« Ontgroening | Hoofdmenu | Dekkingsgraden »

09/18/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan Jansen

Knap van een koning, zo veel afweten van ons pensioenstelsel.
En dat na een studie geschiedenis, afgerond (ook nog met hulp) met een 6-je.
Is PB echt zo'n 'koningsaanbidder'?
IK kies liever een staatshoofd!

sneijders1@gmail.com

http://www.vdab-talent.nl/Pensioenbehoud/Onjuiste%20pensioenberekening%20bij%20DNB%20Occasional%20studies.pdf
Als trouwe lezer van het blog kon ik het niet laten, om ook een kritisch geluid te laten horen.Wat ik node mis, is een wat agressievere houding naar de DNB en juffrouw Pollewop in Den Haag. Wat is namelijk het geval,de sommetjes van DNB waarop het verhaal gebaseerd is, dat de ouderen profiteren ten koste van de jongeren is op foute aannames gebaseerd en wanneer hiervoor gecorrigeerd wordt, blijkt het tegenovergestelde het geval!!! Helaas hierover nooit iets vernomen in het blog noch elders. Bovendien wordt op grond van verkeerde cijfers het beleid gemaakt in Den Haag. Tel uit je winst! Dezelfde DNB heeft een formule bedacht, gebaseerd op een nederlandse rekenrente waarmee het wereldwijd belegd vermogen en verplichtingen voor de toekomst berekend wordt. Word het niet eens tijd dat de pensioenfondsen hun tanden laten zien en van zich afbijten.De houding van politiek en DNB is alsof het hun geld is, terwijl het geld is van werknemers en werkgevers.
Met vriendelijke groet,
G vd Meij

Ineke van Etten

L.s
Heeft u op Ned.1 Zwarte Zwanen" gezien- rond 15.00 uur -op zaterdag 19 september.
Ook de heer Peter Borgdorff kwam aan het woord...

Vriendelijke groet, i. Van Etten

Jannie

Wellicht een beetje naief gedacht maar blijft het pensioen wat wij hebben opgebouwd wel van ons?Of gaat er ongemerkt een deel van naar overig Europa.We betalen blijkbaar al mee aan vet verdienende beleggers in Amerika.Ook ben ik het met Sneijders eens om een aan steviger houding aan te nemen tav de DNB, (zeker gezien die ook nog met 2 maten meet) en de politiek. Het is wel ons geld wat daarvoor wordt gebruikt. Lijkt mij dat daar veel kritischer mee moet worden omgegaan .Mw.Klijnsma met haar ideen mag wel wat worden ingetoomd.Het is niet haar geld,maar wil er wel graag over beschikken. Zie nu financieel gezien, tegen mijn pensioen op, omdat er dan helemaal voor je beslist lijkt te worden. Vergeten wordt,dat mensen hier meer dan 50 jaar voor hebben gewerkt en daarvan meer dan 40 jaar pensioenpremie hebben betaald.Zeker nu 60+ doorwerkt tot 66/67 jaar.

A.P. van Dijk

Ls.,
N.a.l.v. de de brief, "een stabieler pensioen door nieuwe regels".d.d. 16 september 2015, moet mij van het hart dat mensen met een zeer kleine pensioenuitkering ook nog kans maken op een extra heffing van 2,5% samen met een verlaging van het pensioen! Samen met de AOW uitkering komt mijn vrouw niet aan €. 1000,-- netto p. maand! Geluk is dat ze nog getrouwd is, en ja ook ik ben vanuit de zorg reeds met pensioen gegaan. Moet hier nou nog meer weg gehaald worden na jarenlang trouwe dienst bewezen heb moest ik al verplicht uittreden en daardoor mijn pensioen vervroegd aanspreken!
Ook nu zijn er mensen die een pensioen graag op peil houden.
Verhoogde ziektekosten met telkens verhoging eigen risico, verhoogd btw tarief, verschraling van de ziektekostenverzekering om maat iets te noemen. Deze zaken heb je totaal geen invloed op.
M.i. wordt er te weinig voor deze groep opgekomen.
Het houdt maar niet op!!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff