« Grieks drama | Hoofdmenu | De toekomstplannen van het kabinet »

07/03/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry Joosten

Absolute zekerheid is 100%, fundamentele onzekerheid, waar ligt de ondergrens? 70%, 75%?

Aad Kleijweg

NPO 2 omroep MAX Maandag en Dinsdag 13 en 14 juli 2015 aanvang 20.25 uur
Een programma "Zwarte Zwanen" over de geheime wereld van de Pensioenindustrie. Het is nog erger dan we denken ! Ben al geschrokken van het artikel in MAX Magazine

M.C.van der Grient-de Wit

zeer geschrokken van de uitzending zwarte zwanen. Openheid en uitleg ook van PGGM zorg en welzijn., absoluut noodzakelijk. Schoning.

BMJ van der Horst

Het kan toch niet zo zijn dat ons pensioengeld door durfkapitalisten gebruikt wordt om bedrijven (v&d) leeg te plukken, failliet te laten gaan, werknemers ontslagen worden. We willen niet dat ons geld gebruikt wordt voor clusterbommen, maar vanaf nu ook niet meer voor durfkapitaal met alle negatieve gevolgen van dien. U/het pensioenfonds kan wel zeggen dat de financiers in Londen en New York veel geld voor ons verdienen met hun beleggings strategieën, maar het gaat ten koste van andere mensen en deze financiers verdienen er zelf veel te veel aan. Het kan toch wel eerlijker?

W.Keizer

Het is niet te geloven al deze verhalen in de uitzending van omroep Max op 13 en 14 juli.
Is het mogelijk dhr. Borgdorff dat u uitleg gaat geven over de wijze van winsten van miljoenen dollars door het personeel van deze organisatie in Amerika die ons pensioengeld beheerd?
Wij horen in Nederland alleen maar over pensioenpremieverhoging langer werken noodzakelijk omdat de leeftijd van overlijden omhoog gaat geen indexering en nieuwe plannen voor het pensioenstelsel.
Kortom het valt niet te rijmen met wat ik in de televisieuitzending gehoord hebt, graag uw uitleg en visie.

C. Kreuk

Ieder weldenkend mens weet dat we straks onder de armoede grens leven als we met pensioen gaan. Het beetje wat je hebt opgebouwd gaat van je " AOW" af, let maar op. Mensen worden ouder, waar zijn die mensen dan? Ik ken ze niet. Ik moet tot me 67,7 jaar werken en werk al vanaf mijn 16e jaar. Ik ben moe, ik moet mantelzorg leveren aan mijn bejaarde ouders, mijn dochter is gehandicapt, die moet ik ondersteunen, mijn man is ziek en daarnaast moet ik 36 uur per week werken.
Maar het komt allemaal goed. Het kabinet maakt de zorg zo duur dat je vanzelf eerder dood gaat omdat je het niet kan betalen. Dan houden de pensioenfondsen vanzelf geld over want dat hoeven zij niet uit te keren en de regering de AOW niet. Goed geregeld toch?

Rudolf Ong-A-Kwie

Hoe kan ik mijn pension afkopen?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff