« Tropische stranden | Hoofdmenu | Een rem op topsalarissen »

06/05/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ben de Waal

Ben benieuwd in welke leeftijdscategorie de ondervraagden van TAmbitie rouw zaten. Denk dat mensen die de leeftijd van 60 jaar bereikt hebben daar iets genuanceerder over zullen denken. Je kan makkelijk roepen dat duurzaam beleggen desnoods mag leiden tot hogere premies of lagere pensioenen, als het zover zou gaan denk ik dat er ook veel protesten zullen komen. Op indexeren hoeven we de komende (10?) jaren niet meer te rekenen, dus ieder jaar wordt er al ingeleverd.
De ambitie om duurzaam te beleggen is goed maar mag niet ten koste van het pensioen gaan. De uiteindelijke opbrengst van het pensioen maakt al genoeg mensen onzeker. Alle vertrouwen in PFZW dat men de juiste overwegingen zullen maken.

Bastiaan

"De ambitie om duurzaam te beleggen is goed maar mag niet ten koste van het pensioen gaan."
Oftewel, het mag niks kosten.
Jammer.
Er liggen genoeg mogelijkheden waarin duurzaamheid en rendement een gezonde balans hebben.
Groet, Bastiaan

jvstempvoort

Duurzaam beleggen is goed maar het moet wel realistisch zijn.
Met hetgeen ik lees heb ik daar wel vertrouwen in.Mijn persoonlijk belegging is nu al 37 jaar in destijds PGGM nu PFZW.Volgens de regering moet ik nu nog ruim 4 jaar beleggen in mijn pensioen,totaal dus ruim 41 jaar.
Mijn inleg varieerde van 110 gulden in 1978 tot zo'n bijna 300 euro per maand met huidig inkomen.Dat zijn flinke bedragen.Ruim 41 jaar pensioen premie betaald, als ik met pensioen ga. Als pensioenleeftijd niet weer omhoog gaat.Daarnaast vanaf mijn 15e alle andere sociale premies.
Als ik dan eindelijk met pensioen ga heb ik bijna 52 jaar aan het arbeidsproces deelgenomen.Dus ook aan de economie. Noem dit maar als voorbeeld voor veel van mijn leeftijdgenoten, die, vind ik als ze meer dan 50 jaar aan het arbeidsproces hebben deelgenomen wel eens een bonus zouden mogen krijgen.Lijkt me een beter idee dan al die topfunctionarissen waarvan er zijn die gewoon teveel aan salaris krijgen en daarbij ook nog bonussen in ontvangst nemen.Dan heb ik het over de publieke sector, waarvan we nog vrijwel dageljks misstanden lezen in de krant.Ben wel van het beleggen afgedwaald maar ik zie het maar zo dat mijn maandelijkse pensioenpremie mijn belegging is,in het vertrouwen dat dit goed en duurzaam wordt belegd.De rest wilde ik gewoon kwijt.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW