« De prijs van een pilletje | Hoofdmenu | Rentevloek »

02/26/2016

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

U kan hier niet zeggen dat een Brexit slecht nieuws, dat is propaganda!Je kan discussiëren wat je wilt over de Brexit. Luister naar de Britse heer Farage (http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2088817-farage-onder-rutte-vertrekt-de-eerste-grote-eu-lidstaat.html?title=farage-onder-rutte-vertrekt-de-eerste-grote-eu-lidstaat)

die een veel duidelijker verhaal laat horen dan onze eigen vertegenwoordigers.!!

Misschien moet Nederland ook wel mee met een Nexit. Het is heel begrijpelijk dat de Engelsen dit willen of het uiteindelijk slim is zal de tijd leren. Goed voor onze pensioenen is een Gospe als je naar de laatste ontwikkelingen kijkt, of bent U dat al vergeten!?

Inmiddels weten we ondertussen hoe het met Europa gaat en dat is erg slecht. Over slecht nieuws gesproken mijnheer Borgdorff, u weet ook wel dat het allemaal niet zo goed loopt en dat er veel geld verdwijnt naar Brussel en dat de zuidelijke landen ons gewoon uitlachten door de move van Draghi met zn lage rente. Frankrijk staakt en gooit het land een paar weken plat en de pensioen leeftijd blijft op 60 staan. Wij zeggen niets en het gaat gewoon naar 67. Dit zal alleen maar veel meer arme Nederlanders geven. Maar dat is precies wat ze willen. De mensen met een (te)goed salaris zal het worst wezen die kunnen toch wel alles betalen.
Europa is pas een (1) als de prijzen van levensmiddelen en goederen gelijk worden, belasting gelijk en ook de pensioen leeftijd gelijk.
Dat is een begin. Als dit niet kan is er geen gelijk Europa en zullen we altijd door incompetente volksvertegenwoordigers geleid worden. Wanneer staat er eens iemand op die wat doet!

Lemon

Nigel Farage : "Ze hebben me voor gek uitgemaakt, voor een extremist, voor gestoord. Alle scheldwoorden die je maar kunt bedenken, vanwege mijn denkbeelden. En nu is de burgemeester van Londen het met me eens. Ik ben dolgelukkig."

en ...Geen enkel bedrijf in de Londense City heeft gezegd niet meer te willen investeren.

+++Europa als EU heeft in de jaren v haar bestaan na een aanvankelijke positieve start ( 1 munt en vrij grensverkeer voor de handel)nadien bij velen de ogen geopend dat het verlies van onze souvereiniteit aan een club bureaucraten (EU commissarissen)meer aversie oproept dan solidariteit. Psychologisch een weeffout van de eurofiele goedbetaalde bobo's om net als de Sovjet-Unie destijds via een centralistisch systeem verschillende landen te besturen.
Mocht Brexit een feit worden, dan veroorzaakt dit ws een sneeuwbaleffect en hopelijk een meer realistisch samenwerkings(geen politiek)systeem tussen de europese landen.

Chris

Helemaal mee eens Lemon en dan begrijp ik niet dat ook de blogger hier zo graag een europese unie wil die geleid wordt door incompetente en machtsbeluste personen die aan ons vertellen dat we ze als slaaf moeten volgen en ja vooral voor stemmen op het Oekrainse associatie verdrag. Als je nu echt oorlog met Putin wil dan moet je vooral zo doorgaan.
Farage heeft gelijk, laten we een Noord Europese EU maken zonder corrupte landen en dito EU commissarissen en laten we dan eerlijk met elkaar zaken doen en dat geldt ook voor de Londonse financiële wereld, want daar kan ook nog wel wat recht gebreid worden.

Jannie

Of een Brexit goed of slecht nieuws is weten we pas als het is gebeurt,(of niet).Ik zou dit jammer vinden omdat GB al in de EEG zat voordat er sprake was van de EU. Maar bijna ongemerkt zijn er landen bij de EU gekomen, die er wel beter van worden maar niet veel willen of kunnen bijdragen.Was in het begin voorstander van de EU.Maar ik zie het voordeel niet meer.Dus kan Farage wel begrijpen.Er is een zooitje van de EU gemaakt.Er is dan ook niemand die ons gewone burgers kan vertellen wat voor voordeel wij er aan hebben.Landen worden het onderling niet eens.Nu met het vluchtelingen probleem zullen ze dit moeten maar er komt weinig van terecht.Het hangt als los zand aan elkaar.Neem de pensioenleeftijd, in alle Eu landen verschillend, en wij als beste jongetje van de klas zijn er als de kippen bij om de pensioenleeftijd snel te verhogen.Ik zie onze regering alleen nog maar naar Brussel en het buitenland kijken.Hoe het eigen burgers vergaat lijkt men te vergeten.Maar het zijn wel die burgers die het gelag betalen, dmv hogere pensioenleeftijd,hogere belasting bij pensioen,btw naar 21%,WW die korter duurt,hogere zorgkosten,werkloosheid,bezuinigingen in de zorg,etc. etc.Om het maar grof te zeggen het wordt ons gewoon door de strot geduwd.Neem daarbij multinationals die nauwelijks belasting betalen,wat in mijn ogen ordinaire diefstal is.Nog steeds (top)mensen binnen de publieke sector met te hoge salarissen,en bonussen bij vertrek.En onze Rutte lijkt alles weg te lachen en begrijpt blijkbaar niet dat burgers zich niet meer serieus genomen voelen.Hij moet beter weten!

Bastiaan

Ik deel de analyse van Peter dat een brexit ongunstig is voor de Nederlandse pensioenen/pensioenstelsel.

Ook in Nederland is er flink wat euroscepsis. Vaak onterecht.
Lees dit artikel eens : http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/02/13/wat-is-er-mis-is-met-europa-en-wat-doen-we-era-1587839

De columniste stelt terecht dat onze nationale politici vaak verzuimen om zich te verantwoorden over Europese zaken.
'Brussel' de schuld geven is een beetje een zwaktebod.

Groet,
Bastiaan

P.J. Koopmans

Beste Jannie,

Uw argumentatie tegen het lidmaatschap van de eu, zoals pensioenleeftijd, bezuinigingen in de zorg etc. heeft niets met de eu te maken, maar zijn puur nationale maatregelen. Hiervoor moet je bij onze eigen volksvertegenwoordigers zijn.

Met vriendelijke groet

Chris

Zeggen dat "Brussel de schuld geven een zwaktebod" is, is propaganda, zeggen dat een Brexit slecht zal zijn is propaganda. De link hierboven laat duidelijk zien dat het relaas van Caroline de Gruyter meer dan waar is. Zij zegt zelf in de laatste 4 zinnen en ik citeer
"Maar Brussel, dat zijn wij. Brussel is wat Europeanen ervan maken, Europeanen van hoog tot laag. Als niemand er wat van maakt, en zich nergens verantwoordelijk voor voelt, gaat Europa met een noodsnelheid tegen de muur. Op een dag krijgen wij daar ontzettende spijt van.". met exitten als logisch gevolg. Dus ik zeg (ook propaganda):) "met een knipoog he Bastiaan". Steun de Brexit en nee tegen het associatie verdrag.

Lemon

" ...wat euroscepsis. Vaak onterecht"

want stelt de Gruyter:

Het Europees parlement heeft niemand, helaas, ooit serieus genomen Dit is waarom Europa stuurloos is, en onzeker, en permanent kwetsbaar: er is geen ownership.

oorzaak : " ambtenaren die we‘eurocraten’zijn gaan noemen. (Dat dit woord tien jaar geleden een scheldwoord was, spreekt boekdelen.) en die praktisch gesproken de dienst uitmaken/ regeltjes 'verzinnen' en zo het 'ownership"naar zich toe hebben getrokken.

Zo heeft de wal het schip gekeerd, omdat de parlementariërs zichzelf ook buitenspel hebben gezet door gebrek aan materie-kennis en politieke machtsblokken te vormen waardoor vaak besluiten 'onverkoopbaar' voor hun achterban(landen)zijn.

De politiek culturele vervreemding woekert daarom voort en onderstreept dat het EU project dringend aan revisie toe is. Een Brexit kan heilzaam werken.


Bastiaan

Beste Lemon,
De citaten uit het artikel en jouw mening staan wat door elkaar heen, waardoor ten onrechte lijkt alsof de eurocraten de baas zijn.
Groet,
Bastiaan

Lemon

Hr Bastiaan. Of de eurocraten ten onrechte de baas zijn of spelen.

*** De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde (RVU), doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. Is de macht inderdaad in handen van een leger onzichtbare bureaucraten of is dit retoriek van populisten die Europa graag als zondebok gebruiken?
http://www.npodoc.nl/speel.POMS_VPRO_157985.html

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff