« Private Equity | Hoofdmenu | Broodje bij Aafje »

11/20/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

Het is altijd vervelend te moeten constateren dat de doorsnee burger steeds het gevoel bekruipt door z'n zelf gekozen overheid niet wordt geleid maar meer gemanipuleerd. De huidige pensionados merken het aan het gesjoemel met de rekenrente en dus dekkingsgraden.

Tja er doemt nu door het 'opraken' vd fossiele brandstoffen en de luchtvervuiling zoals recent in China een milieuprobleem op en de opwarming vd aarde.
Door alle hierop losgelaten studies en onderzoek denken we de verkeerde kant met de aarde op te gaan ( vgl de dekkingsgraadnormering). Maar kunnen we wel zover in de toekomst kijken omdat er zoveel onbekende fenomenen nog al wat roet in het eten kan gooien.

Voorbeeld : Citaat:" Door overheden gefinancierde wetenschappers ontvangen duizenden en zelfs miljoenen dollars om de mythe van ‘global warming’ te helpen bevorderen door het  aanbrengen van hun gegevens in de angstaanjagende agenda.

Dit scenario werd gezien als de meeste kans van slagen omdat het kan worden gerelateerd aan waarneembare omstandigheden, zoals smog en waterverontreiniging. M.a.w, het zou gedeeltelijk worden gebaseerd op feiten, en dus geloofwaardig. G. Edward Griffin schreef in zijn boek “The Creature from Jekyll Island”: “Voorspellingen kunnen worden gemaakt die het einde van de aarde laat zien die net zo afschuwelijk is als atomaire oorlogvoering. Nauwkeurigheid in deze voorspellingen is niet belangrijk; het doel is om de mensen bang te maken, niet om ze op de hoogte te brengen. En bij de laatste bewering dat 2014 het warmste jaar ooit was, is het zeker dat de nauwkeurigheid het heeft moeten afleggen in het voordeel van de angst."
http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/01/opwarming-van-de-aarde-is-een-mythe/#.VlRH-nvb_MI

josvanhuisstede@tele2,nl

Geachte dhr. Borgdorff,

U heeft in een intervieuw laten weten, dat u iets meer verdiende dan de Balkenende norm.U vond dit acceptabel! Voor mij onbegrijpelijk, dat u als iemand met een voorbeeld functie er zo overdenkt!!!!! Ik vind dit zelfs schandelijk!!!! U zou dit niet moeten willen!!!! Die norm is niet voor niets ingevoerd!!!!! U zou beter moeten weten!!!!!
Daarbij zijn de pensioenen al jaren bevroren want er zou niet genoeg geld in kas zijn terwijl de pensioenfondsen heeeel veeeel geld bezitten en ook al zou dit door de regering zo vastgelegd zijn, dan is het aan de pensioenfondsen om duidelijk te maken dat de eisen van het kabinet onredelijk zijn!!!!! Opkomen voor de belangen van de gepensioneerden is uw werk en dan zou ik graag zien, dat u ook wat bereikt en niet alleen uitleggen waarom het zo zou moeten gaan als het nu gaat, want dat zijn alleen maar woorden en dat heb ik al genoeg gehoord!!!!!

Een zeer ontevreden gepensioneerde van het pensioenfonds Zorg en Welzijn!!!!!!

P.J. Koopmans

Geachte heer Borgdorff,

Zou u de lezers kunnen vrijwaren van de reacties van de heer "Chris". Mensen die op deze grove en niet onderbouwde wijze kritiek leveren zouden van deze site geweerd moeten worden. Het zou voor vele andere deelnemers aan dit mooie pensioenfonds een verademing zijn om op een volwassen wijze kritiek tot zich te kunnen nemen.

Ik zou u hiervoor zeer dankbaar zijn.

Met vriendelijke groeten.

Pier Koopmans

Jerry Joseph

Niet zozeer mee eens, ieder moet op deze blog zijn mening kunnen geven, hoe het vogeltje ook gebekt is! Wees nou eens eerlijk, de pensioenfondsen zijn hun doel zowat niet nagekomen, om welke reden dan ook, ieder individu zal daarover zijn eigen mening hebben. Veranderingen in de maatschappij zijn immers in de meeste gevallen gepaard gegaan met grove woorden en zelfs soms geweld, denk bv. maar eens aan de Franse revolutie. De meeste pensioenfondsen bestaan nu echter meer als 50 jaar, de vraag kan zijn is het systeem van die fondsen inmiddels totaal verouderd, voldoen die fondsen nog wel aan de eisen van de hedendaagse maatschap die in die 50 jaar zo totaal veranderd is. Is dit soms de werkelijke reden waarom die fondsen nu in zogenaamde moeilijkheden verkeren. Volgens mij is het dan ook de hoogste tijd, dat mensen die leiding hebben over die fondsen 'n kijkje gaan nemen hoe het bv. in Belgie geregeld is, 'n land waar waar de indexering wel wordt toegepast. Sorry, dit laatste veel liever dan dat ze op die manier als het ware met 'n plank voor de kop, en naar het lijkt enkel hun eigen inkomen te beschermen, stug doorgaan op 'n wijze die welicht ten dode opgeschreven is.

Chris

Dank Jerry, Nu maar hopen dat ze jouw wel horen.
Beste Pier Koopmans, het was uiteindelijk bedoeld om eens een reactie te krijgen van het PFZW. Veel mensen uiten hier hun ongenoegen over de gang van zaken binnen deze instellingen. Verschillende financiële economen en onderzoeksjournalisten, zelfs Joris luyendijk, bezigen het woord crimineel terecht en waarom wij niet. Het is best stevig wat ik soms bezig maar we zullen moeten anders luisteren ze niet. Vandaag wederom gehoord dat minister Kleinsma de inmiddels 1,4 biljoen pensioen euro's wil gebruiken voor de staatskas. Verrassing ? wel nee. Borgdorff weet dit ook maar doet er niets aan. We zijn met z'n allen te naief. We moeten iets doen anders is het te laat! Als u niet ziet dat er gewoon simpelweg gestolen wordt wat moeten we dan doen om eens in actie te komen.

P.J. Koopmans

Beste Jerry Joseph,

Dank voor je reactie. De vorm en toon van deze reactie sluit precies aan bij wat ik bedoelde. Overigens ben ik ook van mening dat de wijze waarop de pensioenfondsen gedwongen worden met de hun opgelegde rekenrente te moeten werken bij mij vragen oproept. Echter, ik ben geen deskundige op dit gebied en de mensen die dit wel zijn verschillen sterk van mening omtrent deze problematiek. Of de pensioenfondsen in deze vorm uit de tijd zijn, weet ik niet. Wel weet ik dat zonder solidariteit, waaronder die tussen generaties, geen adequaat pensioenfonds op te bouwen is. Het zal toch geen toeval zijn dat ons pensioenstelsel al jaren bij de beste twee ter wereld behoort. Of......worden deze uitkomsten ook al gemanipuleerd door al die zakkenvullers? Ik denk dat we moeten waken voor een collectieve paranoia.

Chris

De spijker op z'n kop meneer Koopmans. quote (Uitkomsten worden ook al gemanipuleerd door al die zakkenvullers).
Wanneer gaan we dat eens inzien en wanneer gaan we daar eens wat aan doen! Voor je het weet heeft onze regering een greep gedaan in de pensioen pot. (dat hebben ze al eens gedaan!). Die rekenrente en dekkingsgraden zijn alleen maar om ons zand in de ogen te strooien. Ik vind dat misdadig want het is ons eerlijke verdiende geld.
Er wordt veel te veel (door goedbetaalde financieel duistere figuren) gespeculeerd en gegokt met ons geld.
Dan is het toch niet vreemd dat we een keer onze stem verheffen en er wat aan gaan doen?
Of blijft u lekker zitten. Wellicht heeft u geld zat. en zal het u waarschijnlijk worst wezen, of mag ik dit ook al niet meer verwoorden?!

Mark

Beste Peter Borgdorff,
Goed om te lezen dat mijn pensioen zich richt op het milieu, maar mijn inziens is het nog te weinig. In tegenstelling tot het bericht van Lemon, geloof ik wel in de opwarming van de aarde en dat wij daar als mensheid helaas debet aan zijn. Ik kijk altijd graag naar "tegenlicht" en aan de hand van de aflevering "Fossiel vrij", denk ik dat mijn pensioenfonds nog veel meer zou moeten doen!!

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/fossielvrij.html

Mark

Hallo Lemon,
Journalistiek blijft een moeilijk iets, en overheden zijn vaak speelvelden van het bedrijfsleven! Ik adviseer je om eens op de volgende link te kijken:
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/fossielvrij.html

Als je deze aflevering zou hebben gezien, dan word je pisnijdig.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff