« Tijd te kort in Eindhoven en Rotterdam | Hoofdmenu | Kritiek & vragen »

10/16/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

Die slechte tijden waar u over spreekt is alleen maar voor de staat als zij wederom een greep in dit pensioen fonds gaat doen.
Dit gaat zeker gebeuren want de elite kan natuurlijk niet zonder graaien en stelen. Er is geld genoeg maar zelfs u met uw hoge salaris en dus geen last van pensioen perikelen zal het een worst wetzen.
U geeft elke keer aan dat u zich zorgen maakt maar u zal daar geen last van hebben. Wanneer komt er eens een eerlijk beleid zonder dat jullie criminelen moeten benaderen om van het geld iets meer te maken. Het is een schande dat u steeds weer ons mak probeert te houden en niet met uw vuist op tafel slaat. Uw taak van de overheid is ons gewoon mak houden en net doen alsof het slecht gaat. Nu met u niet en ook niet met die criminelen in de regering die het geen snars interesseert hoe de gem. Nederlander moet overleven.
Na hun regeer periode gaan ze toch naar de diverse criminele organisaties om nog verder te graaien en te stelen.

De verbouwing van het pensioen stelsel zal wederom een aanslag geven op diegene die al nagenoeg niet meer kunnen rondkomen en niet op de graaiende veelverdiener (waar ook u toe behoord). het is werkelijk een schande en u beseft zich dat niet eens.

H.Gebuis

Het is gewoon onnodig geld in het laatje brengen wat de pensioenfondsen doen; er zijn immers miljoenen in kas ! Gewoon bangmakerij dat de dekkingsgraad nu ineens laag is. Waarom zijn de pensioenen van de mensen niet verhoogd,toen jullie er zo goed voor stonden!!!!!

E. van den Brink

Ik ben het volledig eens met Chris!!!!!!!

Mijn harte kreet is: hou op met zand in de ogen strooien ,we hebben er genoeg van ,laat dat tot u doordringen in een zonnig weekend in de natuur ,denk dan eens na over de gewone mens die hard heeft gewerkt, dat is geen sprookje.

H.Rooymans

Er stond laatst een artikel in de krant met de dekkingsgraden van de pensioenfondsen in Nederland. Daar sprongen toch wel wat pensioenfondsen uit met goede en hoge dekkingsgaden.
zou U uw lezers eens uit kunnen leggen waarom sommige pensioenfondsen wel geweldige rendementen behalen en U, mede met andere grote pensioenfondsen, zó weinig? Ik zou bijna denken dat dat aan de competentie van Uw afdeling beheer ligt en niet aan de lage rente, maar misschien kunt U Uw lezers een duidelijke uitleg geven.

gertjan

Met modder gooien heeft geen zin. We zitten met de financiele beleggingen in een systeem wat grote risico's met zich mee brengt. Recent maakte een onderzoeksjournalist een wandeling door de financiele wereld van new york en daar zitten zeer grote graaiers met niets ontziende opvattingen. Dit weet Borgdorff ook wel maar het is lastig om met de grote kapitalen die er zijn buiten dit soort instituten om te kunnen beleggen. Dan toch beleggen in duurzame investeringen (windenergie - parken)en duurzame banken (minder direct rendement maar wel beter voor de toekomst van ons allen) en vooral niet in oorlogsindustrie gerelateerde en uitbuitende bedrijven. We willen onze mooie arbeidsvoorwaarden toch niet verdienen aan de uitbuiting van anderen.
Laten we niet vergeten dat er ook andere ontwikkelingen zijn die het leven duurder maken, zoals de idiotie van de huizenmarkt (opeens is er wel ruimte om lege kantoorgebouwen om te bouwen naar woonruimte) of bij de introductie van de euro dat meneer Zalm de gulden relatief lager waardeerde om de staatschuld laag te houden ten koste van onze pensioenkapitalen.
Mijn boodschap 'investeer in duurzaamheid' voor nu en voor later dat is rendement dat zich altijd terugbetaald!

H.Tibboel

In reactie op de opmerking van Rooymans het volgende: Ook ik heb het door Rooymans aangehaalde artikel gelezen en naar mijn mening was het bijzonder opvallend te zien dat er vier zeer goed presterende pensioen verzekeraars waren en dat dit in ALLE gevallen bank instanties betrof. Misschien kan daar afgekeken worden doornhet ABP.

Jannie

Als ik ooit met pensioen kan gaan, na 52 jaar werken, en het niet weer wordt uitgesteld door het kabinet.Moet ik als het zo doorgaat met de dekkingsgraad nog een bijbaan nemen om rond te komen.Waarom er is niet meer voldoende in kas? nog niet zo heel veel jaren geleden was er nog een dekkingsgraad van 156.Toen kon het blijkbaar niet op maar in goede tijden moet je sparen heb ik altijd geleerd.Ik weet wel dat dit heel simpel gesteld is maar toch ik zie het geld waar ik en vele anderen voor gewerkt hebben verdampen.Maar ik zie ook dat er mensen schandalig rijk zijn geworden van mijn/ons geld.Ik word er moedeloos en boos van, al dat gemanipuleer met ons geld waar wij zeker niet beter van worden.

Wijnand

Ook ik ben het het eens met voorgaande spreker en zeer benieuwd naar de reactie van de heer Borgdorff of andere verantwoordelijke!

Jannie

Wellicht is het hoog tijd dat dhr.Borgdorff het meer voor ons gaat opnemen.Daar is hij tenslotte voor aangesteld en heeft deze baan dank zij ons pensioengeld.Ik zie daar persoonlijk niet veel van terug en vraag me af wat dhr.Borgdorff nu doet met deze reacties.Leest hij die zelf of laat hij die lezen.
In elk geval is het zo dat wij na onze vele arbeidzame jaren er een goed pensioen voor terug willen zien.Waar ook veel voor betaald is.Persoonlijk betaal ik bijna 300 euro per maand aan premie, met net geen modaal inkomen.Maar zie nu al een verdamping van mijn pensioen en ik moet nog een aantal jaar werken.Dhr Borgdorff(en zijn collega's) zou o.a mw Klijnsma eens flink tegengas moeten geven.Deze dame gaat maar door met haar "hervormingen" waar wij echt niet beter van worden.Maar ze is zo eigenwijs en zo zeker van haar gelijk.Luistert totaal niet naar anderen laat staan naar ons burgers die het gelag betalen.Wellicht wordt dit allemaal als klagen gezien maar het is ons geld, waar dingen mee worden gedaan waar een groot deel van ons het niet mee eens is.En dan heb ik het nog maar niet meer over de Amerikanen die schandalig veel aan ons verdienen.
Vraag is en blijft helpt het dat wij hier op het blog schrijven, wat wordt er met onze reacties gedaan.Hoewel ik het nog steeds een goed medium vind om te kunnen reageren.

Lemon

Nogmaals ... wat bevindt zich onder het maaiveld?

Dekkingsgraad." We delen daarvoor het totale vermogen van PFZW door het bedrag dat we nu opzij moeten zetten om alle toekomstige pensioenen te kunnen betalen. De uitkomst van die som moet minimaal 105% zijn, zo staat in de wet." .... Dat het percentage nu steeds onder die 105 staat komt omdat concreet de aangroei vh totale vermogen door de gehanteerde rekenrente (historisch laag ) op het kasgeld en zakkende koersen op de gekochte aandelen/obligaties, in deze crisistijd dus bijna tot staan is gebracht en dat de deler (alle pensioendeelnemers of alleen de pensioentrekkers?) door aanwas en sterfte ws stabiel is. Het kan ws niet anders maar omdat beide rekenfactoren ( rente en aandelenkoersen) flexibel zijn rekenen we ons (toekomstgericht) kunstmatig te arm. Voor de huidige pensioentrekkers is het zuur dat jaarlijks ( 4,9 miljard -(min) 2,55 miljard) 2,35 miljard bij het vermogen wordt bijgeschreven om de achterblijvende(?) aangroei te compenseren. Krijgen ze in betere ( rente en aandelen koersen) tijden de misgelopen indexeringen dan ook vergoed?? Of zijn de kassen virtueel dan zo gevuld dat de overheid er weer uit zal graaien?
Nederland is het enige Europese land dat nog steeds de pensioenen kort. Wie stopt de waanzin van de theorie van de risicovrije rekenrente?
http://www.ftm.nl/column/pensioenen-wie-stopt-de-waanzin-van-de-risicovrije-rekenrente/

G.van Overbeek

Ben er zo langzamerhand van overtuigd dat ons pensioenstelsel gesloopt wordt. Het vertrouwen is weg.Meer wil ik er niet over zeggen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff