsen ook bij) er nog steeds te veel gegraaid wordt. Dijsselbloem had van de week weer een goed betoog over dit probleem. Morele verantwoordelijkheid is de morele boodschap. Zolang dat niet veranderd zal er niets veranderen. De afgelopen decennia is de wereld er alleen maar armer op geworden en 1% van de rijken schat hemeltje rijker.
Hoe kan dat nu toch als ook de pensioenfondsen niet hun best doen om hier eens verandering in te brengen.

Chris

Nog iets voor een betere wereld mensen: Goed luisteren en kom in actie! Ga naar hun voorstellingen en uw inzicht in de financiële wereld zal echt veranderen!
Geldt ook voor de pensioen top hotemetoten: Juist voor hen opdat ze weten wat moraal is.

https://www.ftm.nl/artikelen/george-van-houts-ons-bankensysteem-stamt-nog-uit-de-tijd-van-de-slavernij

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff