« Liefde & papierwerk | Hoofdmenu | Nerveuze dagkoersen »

08/21/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

jvstempvoort

Vraag me wel af waar de DNB het vandaan heeft dat het publieke vertrouwen in de banken weer opkrabbelt en wie ze daarvoor hebben gevraagd.
Optimistisch dat ze er zo over denken maar veel van de mensen in mijn omgeving,denken er nog steeds anders over,gezien de forse salarissen en bonussen die nog steeds een bepaalde cultuur in stand houdt.Daarbij ook nog steeds ontslagen blijven vallen.Natuurljk zijn er juridisch gezien afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat dit nog steeds gebeurt en hebben ze er juridisch recht op.Maar de mensen die ontslagen worden hebben toch ook bepaalde afspraken gemaakt,al is het maar in de vorm van hun arbeidscontract maar kunnen toch vertrekken als men dat nodig vindt.Om wat voor reden dan ook.Eerlijk kan ik dat nog steeds niet noemen en met vertrouwen heeft dat ook niet te maken.

Louis Sparidans

Beste heer Borgdorff
U schrijft in uw bovenstaande blog letterlijk:

"We hebben in Nederland nog steeds een van de beste pensioenstelsels ter wereld. We regelen het samen. En werknemers, werkgevers en gepensioneerden zijn er samen de baas".

Als "werknemers, werkgevers en gepensioneerden in ons pensioenstelsel samen de baas zijn", waarom kan dan toch de overheid zich zo ingrijpend met ons pensioen bemoeien?

Zijn wij wel "de baas" en hebben we toch niks te vertellen?
De overheid deelt er immers 'de lakens uit'.

Het lijkt een 'contradictio in terminis' (een tegenstrijdigheid in het gebruik van het woord "de baas").

Wilt u daar in een van uw komende blogs eens op ingaan?
Bij voorbaat dank!

Lemon

@Hr Sparidans "De overheid deelt er immers 'de lakens uit'

Vanuit een andere invalshoek inderdaad...

"De overheid is ordenend opgetreden bij de totstandkoming van de toekomstvoorzieningen. Zo heeft zij de ontwikkeling van de pensioenfondsen krachtig gestimuleerd. Door de Wet betreffende verplichte deelneming een bedrijfspensioenfonds(1949) , thans de Wet BPF2000, heeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de mogelijkheid verkregen de werkgevers in een bedrijfstak te verplichten deel te nemen in een bedrijfspensioenfonds.
enz.emz.

Uit : Pensioen in de loonsfeer
2.1 Consequenties van de pensioentoezegging/55
Prof.dr. LGM Stevens en Mr. BGJ Schuurman
fed fiscale berichten

Louis Sparidans

Natuurlijk Lemon, je hebt gelijk met die verplichte deelname enzovoorts.
Het stoort me alleen dat de heer Borgdorff doet voorkomen dat WIJ (werkgevers, werknemers en gepensioneerden) SAMEN de BAAS zijn, ook al zal hij het zo niet bedoelen.

Ja, wij zijn 'de baas' om het overheidsbeleid en de -regelgeving terzake de pensioenfondsen strikt uit te voeren!

Lemon

Hr Sparidans. Vrijheid in gebondenheid omdat de politiek een vinger in de pap heeft omtrent het bedrijfsbeleid en de regeltjes.
Het is beangstigend dat op die manier WIJ in de rol van zetbaas door al die bemoeienissen ( dekkingsgraden, rekenrente en premieaanpassingen)de lopende pensioenen jarenlang niet geindexeerd mogen uitkeren.En erger omdat men ook op het operationele vlak ( beleggingsbeleid) mee wil besturen en zo toch een gat kan slaan in onze fondsgelden. Analoog aan wat het ABP mbt het overheidstekort toen was overkomen.

A.Lavrijssen

In 1967 heb ik een afspraak gemaakt met mijn pensioenfonds over de hoogte van mijn pensioen en indexeren,ik ben mijn afspraak nagekomen mijn pensioenfonds niet;men mag tijdens een spel toch ook niet de spelregels veranderen!Mogelijk moet u eens publiceren hoeveel mensen in de zorg premie betaald hebben en die voortijdig overlijden en om welke bedragen dat gaat?

Manon

Dit vind ik ook moeilijk te rijmen. Snap dat AOW leeftijd omhoog gaat,maar mijn EIGEN pensioen heeft daar toch niks mee te maken...zo kan ik nergens vanuit gaan. Ik denk dat de AOW zal stoppen voor ik 67 ben.. Ook maar geen pensioenuitkering dan?

Bert

Je wordt zo moe van al die argumenten dat het pensioen ongeveer hetzelfde blijft.we moeten wel langer blijven werken. Voor een aantal mensen die vlak voor hun pensioen zitten, regelen we dat even met een besluit. De financiële tekorent zijn dan echter voor de deelnemer. Blijf nu eens af van het pensioen van huidigedeelnemers en mensen die kort voor hun pensioen zitten 1945 tot 1959.
E stop eens met die reclameverhaaltjes. Doe dat blad alleen nog digitaal. Ook een een artikel met forse kritiek. En niet alleen de mensen die het gemakkelijk redden.
En laat personeel pfzw gelijk inleveren of niets krijgen zoals de huidige deelnemers.

Chris

Vertrouwen in de banken is zeker niet opgekrabbeld. Dat doen ze geloven maar dat wordt bepaald door naieve mensen die niet beter weten.
Dat wij bestolen en genaaid worden door de (R)overheid, pensionfondsen en financiële instellingen is maar al te waar maar wordt op een reuze gebagatelliseerd door deze zelfde instellingen en overheden.
Vergist u zich niet, Borgdorff antwoord u niet en krijgt gewoon twee ton per jaar om ons koest te houden. Niets meer en niets minder.
Als u wat wilt zult u in het geweer moeten treden. Maar ja dat durven weinigen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff