« Een belangrijk jaar | Hoofdmenu | Pizza’s en pensioen »

08/25/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Lemon

Realiteit of toch maar hopen dat ze bereikt/geinteresseerd kunnen worden.

***Zo ontstaat een onmogelijke opgave voor jongeren, nu en in de toekomst: de groep jongeren die zich eigenlijk het meest zou moeten roeren omdat ze met de gevolgen te maken gaat krijgen, roert zich niet, boeit het nog niet. Jongeren kijken ook nog niet zo ver vooruit. Als 15-jarige ben je hooguit bezig met de vraag wat je na je middelbare school gaat doen. Veel verder vooruitkijken en anticiperen past niet bij het puberbrein. Door de nog onvolgroeide frontaalkwab hebben jongeren meer moeite met anticiperen, plannen, vooruitdenken, helicopteren. Allemaal zaken die ze gaandeweg als ze ouder worden steeds beter kunnen.

Hoe solidair zijn jongeren nog over 30 jaar, wanneer hun pensioengerechtigde leeftijd nog lang niet in zicht is, en zij de druk van de verzorgingsstaat, van de rijzende zeespiegel en de vergrijzing op hun schouders voelen… en vele babyboomers het rustiger aandoen in verzorgingshuizen en aanleunwoningen?

http://www.youngworks.nl/op-naar-de-clusterfk/

Chris

Alweer een goed artikel over de pensioenen, vooral de reacties goed lezen. Bezorgde Nederlanders die alles door de rijke elite gestolen zien worden. Als we nu eens allemaal gaan stemmen volgend jaar maar dan niet op de gevestigde orde, of gewoon maar helemaal niet meer stemmen.

http://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/%e2%80%99pensioenleeftijd-omlaag-naar-61-jaar%e2%80%99/ar-AAifnU4?li=BBoPOOe&ocid=UE07DHP

Joey

Ik ben benieuwd wat u van ons verhaal vindt. En ik ben vooral benieuwd wat onze jongere deelnemers er van vinden.

De Hint is duidelijk mijnheer Borgdorff, ik zal niet meer reageren op deze Blog.

Tot ziens!

Louis Sparidans

Jammer, dat specifieke reacties van jongeren uitblijven, noch instemmend, noch kritisch.

In gesprekken met mijn eigen kinderen en hun vrienden, die min of meer deel uitmaken van de doelgroep in uw blog, merk ik hoe weinig vertrouwen er bestaat in ons pensioensysteem.
Het is niet alleen voor hen ‘een ver van hun bed show’ maar ze vertrouwen veelal ook de politici niet, als het gaat om de duurzaamheid van het door hen opgebouwde pensioen; hun pensioenaanspraken t.z.t.

Verzeker hen ervan dat u er nooit aan zult meewerken dat hun pensioen ‘te grabbel’ wordt gegooid in Europees verband. Dat zal hen mogelijk iets meer motiveren, om mee te denken.

Wat uw benadering betreft, daar sta ik voor 100% achter.

marcel02@xs4all.nl

Beste Peter,

Zou je ons kunnen vertellen hoeveel P Z & W investeerd in de huidige reclamecampagne?
Volgens mijn kan dit geld veel beter gebruikt worden voor verhoging van de pensioenen.
Schat in dat de jongeren van onder de 40 er net zo over denken.

Groet, Marcel

Bastiaan

Beste Marcel,

Als je nou gewoon even goed leest, de campagne kost 1,5 miljoen, dat is 2euro per jongere deelnemer.

Ik denk dat de jongeren willen weten of hun geld op een verantwoorde manier wordt beheerd. Dat gaat dan over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Als je het op een andere manier aan de deelnemers wilt besteden, is dat ongeveer 60 cent per deelnemer. Daar kun je de pensioen met ongeveer 3 cent per jaar mee verhogen.

Een pensioenfonds is alleen een financiele instelling, maar heeft ook een maatschappelijke functie.

Bastiaan

Chris

Helemaal mee eens Bastiaan maar wel een sector waar de top weer smerig veel geld krijgt en dat is niet maatschappelijk te noemen. De pensioenfondsen (lees top) zou zich moeten bedienen van de salarissen die uit de sector komen waar ze zo voor staan, maar helaas komen er in de top van de zorg ook excessieve salarissen voor. Daar schuilt het hele probleem en dat moeten de veelverdieners zich eens beseffen. Moraal is er niet in deze wereld. Het is allemaal schone schijn.
Chris

jvstempvoort

De meeste jongeren zullen deze blog niet lezen veel ouderen doen dat zelfs niet.Als je dit bv aan collega's vraagt zijn ze vaak niet op de hoogte maar ook niet geinteresseerd.Dat is heel jammer.Of je dit dmv reclamefilmpjes kunt verbeteren, vraag ik me af.Het zou mooi zijn,omdat maar een klein deel van jongeren zich interesseert voor hun pensioen.Het is menseigen om je te interesseren voor hetgeen wat je op dat moment raakt, als je 20 bent is dat zeker niet het pensioen.Dat is gewoon realiteit.Ben dus benieuwd wat dit gaat opleveren.

Bastiaan

Chris,

Als het zo zou werken, wie moet dan het pensioenfonds pwri ( sociale werkplaatsen) gaan besturen?

Groet,
Bastiaan

Chris

Bastiaan, Gewone integere, eerlijke mensen die voor een normaal salaris tussen de 50 a 100 K deze taken gaan uitvoeren en die zijn er meer dan voldoende.
Vele bestuurders worden geadviseerd en doen zelf zeer weinig. Prima maar daar hoort geen excessief salaris bij en dat zou voor de hele financiële wereld moeten gelden. Daarbij hebben ze ook allemaal commissariaatjes waar ze nog meer kunnen vangen. Het is niet uit te leggen dat je naast je salaris van dik 2 ton ook nog de tijd hebt om verschillende commissariaten te runnen?. Dit is schier onmogelijk. Vele mensen hebben moeten uit armoede steeds vaker meerdere banen nemen om hun hoofd boven water te houden. Is er dan niemand die veel geld vergaard daar van onder de indruk? Wanneer gaat er eens een keer wat veranderen!, of wachten we totdat de pleuris weer uitbreekt!
onderstaand, een van de zovele links over een volgende crisis die zeer bezorgd zijn:
http://www.nu.nl/economie/2174701/er-komt-nieuwe-crisis.html

De beloningen en salarissen zijn volledig uit de hand gelopen (overal ter wereld) en heeft direct armoede tot gevolg. Het systeem en de mensen die daar erg van profiteren zijn de schuldigen en zij mogen hiervoor zwaar gestraft worden.

Ergo, dit gaat een keer gebeuren, dus maak je maar vast zorgen.

Chris

Nog een goede link, gewoon blijven zoeken mensen en wakker worden!!!

http://www.volkskrant.nl/opinie/nieuwe-economische-crisis-is-onvermijdelijk~a4238657/

Bastiaan

Chris,

Tjonge, nooit geweten dat ze in de sociale werkvoorziening zo goed werden betaald ( tussen de 50.000 en 100.000)

( je pleit toch toch voor beloningen gelijk aan de sector waar de pensioenregeling voor wordt uitgevoerd ?)

Bastiaan

Chris

Je begrijpt me verkeerd Bastiaan. De top van de sociale werkvoorziening zou dit zomaar kunnen verdienen. Ik heb het hier niet over de normale salarissen die iedereen zouden moeten verdienen. Waarom zou een verpleegkundige die bijv. gespecialiseerd en grote verantwoording heeft veel minder moeten krijgen dan een top pensioen functionaris. Wat is belangrijker in het leven. Sociale zorg of speculeren met centen. Jullie hebben een verkeerd beeld beeld van hoe het leven zou moeten zijn. Allemaal gekomen door verkeerde macht en slappe regeringen die ook maar niets durven ondernemen tegen de gevestigde financiële criminelen.

Aad Kleijweg

Goed verwoord P.Lemon. Weet het nog van mijzelf, was nooit bezig met mijn pensioen, was iets in de verre toekomst totdat het dichterbij kwam (maar dan ben je geen jongere meer) dan ga je er in verdiepen, en blijft het een ingewikkelde materie alles goed te bevatten.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW