« Duurzaam, duurzamer, duurzaamst | Hoofdmenu | Private Equity »

11/06/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Bruins Slot

Lastig blijft dat de pensioenvooruitzichten vaak veranderen.toen ik 30 was, inmiddels bijna 40 jaar terug, was mijn pensioen zonder problemen, welvaartsvast, en gebaseerd op het eindloon. Over dekkingsgraad, beleggingsresultaat oid werd perse nooit gesproken, en los daarvan, keus om iets anders te doen was er niet, en daar dacht je ook niet aan. Ik vermoed dat het de komende 40 jaar niet anders zal zijn, en dat betekent dat zelfs nu 50-ers, vrijwel zonder keuzes tav werk, afhankelijk zijn van besluitvorming ver buiten hun invloed, zoals van de centrale banken mbt hun verwarrende visie op het nut van beinvloeden van het renteniveau door bijvoorbeeld ongelimiteerd scheppen van te goedkoop "geld".

Jannie

Als deze leerlingen een baan krijgen en alle andere scholieren moet dit er voor het pensioenfonds wel rooskleuriger uitzien.1 van de problemen op dit moment is dat er veel te weinig mensen een baan hebben waarbij ook premie wordt betaald.Dan komen er minder premies binnen zowel voor AOW als voor pensioen.Ik heb het idee dat het nu door de overheid wordt afgewenteld naar de 60+ generatie van nu.Die notabene wel al die premies hebben betaald maar nu ook nog langer moeten doorwerken tot 67.Die generatie wordt te oud en te duur?Demografisch was dit al te zien voor 25/30 jaar terug en werd al over vergrijzing gesproken.Maar er werd niets aan gedaan.De rekening ligt nu bij deze en volgende generaties.Wel goed is het dat de jeugd al bekend wordt gemaakt met de gevolgen van dit alles.Omdat het er financieel niet beter op wordt en veel van de jeugdigen denken dat het niet op kan of vaak van een uitkering moeten leven wat toch niet de bedoeling is van deze maatschappij.Het zal,lijkt mij niet de bedoeling zijn dat een klein aantal werkenden het voor de rest moet verdienen.Maar zeker niet dat mensen die meer dan 50 jaar gewerkt hebben worden afgescheept met een pensioen wat steeds minder wordt.

Eltjo

als ik de reacties zie dan hoor ik nog te weinig wie er nu eigenlijk graait. de pensioenpot is behoorlijk gevuld o.a. door ons en onze werkgevers. dat ziet de overheid en likkebaard al bij al die bedragen die overblijven als wij langer werken en eerder doodgaan. maatregelen die nu worden genomen hebben dit doel. VVD, PVV, D66, PVDA hebben dit veroorzaakt samen met de Banken. geld voor het redden van Banken is er wel, maar niet voor pensioenen en arme mensen in Nederland..Schande!

Marianne

De pensioenfondsen klagen over hun beleggingen waardoor er te weinig geld in de pot zit. Dat geloof ik niet, maar vraag me wel af waarom die beleggingen zo slecht zijn. Ik heb zelf een gespreide portefeuille, ben echt geen kenner wat betreft beleggingen maar heb dit jaar wel een winst van bijna 18% gehaald. Moet ik echt geloven dat de deskundigen die aan de knoppen zitten bij ons pensioenfonds dit niet voor elkaar kunnen krijgen? Ik zou maar eens een functioneringsgesprek gaan houden met deze werknemers.
Verder erger ik me al jaren aan het feit dat het pfzw een gekleurde kolom laat zien waarin mijn netto pensioen staat waarbij ook de aow is opgeteld. De eerste keer ben je blij verrast, maar er wordt gepronkt met andermans veren als je verder kijkt. Maak er twee kleuren van, zet de blokjes op elkaar en vermeldt wat van de svb is en wat van het pfzw is. Het zijn toch ook twee verschillende organisaties?

Redactie blog

Geachte heer Chris,
Op dit blog gelden een aantal eenvoudige spelregels, die u rechtsboven op deze pagina vindt.
Die spelregels komen simpelweg neer op het naleven van een aantal elementaire fatsoensnormen.
Kritiek, ook stevig verwoord, wordt verwelkomd. Het bij voortduring personen als crimineel bestempelen en het uiten van bedreigende teksten niet.
Wij verzoeken u dringend de fatsoensnormen die gelden op dit blog in acht te nemen. Doet u dat vanaf nu niet, dan zijn zullen wij uw bijdragen helaas van de website moeten verwijderen.

Bastiaan

"Wel al die premies betaald". Daar valt nog wel wat op af te dingen.
De tijd van premie vakantie en premie korting hebben de 60+ers wel meegemaakt, en met de kennis van nu hebben ze toen veel te weinig betaald ( ivm de sterk gestegen levensverwachting).

De (jonge) deelnemers van nu betalen een hogere premie, en bouwen voor dat geldt minder rechten op. ( ze betalen meer en krijgen voor dat geld minder).

Dat heet dan solidariteit. Ook van de (bijna) gepensioneerden vragen we solidariteit omdat er geen indexatie is, echter dat gaat meestal gepaard met flink wat gemopper.

Groet,
Bastiaan

tinekevandijk@gmail.com

Geachte menner Peter Borgdorff, tegenwoordig neem ik de blogs van directeuren in de zorg echt niet meer zo serieus. Zoethoudertjes, ik denk meteen wat is uw salaris en uw pensioen? U mag best wel wat meer krijgen dan ik hoor, daar niet van, maar ik heb echt het gevoel dat als het u uitkomt bent u weg zonder enig risico niet meer rond te kunnen komen.
Ik was bij het afscheid van onze directeur,eerder gestopt vanwege zijn partner waar hij zo nodig mee moet gaan wereldreizen. Hij jarenlang te veel verdiend. Op het afscheid te veel en te dure cadeaux waar hij "ontroerd" van werd. Te veel bejaarde mannen ook die allemaal heel positief waren, te weinig of geen mensen van de werkvloer. Alles was positief.
De dure etentjes waren nog buiten dit alles om in besloten kring met andere directeuren of ex-directeuren in de zorg.
Advies versober dit geheel eens , dat kan ik er waarschijnlijk ook weer meer een goed gevoel bij krijgen.
Leuke speeches hoor, daar niet van , echt wel lachen, met humor, maar hou eens een ander niet uit die kring een hand boven het hoofd.

W.F.Zwezerijn

De vooruitzichten van het pensioenfonds zijn naar mijn denken niet te voorspellen.
Nu ben ik 60 jaar en hoop wel, dat in de toekomst het nog goed is om te gaan genieten van een aantal pensioenjaren.
Anders is alles voor niets geweest.

Chris

Geachte Redactie, IK heb nimmer deze spelregels doorbroken. Diegene die zich aangesproken voelen hebben tere zieltjes en hebben vast iets te verbergen. Waarom bent u niet eerlijk tegenover de pensioengerechtigden en de pensioen spaarders?
De pot is inmiddels 1,4 biljoen en minister Kleinsma overweegt deze aan te spreken. Had ik dat al niet eerder gezegd?
Wat moet er gebeuren opdat de mensen eens inzien dat er van hun gestolen wordt? De meeste mensen zijn naief en u wilt de waarheid niet weten en kennen want jullie krijgen daar goed betaald voor. Lees bijv. het boek van Joris luyendijk, dat gaat over echte criminelen waar u zaken mee doet. Het is een kwestie van tijd maar veranderen zal het.
Vriendelijke groeten Chris

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff