« Solidariteit, zekerheid en keuzevrijheid | Hoofdmenu | Prinsjesdag »

09/11/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

Beste mensen, zoals ik al eerder ergens geblogd heb worden we op een reuze manier bedrogen. De oplossing voor de jongeren is heel simpel. De ouderen met vervroegd pensioen sturen (55 voor de zware beroepen en 60 voor de lichte beroepen) opdat de jeugd hier op in kan springen. Er is echt genoeg geld om dit te betalen.
Er wordt ons voorgehouden dat het niet anders kan maar het is een bewust plan iedereen sjachereinig te krijgen. We doen namelijk toch niets en dat weten ze. Dus is stelen, liegen en bedriegen heel gemakkelijk. Maar we hebben nog een groot probleem. Op dit moment is er een zeer grote sociale propaganda machine aan het werk om de vluchtelingen die uit drie groepen bestaan; De echte vluchtelingen, de gelukzoekers en die hier gaan slapen en dan straks lekker religieus moordend te keer gaan, Uw pensioen zal hier direct onder te lijden hebben. Ik snap Wilders, ik stem niet op hem, (hij brengt het alleen verkeerd zonder echte oplossingen) en ben geen VVD er, maar ik ben het met hen eens dat deze mensen in de regio opgevangen cq terug gebracht dienen te worden.
Oplossing is niet moeilijk. Zorg voor grote cruiseschepen. zet iedereen daarop met goed te eten en te drinken met natuurlijk sanitaire voorzieningen en vaar ze keurig netjes naar Tunesie (dat staat toch leeg omdat er geen tourist meer naar toe durft) en Egypte. Stuur een groot westers leger naar Libie en dood alle radicalen en zorg dat vluchtelingen ook hier tijdelijk naar toe kunnen opdat ze later weer naar Afghanistan, Syrie, enz. terug kunnen.
Els dit niet zo gedaan wordt kunt u uw pensioen echt op uw buik schrijven. Behalve dan de elite (en daar hoort Borgdorff ook bij) want die zijn echt vertrokken als de pleuris uitbreekt.
En geloof me er zijn al diverse vooraanstaande intelligente mensen die dit ook al zeggen en publiekelijk uiten. Het is gewoon een kwestie van tijd.

Jannie

Het is aan de regering om ontgroening en vergrijzing in balans te houden.Maar nee 60+ werkt door tot 66/67 en veel jongeren komen nog niet aan een baan.Wat ik ook al aan de politiek heb aangegeven is dat deze groep geen premies kunnen betalen.Maar ik krijg daar het standaard antwoord op wat we ook in de media kunnen horen.Dat is wat ontgroening betreft.Nu er vluchtelingen bijkomen die blijkbaar snel aan het werk moeten volgens politici.Vraag me af wat voor werk want er zijn doodeenvoudig niet voldoende banen.Maar soms denk ik echt dat de "elite" van Nederland als ik dat zo mag noemen het niet meer in beeld heeft wat er werkelijk gebeurt met Nederlanders.Zich meer druk maken met vluchtelingen,die zeker geholpen moeten worden, als het echt vluchtelingen zijn.Gezien het feit dat er veel gelukzoekers onder vluchtelingen zijn is het wachten op problemen.Ik ben bang dat ik me nog voorzichtig uitdruk.Maar goed dit onderwerp sluit uiteraard niet geheel aan bij ontgroening.

Jerry Joseph

Chris, volkomen met U eens! Er is zeker genoeg geld, om Uw visie te betalen. Wat brefeft de vluchtelingen, ja ook daar hebt U volkomen gelijk, en dit probleem heeft zeker ook wel degelijk te maken met onze pensioenen, sociale voorzieningen, en zorg voor eigen volk. Wat ook erg is dat ze nog voorang zullen krijgen bij het toewijzen van 'n sociale woning, terwijl onze eigen mensen maar jaren lang op 'n woning moeten wachten! De politiekers van gelijk welke aard dan ook moeten nou eindelijk eens beseffen dat de maat bij het normale volk meer als vol is.

M

M,
Graag wil ik een idee opwerpen over het probleem dat de oudere generatie langer moet werken en de jongere geen baan kan vinden.Wat u in u bericht al aangeeft heeft de oudere werknemer al veel kennis/ervaring opgedaan.De jongere werknemer kan van haar/hem leren, en vernieuwende ideeén inbrengen. Zij zijn vaak ook vaardiger met de nieuwe technieken.
Zoals u al aangeeft kunnen zij van elkaar leren en blijft het bedrijf stromen. Mijn idee is dat 'n oudere werknemer de keuze heeft om 1 dag in te leveren en dat daar voor 1 jongere werknemer komt.Aangezien de jongere werknemer minder salaris krijgt dan de oudere, wordt het verschil hiervan bij het salaris van de oudere gevoegd. Hierdoor gaat het salaris van de oudere niet meteen enorm achteruit.Als meerdere oudere werknemers dit zouden doen, zou er een fulltime baan voor de jongere kunnen ontstaan. Dit biedt perspectief voor zowel jong als oud. De jongere heeft een baan en de oudere kan iets rustiger aan gaan doen.Daarnaast krijgt deze laatste groep het verschil tussen de salarissen van jong en oud bij hun salaris. De cirkel is rond....jong en oud helpen elkaar!!!!!

Lemon

Borgdorff : "Er zijn dus twee goede redenen om te hopen dat er ook in de toekomst voldoende jongeren werk vinden en houden in de sector zorg en welzijn"

***Met de staatsschuldenmeter op bijna -€ 500 miljard is de overheid op jacht naar besparingen in de publieke sector. Momenteel moet o.a. de zorgsector het ontgelden waardoor jongeren zich ws zullen bedenken daar aan een loopbaan te beginnen. Bovendien gaat de techniek veel arbeid overnemen, robots, kunstmatige intelligentie, domotica en slimme geneesmiddelen. Kortom het perspectief voor de aangroei van jong zorgpersoneel is 'zorgelijk' dwz er zal dan ook steeds minder premiegeld v Z&W te beleggen zijn.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff