« Immigranten en pensioen | Hoofdmenu | Gedoe in Europa »

06/24/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Peter

Beste heer Borgdorf. Ik denk dat het nu wel tijd is voor een nieuwe blog.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de EU elite een nieuw pensioenplan bedenkt. Dit plan geheim houdt tot na de Brexit om de Engelsen niet te frustreren met dit nieuwe stukje machtsvertoon/misleiding. Dat Kleinsma het plan tot vandaag geheim houdt en de politici dus minder dan een dag de tijd hebben om 100 ingewikkelde engelstalige bladzijden door te nemen en tot een besluit te komen. Natuurlijk kunnen ze niet met de juiste tegenargumenten komen en wordt weer een nieuw stukje machtsvertoon in wetten vastgelegd door de gehate EU dictators. En voor Duitsland zijn er natuurlijk uitzonderingen bedacht in dit plan.

En wat zijn de plannen van de PFZW. Gaan jullie ook naar het buitenland verhuizen met onze centen?

Peter

Zie bijvoorbeeld ook http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/pensioenpottenrovers_van_de_arbeid.html en https://mobile.twitter.com/pieteromtzigt?lang=nl voor meer info.

Kunt u het pensioen niet gewoon nu uitkeren voordat onze EU vrienden het weggogelen met hun mooie wetten, heer Borgdorf? Er is al zeker 10% overgeheveld naar de zuid Europese landen door ex goldman Sachs baas Draghi en ik denk dat deze mannen nog veel meer truken hebben om ons pensioengeld te roven en die gaan ze zeker gebruiken zeker nu hun eigen kas leeg begint te raken mede door het gemis aan belasting inkomsten uit 'Brexit' Engeland.

Aad Kleijweg

Zie ook inderdaad op FB en in het nieuws overal deze berichtgeving voorbij komen. Ben daar erg van geschrokken en heb er totaal geen vertrouwen in als het beheer van onze Pensioen-gelden bij de incompetente EU terecht komen. Hoop toch wel op een geruststellende uitleg van PFZW

Aad Kleijweg

https://www.burgercomite-eu.nl/jetta-klijnsma-verkoopt-uw-pensioen/

Jannie

Een ochtend met kleinkinderen in de dierentuin is inderdaad onvergetelijk maar de toegangskaarten moeten wel betaald worden.Nu mw Klijnsma ons pensioen "verkoopt" aan de EU, is het de vraag of wij nog met onze kleinkinderen naar de dierentuin kunnen.Kunnen jullie hier als bestuurders van pensioenen nog iets mee, blijkbaar niet en hebben jullie dit zien aan komen?blijkbaar ook niet.Wat gaat er concreet met ons pensioen gebeuren,blijft PFZW in Nederland.Er gaan veel vragen rijzen dat is begrijpelijk lijkt me.
Gaat ons geld op een legale manier verkwanseld worden?Op enkele crtitici na,lijkt ons pensioen een hamerstuk onder 2e kamerleden.De EU wordt belangrijker gevonden dan de eigen bevolking.Democratie is ver te zoeken in de EU en transparantie nog minder. Laat staan dat we nog iets over ons pensioen te zeggen hebben.Ik vind het een schandalige manier van omgaan met ons pensioengeld wat door ons en onze werkgevers bij elkaar is gespaard,in Nederland en niet om de Eu hier over te laten meebeslissen.Voor mij nu duidelijk waarom Klijnsma pensioengelden gemeenschapsgeld vindt, en er als zodanig ook over wil kunnen beschikken.Ik voel me zeer machteloos onder een dergelijk besluit en ben daar ook boos over.

P.Lemon

De roofbouw gaat verder... Na 8 jaar stilstand wb de indexering en de komende korting ivm de dekkingsgraad/lage rente. Nu deze move vh kabinet.

Wat ging er mis... ( het pensioenpotje wordt een marktproduct)

Toen op 13-05-2014....

De IORP-2 richtlijn. Het is een zeer gedetailleerd en ingrijpend voorstel voor de Nederlandse pensioensector. Pensioen wordt een marktproduct en onderhevig aan extreem gedetailleerde communicatievoorschriften. Verder moet het makkelijker worden voor fondsen om te verhuizen naar een ander land. Dat kan grote gevolgen hebben, omdat fondsen een licht toezicht regime kunnen zoeken buiten Nederland. Ook kan Nederland meer moeite krijgen om belasting te heffen over pensioenen, die hier belastingvrij zijn opgebouwd. Tot slot stelt de commissie voor dat het de bevoegdheid krijgt om nadere regels te kunnen stellen via gedelegeerde bevoegdheden.
Financieringstekorten in sommige landen

Den Haan: "De nieuwe regels schrijven ook voor, dat buitenlandse werknemers die in Nederland gaan werken, hun pensioen kunnen meenemen. Omdat niet alle Europese landen een goede pensioenvoorziening hebben, kunnen Nederlandse pensioenfondsen in de positie komen dat zij onvolledige pensioenen moeten aanvullen, terwijl daar niet voor is gespaard. Nu zijn de pensioenfondsen nog een nationale aangelegenheid, maar in sommige landen dreigen financieringstekorten te ontstaan. Daarom wil de Europese Commissie onder andere de kapitaalseisen aanscherpen."
https://www.anbo.nl/belangenbehartiging/inkomen/nieuws/eu-handen-af-van-pensioen-nl

Aad Kleijweg

P.Lemon, Jannie en Peter ik deel jullie ongerustheid. En hoop van PFZW een geruststellende uitleg te krijgen. Ze willen toch zo graag transparant zijn.

René

Graag een spoedig commentaar betreffende het nieuwe plan aangaande ons pensioen en de EU, een combinatie die zuid- en oosteuropa als muziek in de oren zal klinken (kunnen zij op onze kosten nog langer in de zon blijven zitten dan ze nu al doen), maar die voor ons ongetwijfeld een nieuwe bedreiging vormt! Wat gaan we doen om onze belangen te verdedigen?

Bastiaan

FB ... De kennisbron voor pensioen?

Bastiaan

En, de nieuwe richtlijn al gelezen?
Een 2 jaar oude mening citeren is een beetje belegen ...

Bastiaan

Zie hier veel reacties over de aangepaste iorp richtlijn.
Is er ook al iemand die de richtlijn zelf gelezen heeft?

https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2016/06/28/bijlage-b/bijlage-b.pdf

En met welke specifieke paragraaf heb je problemen?

Gr, Bastiaan

Aad Kleijweg

Niet alleen FB, maar ook in het nieuws schreef ik

Aad Kleijweg

Een uit 109 pagina's ingewikkeld document in het engels geschreven. Nee dat heb ik niet gelezen. Zou gewoon een duidelijke uitleg willen van PFZW, want ik zie van alles voorbij komen aangaande dit onderwerp en daar word ik niet vrolijk van

Servé

Ja Bastiaan dat kan niet anders, want het nieuwe is nog niet vertaald. Bovendien vorige maanden heb ik al eerder gewezen dat die er aan zat te komen en toen vroegen jullie nog: heb je daar bewijs van. En dan nu zo'n antwoord geven aan P. Lemon. Heb je het zelf al gelezen dan. De 2e slaapkamer heeft welgeteld 20 uur de tijd gehad en heeft vorige week maandag gewoon gestemd en in meerderheid voor, terwijl ze geen idee hebben wat er in staat. Dus wat verwacht je van ons als leden? En tot slot: zoals ik al zei was het al jaren bekend en jullie wisten van niets????? Rarara hoe kan dat als er alruim 2 jaar over werd gesproken binnen de EU/EC? Waar zijn en waren de bestuurders van alle pansioenfondsen, want zij zijn nu juist degenen die open en duidelijk dienen te communiceren naar de deelnemers/gepensioneerden. Het werd door Kleinsma zelfs geheim gehouden tot ná de Brexit....dat alleen al is een teken dat er NIETS goeds in staat voor ONZE pensioenen, spaargelden zijnde uitgestelt loon en ONS let wel ONS eigendom. Daar kan en mag NIEMAND aankomen of iets over beslissen. BLIJF MET JE SMERIGE HANDEN AF VAN ONS GELD!!!!! Het is geen gemeenschapsgeld zoals Kleinsma zich al heeft laten ontvallen....

Servé

Wat is dit voor antwoord, Bastiaan????? Ja ook staat het op FB, maar dat zijn dan wel o.a. de krantenberichten er over en ook hoe onze 2e slaapkamer er over heeft "gesproken en gediscussiëerd". De motie-Omtzigt (CDA) en mede-ondertekend door PVV, VNL, 50+, CU, SGP werd door VVD, PvdA, D66, GrLs simpelweg zonder discussie of enige motivatie verworpen. M.a.w. ONS pensioengeld is verkwanseld. En ja dat gaat dan ook op FB gepubliceerd worden door mensen die ongerust zijn.

Servé

Ja heel mooi he die Pensioenrichtlijn voor de EU. Maar het land dat zich zo vol enthousiasme inzet voor behoudt van de landen binnen de EU en zelfs uitbreiding met de Oekraïne en Turkije voorstaat, heeft wel voor zichzelf bedisseld dat nou juist dat land - Duitsland - NIET onder deze richtlijnen valt. Waar is nu die samenwerking enz enz enz????? Maar Nederland heeft wel 60% oftewel € 1400 miljard eventjes "overgeheveld" naar Brussel en wat heeft de EC gedaan vrijdag???? Italië toestemming gegeven om de zo goed als failliete Italiaanse banken te steunen met € 150 miljard. En waar haalt die EC dat geld vandaan?????

Bastiaan

Beste Servé,

De duitse "Unterstützungskassen" vallen buiten de iorp richtlijn. De reden daarvoor is dat het geen harde toezegging is. Lijk wel lekker makkelijk, maar de duitse werknemer heeft dan ook geen enkele zekerheid. Het is maar wat je wilt ....

Je stelt wel dat er €1400 miljard naar Brussel is overgeheveld. Hoe kom je daarbij?

Groet,
Bastiaan

Bastiaan

Beste Servé,

Inderdaad, je had al eerder aangegeven dat er iets aan zat te komen, met daarbij allerlei horror verhalen hoe vreselijk dat het zou zijn. Nu is de richtlijn openbaar. Nou, geef dan maar eens concreet aan waar de pijn zit. (Als het zo vreselijk is, dan kun je ondanks dat het document in het engels is, wel aangeven waar de pijn zit)

Ik heb het op hoofdlijnen doorgenomen, en tot op heden nog geen extreme zaken tegengekomen. Op een aantal gebieden wordt aangegeven dat een en ander op landelijk niveau geregeld moet worden. Regels van de overheid en toezicht door DNB.
Of wil je liever toezicht door de ecb ?

Ook geeft iorp aan dat pensioenen op 'prudente' wijze moeten worden berekend. Kun je alleen maar voor zijn lijkt me. ( tenzij je nu graag uit wilt delen, onder het mom van ' na ons de zondvloed') .

Groet,
Bastiaan.

Chris

Bastiaan, Als je denkt de waarheid in pacht te hebben, waarom doe je er dan niet iets goeds mee?
Chris

Chris

Onvoorstelbaar Bastiaan. Hoe kun je zo naïef zijn!!!

Chris

Transparant en u gelooft dat echt.?

Chris

Waarom praat jij alles hier goed Bastiaan! Als je echt niet weet dat we belazerd worden dan hoor je bij diegene die iedereen moet belazeren.

Zwarte zwanen toont het meer dan duidelijk genoeg aan en jullie zeggen dat ze pretentieus en misleidend zijn. Dit is te walgelijk voor woorden.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff