« Sinterklaasdiscussie en een uitnodiging | Hoofdmenu | Politieke bemoeienis en een defensieve sector »

02/20/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Marijke Hauwert

Wat is er mis met de reactie mogelijkheid, ik schreef een uitgebreid verhaal over samengaan in actie van alle fondsen om een vaste rekenrente te eisen die gelijke is aan de vaste rente van 4% vermogensrendementsheffing??

Lemon

"Dat is één van de sterke dingen aan een collectief pensioen: hoe oud je ook wordt, tot aan je laatste dag krijg je pensioen."

Ter info : De kans om nog 30 jaar te leven was in 2012 voor een 65-jarige man 6,4%, en voor een vrouw 13,8%. Bron: CBS-rapport 11 juni 2013

Verder uit het lezenswaardig artikel over hoe het pensioenstelsel in elkaar steekt en een voorstel deze snel aan te passen, omdat ...

"Ons pensioenstelsel origineel is
opgezet als een werkgeversinstituut
dat loon uitstelde en zich minder
bekommerde om de risicodeling"

ingrid

Geachte Lemon,
In uw reactie op deze blog had u een link naar een pdf opgenomen. Deze link hebben wij helaas moeten verwijderen, omdat deze tot storingen in de reactie applicatie leidde. De verwijdering heeft niets met de inhoud van de pdf te maken.
Mogelijk kunt u de link opnieuw plaatsen, maar dan zonder spaties in de link. De spaties kunt u opvullen door een – of een _ te plaatsen. De link is dan beter leesbaar en veroorzaakt waarschijnlijk geen problemen meer.

Met vriendelijke groet,

Ingrid
Webcare PFZW

ingrid

Geachte mevrouw Hauwert, naar aanleiding van uw reactie hebben wij onderzocht wat de storing veroorzaakte. Deze hebben wij gevonden en opgelost.
Als u wilt kunt u uw reactie alsnog plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Ingrid
Webcare PFZW

Marijke Hauwert

Nou Ingrid, ik heb net tien minuten zitten typen en weer ging mijn prachtig onderbouwde verhaal de mist in, zodra ik de Capita zie verschijnen, verdwijnt mijn hele verhaal, zijn er daarom ook zo weinig reacties???
groet Marijke Hauwert

Marijke Hauwert

Mijn tekst wordt steeds korter, na 6 inlogpogingen en alle cookies verwijderd zoals geïnstrueerd.
Peter Borgdorff ik nodig u uit om met alle collega-bestuurders te eisen dat de vaste rekenrente weer terugkomt.
In 2008 is die afgeschaft door Wellink omdat het te duur werd, in 2014 zijn we allemaal vreselijk bij de neus genomen door PvdA-Jetta door volstrekt onnodige extra eisen, die jong en oud pakken.
Koppel de vermogensrendementsheffing van 4% (dit rendement klopt ook al jaren niet meer)aan de vaste rekenrente, moet toch mogelijk zijn.
Ouderen kunnen dan eindelijk weer een indexatie ontvangen en de anderen hebben een iets betere pensioenopbouw.
Beste Peter Borgdorff doe dit en u heeft de eeuwige dank van in ieder geval alle gepensioneerde vrouwen en wellicht nemen ze dan wel de uitnodiging aan.

Marijke Hauwert

Beste Ingrid

ik heb alles geprobeerd, ook de cookies verwijderd, hielp ook niet.
Ik heb nu mijn zeer ingekorte verhaal geplaatst via facebook, het staat er nu op, maar ik ben denk ik toch niet de enige, want er staan heeeeel weinig reacties. Het is trouwens heel demotiverend om 6 maal een mooi opgebouwd verhaal neer te zetten, ik heb het nu maar kort gehouden, maar de schoonheid van de taal is verdwenen. Jammer.
Wilt u de moeite nemen alles nogmaals te controleren, want ik vrees dat er echt iets fout gaat.

Vriendelijke dank voor de te nemen moeite, Marijke Hauwert

To: m.hauwert@chello.nl

Bastiaan

Beste Marijke,
wellicht is het dan ook een idee om te vragen of minister dijsselbloem staatsobligaties met 4% rente uit wil geven, dan kan een pensioenfonds met laag risico die 4% ook waarmaken...

Groet,
Bastiaan

Marijke Hauwert

Beste Bastiaan, ik had die nog niet bedacht, maar lijkt me best haalbaar, Dijsselbloem is totnutoe voor de banken best coulant geweest en 4%obligaties voor pensioenfondsen lijkt mij haalbaar, loppt in feite oarallel met mijn voorstel.
Laten we het voorleggen aan Peter Borgdorff, het is zijn blog.
Mee eens?
Groet Marijke

Lemon

@Ingrid "Mogelijk kunt u de link opnieuw plaatsen, maar dan zonder spaties in de link."

Helaas heb ik de link niet voorhanden,was 'm al browsend tegengekomen Vond 'm toen passend als doordenker vh door dhr Borgdoff gestelde. De auteur vh artikel gaf ons nl een kijkje in de pensioenkeuken waarin met het risico-ingredient werd 'gekookt'.
Zoals we nu door de extra lage (kunstmatige) rekenrente langere tijd indexatie van ons pensioen moeten missen, was door de fondsen als risico niet of maar gedeeltelijk voorzien.

Lemon

Misschien dat dit kijkje achter de schermen ons kan voorbereiden op de veranderingen die er aan komen met de stelling:
*Een goed pensioenstelsel beschermt mensen tegen armoede op de oude dag en zorgt voor
voldoende inkomen om de levensstandaard voor pensionering na pensionering voort te
kunnen zetten. Om deze doelstellingen te verwezenlijken kan een pensioenstelsels op diverse manieren ingericht worden. *

Commissie Toekomst pensioenstelsel
6 november 2014
Concept advies 64 pg

http://daskapital.nl/images/fotos/seradviespensioen.pdf

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff