« Gedoe in Europa | Hoofdmenu | Derivaten »

07/08/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Bastiaan

Beste Peter,

Dank voor de uitleg van dit beladen onderwerp.
Wat mij betreft is de prioriteit om te kijken of de private equity activiteit zoch een beetje netjes gedraagd, de beloning is ook een aandachtspunt, maar secundair.

In het kader van het EK worden er wel eens oude films uitgezonden. Zo zat ik van de week te kijken naar de oude filem ' pretty woman' waarin de ene hoofdpersoon een private equity firm runt, bedrijven opkoopt en ze in stukken hakt om ze met winst te verkopen. Keiharde business, geen oog voor werknemers, of milieu, alleen voor de keiharde cash. Private equity van het foute soort zeg maar.

Als er binnen de private equity portefeuille kritische vragen gesteld *blijven* worden op ESG/MVB gebied, dan is dat zeker mogelijk daarin te blijven beleggen. De esg vragen gaan dan over milieu, arbeidsomstandigheden, maar ook of de bestuurstructuur van bedrijf/ de investering wel klopt.
Vinger aan de pols houden dus.

Groet,
Bastiaan.

Louis Sparidans

Bastiaan,

Ik vind het vervelend dat je steeds alleen maar onder je voornaam reageert. Voorts wil je m.i. elke keer met name als ‘wijsneus’ overkomen, maar veelal is het vooral ‘belerend’.
Toch wat minder ‘eigenwijs’ reageren …. ?
Dan heeft de door jou steeds zo amicaal aangesproken ‘Peter’ er mogelijk ook nog wat aan.

Voorts hoop ik dat niet alleen jij maar ook anderen voortaan met naam én toenaam zullen reageren.

P.J. Koopmans

Beste meneer Louis Sparidans,

Geestig om te lezen dat u het gevoel hebt dat de heer Bastiaan u wijsneuzerig en belerend toespreekt. Geeft iemand eens inhoudelijk onderbouwd commentaar in plaats van slecht onderbouwde meningen te verkondigen, wordt dat als wijsneuzig en eigenwijs weggezet. Dit is toch niet weer zoveelste een feitenvrije aanval op de zogenaamde "elite"?

Met vriendelijke groeten.

Chris

De bewijzen dat de "elite" dominantie wil uitoefenen is algemeen bekend en iedereen heeft daar in bijv. zijn werk, meer dan eens mee te maken gehad. Vandaar dat meer dan 60 procent niet happy is met zijn huidige baan. Overigens denkt u en Bastiaan altijd maar weer de waarheid in pacht te hebben. Gelukkig is dat niet zo en worden bezorgde pensioengerechtigden elke weer weer op een dwaalspoor gezet.

Er zei ooit een wijs man; "In een tijd van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad"

Steek de hand in eigen boezem en doe eens een keer iets voor de mensen.

J.Th Scholten

Laten we ons bij het onderwerp van Peter houden.

Peter,

Ik hecht er (vanzelfsprekend) veel waarde aan dat ons pensioengeld goed beheerd wordt.
Ik volg je Blogs en heb de indruk dat aan deze voorwaarde wordt voldaan door altijd af te wegen wat een verantwoorde belegging is. In de breedste zin)
Verder hoop ik dat een eventuele korting voor volgend jaar
afwezig kan blijven afwachtend wat de politiek bij de pensioen
hervorming de komende jaren gaat doen zodat de pensioengerechtigden niet jaren gebukt gaan onder deze kortingen terwijl het (achteraf) blijkt dat dit bij het nieuwe pensioenplan helemaal niet nodig was.

Chris

Mee eens maar het hele probleem komt vooral vanuit het financiële stelsel en van degenen die dit voor hun eigen gewin en doeleinden exploiteren. Dit is echt geen complottheorie. maar gewoon de werkelijkheid en waarheid. We hoeven ons alleen maar open te stellen voor al diegenen die een menselijke economie aandragen en dan komt alles goed, Het komt er aan, het is gewoon een kwestie van tijd.

Bastiaan

Daar gaan we weer.
In één adem wordt 'de hele financiële wereld" en allen die daarin werken weggezet:
Ze zitten daar voor eigen gewin.

"de menselijke economie" dat is zoiets als de brexit: het moet allemaal anders, maar hoe dat precies moet, dat weten ze niet.

ik heb er grote moeite mee, dat alle medewerkers van PFZW (en PGGM) zo makkelijk worden weggezet. Dat is unfair. Er werken daar goede en gemotiveerde mensen, die dag in dag uit hard werken aan 1 ding : een goed pensioenresultaat voor alle deelnemers. Dat is de werkelijkheid zoals ik die zie.

groet,
Bastiaan

Bastiaan

Beste J.Th. Scholten,

ik hoop met u dat de kortingen volgend jaar niet nodig zijn.

Het idee dat de pensioenhervormingen op magische wijze alle tekorten weg zullen toveren is echter een illusie.
De actuele dekkingsgraad stond eind mei op 90,7 (en zal nog wel iets verder gezakt zijn. Oftewel, er is geen buffer meer, en het fonds heeft een tekort van 10%.
Een nieuw stelsel kan er geen geld bijmaken.

groet,
Bastiaan

J. HOner

Geachte heer Borgdorff

Klopt het dat het private equity fonds waarin ook PGGM belegd, het warenhuis V en D heeft verkwanseld?
En wat vindt u daar van?
En zou u inhoudelijk willen reageren op het feit dat rentenieren geen waarde toevoegt maar parasiteert op arbeid die waarde toevoegt en daarmee de economie grote schade toebrengt?

J.Honer

Chris

Inderdaad daar gaan we weer! Ik heb het niet over de gewone medewerker Bastiaan, dat weet jij donders goed. Het financiële systeem is corrupt en fout en al die daarin werken moeten ook (helaas) gewoon meedoen net zoals jij en ik. Maar als jij een hoge piet bent bent binnen de financiële markt dan weet jij echt beter! Ben jij een nono zoals een ieder dan heb ik alleen maar medelijden.
Morgen is er op de TV NOP2, rond half negen een programma dat Zwarte Zwanen heet en daar hoor je een hele foute vrouw van een zeer foute regering zeggen, "Ja nou en?," over onze pensioenen!!!!!! Kijken mensen , kijken!!!

Bastiaan

Beste Chris,

Je bent weer aardig op dreef. Ik pas niet in die zwartwitte wereld van jou. Jij ziet jezelf als nono. Prima. Ik zie jezelf niet als nono, en ook niet als hoge pief.

Ben ook benieuwd naar zwarte zwanen.

Groet,
Bastiaan

Bastiaan

Rentenieren. Dat is toch een vorm van gepensioneerd zijn ? (als je " rentenieren" vervangt door "gepensioneerd zijn" staat er wel een vreemde vraag). Ik snap niets van de 3de vraag.

En dat is jammer, want vraag 1 en 2 zijn goede en terechte vragen.

Bastiaan

Chris

Dank je Bastiaan, Nieuws gezien? De Nice ellende heeft indirect met de financiële wereld te maken. Je wilt het misschien geloven maar het is een feit. De mensen worden alleen maar armer (de westerse wereld bombarderen Syrie en Irak plat) en dan krijg je deze excessen.
Mijn wereld is niet zwart wit, integendeel, dat is namelijk jouw financiële wereld, geld en macht en dat is zeer verderfelijk.

Ik hoop ook dat vele mensen Zwarte Zwanen zullen bekijken en dan eens wakker worden hoe er met het pensioengeld wordt omgesprongen.

Lenie Damen

graag zou ik meer weten over de artikelen die ik lees in de krant dat de regering heeft besloten om de pensioenwet te onderwerpen aan
nieuwe Europese pensioenregels en zich aan te passen aan de Brusselse
regels.WAAROM? Waarom wil Brussel( EU) gaan beslissen over ons opgebouwde pensioen?Alles willen ze inpikken!!Absurd gewoon.Wij,ouderen,hebben kei en kei hard gewerkt.We waren verplicht om pensioen op te bouwen en een deel van ons salaris af te staan voor het pensioenfonds.En nu we zover zijn dat we ervan hopen te kunnen gaan genieten,nemen ze het gewoon weer af.Ze noemen dat niet zo maar ze stelen het gespaarde geld van ons.De jongeren willen vrijwel niemand meer pensioen opbouwen,willen het nu gebruiken en bouwen ook veel minder op omdat ze niet lang ergens werken of niet kunnen ivm met geen vast contract.Maar dat wil niet zeggen dat wij die volop moesten sparen ons geld automatisch met hen moeten delen of dadelijk vanuit Brussel mogelijk zelfs niet meer krijgen of veel minder of zelfs met de buitenlander moeten delen.Maar de buitenlander(en asielzoekers)hebben hun spaargeld in hun land en delen ook niet met ons.Mijn mening is dat degene die pensioen betaald heeft,recht moet blijven behouden op zijn opgebouwde pensioen,veel of minder en ik vind dat Brussel zich daar absoluut niet mee mag bemoeien.Zij zijn destijds in het leven geroepen om gezamelijk als 1 Europa sterker te staan voor de veiligheid,NIET om zich met de regels,financien,zaken van elk land te bemoeien.Zij gaan en willen veel te veel beslissen en bepalen.
Ze nemen steeds meer over allerlei zaken het stuur in handen.
Ze zijn veel en veel bruter bezig als Rusland misschien.

Chris

Vanavond op NPO 2 rond half negen "Zwarte Zwanen" kijken Mevrouw, daar wordt u weer wat wijzer van.
Maar of we er wat aan kunnen doen!? Ik denk het wel......

Chris

Bastiaan, rentenieren doe je als je rijk bent, dan heb je geen opgebouwd pensioen nodig :)

Groet Chris

JvStempvoort

Wellicht wel erg cynisch maar rentenieren kunnen alleen diegene die rijk worden van onze pensioengelden.Het woord zegt het al je kunt leven van de rente.We weten allemaal dat mensen met een modaal inkomen niet van de rente kunnen leven.Veel van ons zullen gisteren naar zwarte zwanen gekeken hebben.Ben weer bevestigd in mijn oordeel over Jetta Klijnsma, die veel praat maar niets zegt en met suggesties komt waar je niets maar dan ook niets aan hebt.Ook weer bevestigd in de arrogantie van de financiele wereld die notabene met ons geld "spelen".Ook weer bevestigd in, neem me niet kwalijk,de boevenbende die Goldman Sachs heet.

Bastiaan

Chris,
Het rentenieren is niet door mij geintroduceerd.
J.Honer stelt er vragen over ...
Bastiaan

Lemon

Zijn er risico's aan private equity verbonden?

Welke schaduwzijdes er zijn ...

*** Het belegd pensioenvermogen in private equity is, zo blijkt uit cijfers van DNB, de afgelopen jaren sterk gestegen. In het eerste kwartaal van 2007 hadden de pensioenfondsen nog voor €15,278 miljard belegd in private equity (ruim 2 procent van het totaal belegd vermogen), in het eerste kwartaal van 2014 was dat €44,422 miljard. Ook al is dat slechts 4,4 procent van het totaal belegd vermogen van €1002,747 miljard, het is een respectabel bedrag, zeker als je bedenkt dat er tot voor kort nauwelijks toezicht op was.

Amerikaanse analisten zeggen dat gesjoemel met fees en waarderingen van participaties bij private equity en venture capital schering en inslag is

Ondanks het aarzelend begin van toezicht op deze private vorm van kapitaalverstrekking, toont de zaak-Burrill aan dat het adagium Vertrauen ist gut, Kontrolle besser niet zozeer verstandig is, als wel noodzakelijk
https://www.ftm.nl/artikelen/pas-op-voor-private-equity

Bastiaan

Beste Lenie Damen,

En, bent u iets wijzer geworden van zwarte zwanen?

Groet,
Bastiaan

Chris

Jazeker Bastiaan, De misleiding en het bedrog druipen er van af. Ik vindt het meer dan erg dat jij dat niet wil zien. Je wordt vast goed betaald.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff