« Al 43 jaar met pensioen | Hoofdmenu | De toekomst van ons pensioen – aflevering 2 »

02/27/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Lemon

" Maar het gevolg van langzame besluitvorming en meningsverschillen kan wel zijn dat de overheid het initiatief naar zich toetrekt."

En dat blijkt uit deze opmerking dat er weer naar de overvolle pensioenpot(ten) wordt gekeken om zgn onze door zware bezuinigingen geteisterde economie weer van zuurstof (!) te voorzien. Zou een ezel zich nu dan wel 2x aan dezelfde steen stoten?

***Ben Verwaayen ( VVD godfather/ prominent):
"Het is toch merkwaardig dat onze pensioenfondsen vooral in het buitenland risico nemen"
http://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20150227/282458527411374/TextView

Louis Sparidans

Meneer Borgdorff,

Vroeger heb ik geleerd dat een pensioenregeling iets was, dat je zou kunnen vergelijken met een CAO, zoals die wordt overeengekomen tussen werkgevers en werknemers.
Beide partijen (werkgevers en werknemers) beslissen gezamenlijk wat hun rechten zijn alsmede welke verplichtingen die ze daartegenover aangaan. In beginsel bemoeit de politiek zich daar niet mee.

Regelmatig hoor ik bij gelegenheden waar pensioenuitkeringen ter sprake komen: “waar bemoeit de overheid zich mee? Het is toch een ‘zaak’ tussen werkgevers en werknemers?”.

Wilt u bij gelegenheid in uw blog eens uitleggen waarom de politiek zich WÉL met onze pensioenregelingen mag bemoeien, terwijl een (vergelijkbare) cao-regeling tussen partijen NIET een dergelijke overheidsbemoeienis kent?

Bij voorbaat dank!

Lemon

"De politieke agenda staat al vroeg in het jaar vol met pensioenonderwerpen."

En dat de materie heel taai is ...want :

De nationale pensioendialoog is voorbij en in feite mislukt. Wat nu?
Het conservatisme van de pensioendeskundigen is enorm. De behoudzucht produceert geinige cirkelredeneringen.

http://www.vn.nl/Archief/Economie/Artikel-Economie/De-pensioendialoog-van-Jetta-Klijnsma.htm?utm_content=buffer898ab&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff