« Vertrouwen | Hoofdmenu | Solidariteit, zekerheid en keuzevrijheid »

08/28/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Chris

Quote:
"Door ons eigen beleggingsbeleid, maar ook door daarover samen met onze uitvoerder PGGM in gesprek te gaan met andere financiële spelers. En door actief bij te dragen aan internationale initiatieven die de financiële sector proberen te veranderen. Zodat de financiële wereld de belangen van de samenleving dient, in plaats van andersom."

Ik ben benieuwd in hoeverre dit "eigen beleid" gestuurd word door de duistere machten binnen de financiële wereld! Het is eigenlijk al triest te vernemen dat wij ons pensioengeld uitbesteden aan organisaties die "zeker aan de top" te veel geld tot zich nemen en dat ook nog goed denken te praten.
Mensen met een goed pensioen hebben niets te klagen, ook al moeten ze een paar tientjes per maand inleveren. De top van PFZW heeft ook niets te klagen. het gaat om die mensen die jaren lang hard gewerkt hebben tegen een slavenloontje en nu geconfronteerd worden met het beleid van deze financiële criminelen. Geef deze groep standaard een pensioen die vergelijkbaar is met het pensioen van Dhr. Borgdorff. Dan is er niets aan de hand. Dit kan makkelijk betaald worden want er is geld zat maar het wordt systematisch van ons gestolen. Hierdoor zal die dekkingsgraad nooit hoger worden, sterker nog, deze wordt bewust laag gehouden.

Jos Geelen

Cees van Grimbergen legt in het TV programma Zwarte Zwanen uit hoe crimineel er met ons uitgesteld loon, ons pensioen wordt omgesprongen wat denkt PZW hieraan te doen? Is het niet hoog tijd dat pensioenfondsen zich samenpakken en transparantie eisen en geven?

Jos

Lemon

Illustratief is het feit dat pensioenbestuurders ook niet kunnen opboksen tegen de 'materiedeskundigheid' van hun zakenbanken.
Zoals in het nabije verleden werd vastgesteld:

20 maart 2012

Bestuurders pensioenfondsen blunderen met complexe derivaten (FD)

Het FD inventariseerde problemen met de derivaten bij pensioenfondsen. Wat blijkt: bestuurders snappen die financiële innovaties niet altijd even goed en als gevolg daarvan presteren enkele pensioenfondsen slechter dan nodig is. Hoe stroomt het geld? Van pensioenfonds naar het derivatenverkopende gedeelte van de financiële sector. In de pensioenreclame wordt gezegd dat Nederland “misschien wel het beste pensioenstelsel van de wereld” heeft. Dat zullen zakenbankiers breeduit grijnzend beamen!

Chris

Ja dat zullen deze criminelen zeker grijnzend beamen. Ze weten donders goed dat ze aan het (legaal) stelen zijn. Zolang er niet door regeringen wetgeving gemaakt wordt om de financiële sector te stroomlijnen (en waarom zouden ze) zal er nooit wat veranderen. het systeem is duivels slim bedacht door een kleine elite die inderdaad dit grijnzend allemaal volgt. Het wordt tijd dat we daar eens wat aan gaan doen. Maar misschien zal de volgende financiële crisis (die sneller zal komen dan men denkt) ons helpen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff