« 2020 | Hoofdmenu | Mag duurzaam beleggen wat kosten? »

05/29/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

Hr B uw verzuchting : "Nog steeds weten veel van onze deelnemers weinig over hun eigen pensioen en weinig over hun pensioenfonds"

De trigger is mi niet de informatie van en over het pensioen zelf en de fondsen/verzekeringsmaatschappijen. Dat is op papier en digitaal ruim beschikbaar. Je kunt het vergelijken met de openbare bibliotheek in een stad die van alles probeert om gemiddeld meer dan 40% vd bevolking ingeschreven te krijgen. Maar die grens lijkt onneembaar. Nu we in een beeldcultuur leven zal dit mogelijk de weg kunnen zijn om vooral de opbouwjaren vòòr het pensioeninkomen na de pensioendatum in kaart te brengen. Want bv Zwitserleven schetst in z'n commercials zoals u opmerkt een te rooskleurig beeld van de pensioengenieters.
Zou PFZW misschien de pr afdeling niet een eigen YouTube kanaal kunnen laten opzetten en beheren. Nodig jonge cineasten, filmmakers etc uit om de 'pensioenboodschap' te verbeelden. Laat ook deelnemers hun eigen verhaal verfilmen/vertellen ( bv in een financieel tijdschrift kregen lezers ruimte voor een verhaal over de aanpak van hun hun huishoudboekje ) etc. etc.
Jammer dat er geen beloningsysteem voor 'trouwe' spaarders mag of kan ? worden opgezet zoals energiemij'en en banken met spaarpunten en artikelen het doen. Of toch ...?

jvstempvoort

Vanaf 2 juni weten we in elk geval dat de 60 plusser langer door moet werken.De tropische stranden laten nog op zich wachten.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff