« Een nieuwe stap naar een nieuw pensioen | Hoofdmenu | Mythes en misverstanden »

05/27/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Aad Kleijweg

Voor diegene die wel en wee volgen van ons pensioen. Misschien een interessante link

http://www.loonvoorlater.nl/nieuwsberichten/emeritus-hoogleraar-van-praag-ondergang-van-het-pensioenstelsel-is-verzinsel.aspx

Chris

Ja goed verhaal Ad,

In onderstaande link nog een opfrisser van nog niet zo lang geleden,

http://www.youtube.com/watch?v=lyQLp-9Gdxk&feature=player_embedded

En dacht u nu werkelijk dat ook Shell er aan moet geloven? Echt niet!

Jannie

Shell is een te commercieel bedrijf om zich een kant uit te laten dwingen.Ze zullen meegaan tbv de klimaatveranderingen en zich daar waar mogelijk is aanpassen.Mooi verhaal om daar aan mee te kunnen werken,tot op zekere hoogte.Shell gaat nu reorganiseren dmv zo,n 5000 ontslagen wereldwijd als gevolg van de lage olieprijzen.Die ondertussen alweer aan het stijgen zijn.Allemaal goed voor ons pensioen?Naar mijn idee moet de overheid zich wat minder bemoeien met ons pensioen.Wat dat betreft ben ik zeer wantrouwend en denk dat er met een zg nieuw stelsel er veel geld aan de strijkstok van overheid en Europa blijft hangen.Een eigen potje lijkt mooi maar de meeste mensen zullen dit niet kunnen of willen beheren.En wat zal er dan ontstaan, marktwerking in de pensioenwereld?We zien dagelijks wat er van de marktwerking in de zorg terecht is gekomen.
Heb ook de site van loon voor later gelezen,met interessante artikelen.Dank voor de tip Aad.

Aad Kleijweg

Chris bedankt voor de link. Film bekeken van Zembla. dat is schrikken wat daar gebeurd en de omstandigheden waar die mensen in moeten leven

Chris

Ja de wereld van Shell is erg rot Aad. Dat het PFWZ daar in investeert is meer dan verschrikkelijk. Shell is het bewijs van pure macht van een kleine elite en weet je wie onder andere grootaandeelhouder van Shell is?
Ach, dat kan het PFWZ je wel vertellen.

Bastiaan

Beste peter,

Goed om te zien dat pfzw handen en voeten geeft aan maatschappelijk verantwoord beleggen.
Veel meer dan dan alleen een beetje boe-roepen, maar structureel bijdragen!

Groet,
Bastiaan

Chris

Sinds wanneer is waarheidsvinding boe-roepen Bastiaan?
En in Shell beleggen is zeker niet goed voor ons pensioenstelsel. Zij hebben namelijk een zeer grote vinger in de pap wat er met onze pensioen pot gaat gebeuren.

Groeten,

Chris

Lemon

We zijn bevreesd dat als China en de andere opkomende industrielanden hetzelfde welvaartsniveau als ' het westen' bereiken het heel gauw gedaan zal zijn met de conventiële methodes van energielevering.

Theo Wolters rekent ons voor dat het zo'n vaart niet zal lopen en de omschakeling en opschaling naar en van fossiel en duurzaam met heel wat haken en ogen gepaard zal gaan.

Zo is:

***Wereld energiegebruik naar bron

Wanneer we naar de nu bekende conventionele voorraden kijken, en we delen die simpelweg door het huidige energiegebruik, dan zouden we nog ca 250 à 400 jaar voort kunnen.

Tellen we daar onconventionele bronnen (coal bed methane, shale gas, shale oil, teerzanden etc) bij, dan wordt dat 350 tot 500 jaar. En tellen we de enorme voorraden gashydraten erbij, dan hebben we nog fossiel voor 400 tot 1000 jaar huidig verbruik. Veel van deze voorraden zijn tot voor kort als onwinbaar bestempeld, maar de technologie gaat razendsnel: binnen 10 jaar is opeens een enorme shale-gas industrie ontstaan, en vanaf ongeveer dit moment is diep-ondergrondse vergassing van steenkool commercieel beschikbaar. Beide openen enorme nieuwe stromen van fossiele energie.

Er is geen aanleiding om te denken dat er echt onwinbare voorraden bestaan. Wel is aannemelijk dat er nog grote fossiele voorraden gevonden worden op plaatsen waar we helemaal nog niet gezocht hebben

Door de steeds moeilijker wordende winning zal fossiele energie, en met name olie, ongetwijfeld duurder worden. Volgens economen op het recente ASPO congres is een olieprijs van méér dan 4% van het BBP in de VS een trigger voor een recessie, en dreigt hyperinflatie en een zware langdurige wereldwijde recessie bij olieprijzen van méér dan $200 per vat. Beide zijn op de lange termijn niet echt uit te sluiten.

Dat is een erg goede reden om naar goedkope fossielvervangende energiebronnen te zoeken. Maar het is een dwaze reden om op dit moment nog véél duurdere duurzame energiebronnen in te voeren. Dan is het middel erger dan de kwaal

http://climategate.nl/2011/06/27/de-wereld-energievoorziening-in-2050/


Chris

Wederom een duidelijk verhaal Lemon, maar het PFWZ stelt in haar nieuwsbrief dat we samen naar een betere wereld moeten. Maar dat wordt alleen nog maar van de gewone man geëist cq verlangt. De rijken zullen zich daar niet over druk maken. De dure auto, de vele vliegreizen (werk of vakantie) zullen ze blijven doen, want anders stort de economie in, toch?
Ondanks alle zogenaamde inspanningen is er namelijk nog niet veel veranderd. Er zijn vele conflicten en dat zal er niet beter op worden. Zo mist er in het citaat van de nieuwsbrief een woord, en dat is "helaas".
Want er staat dat, quote; (zo gaan geld verdienen en rekening houden met de wereld om ons heen hand in hand) Tussen gaan en geld moet helaas dat woordje "helaas" komen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff