« Prinsjesdag | Hoofdmenu | Deadline voor Mylan »

09/25/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

M. Pitlo-van der Klis

Geachte meneer Borgdorff,

Over de dekkingsgraad hoeven we ons voorlopig geen illusies te maken, dat sukkelt nog wel even door.

Dan heb ik nog een ander punt wat ik graag bij u onder de aandacht wil brengen.
Vorige week ontving ik voor de derde keer een pakket om mee te doen met een vragenlijst. Zonde van de porto en het papier. Als u meer over uw deelnemers wilt weten dan kan dat via internet. Het sturen van 1 brief of e-mail is dan voldoende.
Het geld kan beter besteed worden.
Marjan

J. Scherpen

Geachte heer Borgdorff.
Eind augustus was de dekkingsgraad volgens U 100%.
Wordt dit door het pensioenfonds vastgesteld of wordt dit gecontroleerd en bevestigd door een derde neutrale persoon..
Sinds de uitzending op TV over pensioenfondsen en hoe ze met onze gelden omgaan ben ik wantrouwiger gaan worden.

engelber@xs4all.nl

Beste heer Borgdorff,
Vandaag verscheen het bericht in de pers dat het afgelopen maand weer slechter is gegaan met de dekkingsgraad van pensioenfondsen. Daarbij werd ook weer gewezen naar de lage rentestand. Ook u verwijst recent in uw blog hierop alsmede op de relatief gezien gemiddeld jonge leeftijd van het deelnemersbestand van PFZW. Die lage rente daar hebben alle pensioenfondsen mee te maken maar die lage rente heeft ook een positieve invloed op de positieve beleggingsresultaten waar de fondsen jaarlijks mee schermen.
Waar ik recent van schrok was dat uit cijfers en statistieken van DNB zo laag stond genoteerd in de rij van pensioenfondsen met dekkingsgraden. Komt dat naar uw mening uitsluitend door de (nu nog) lage gemiddelde leeftijd van de deelnemers van PFZW? Wat zou u vinden van een benchmark van pensioenfondsen, zowel van bedrijfstak- als bedrijfspensioenfondsen waarin ook rekening gehouden wordt met de verschillende gemiddelde leeftijd van deelnemers ? Dan kunnen (ex) deelnemers en gepensioneerden objectief beoordelen hoe of hun pensioenfonds presteert. Een degelijke vergelijking van producten is in deze tijd niet ongewoon. Zou de Pensioenfederatie daar voor te vinden zijn denkt u?

Vr.gr.
Bert Engel

Fra v. Groeningen

Ouderen worden al jaren gekort, met de Volkswagen truc (de dekkingsgraad ) Het verbloemen dat de pensioenpremie veel te laag is voor het afgesproken pensioen, door de lage rekenrente . Met de dekkingsgraad truc,worden + 65 BESTOLEN VOOR 40 MILJARD PER JAAR, WAT + 65 gespaard heeft maar niet krijgt.

Bruins Slot

Ik begreep onlangs dat de pensioenen in Belgie gewoon worden geïndexeerd, ook al is daar helemaal geen kapitaaldekking. Altijd wordt gesuggereerd dat kapitaaldekking beter is, maar in dit geval dus niet. Wat is de reden voor de in dit opzicht kennelijk onbegrijpelijke eisen van de nederlands (en/of?) europese toezichthouder?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff