« Startschot | Hoofdmenu | Steeds gekker »

01/23/2015

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Co Veringa

Geachte heer Borgdorff,
Pensioendialoog??????
Het is gewoon eenrichtingsverkeer, geleuter van de overheid en het pensioenfonds. Ik heb deze maand 87 euro netto minder PFZW-pensioen ontvangen, en ook 40 euro netto minder AOW. Dat is dus 127 euro netto minder per maand! Hoe moet het met mijn toekomst, zonder indexatie en misschien met nog meer verlagingen?
Pensioendialoog?????
Wat is er allemaal al gezegd op uw blog en wat is ervan terecht gekomen?
Met vriendelijke groet,
Co Veringa

j v stempvoort

We leven langer en moeten langer doorwerken, wordt ons verteld,dat geloof ik wel,maar als ik om me heen kijk in bv andere EU landen, zie ik dat in de meeste landen de pensioengerechtigde leeftijd nog steeds 65 is.Leven ze daar niet langer dan?
Langer werken om het betaalbaar te houden.Misschien wel heel kort door de bocht maar naar mijn idee betalen werkenden nu voor niet werkenden,om de doodeenvoudige reden dat zij geen premie kunnen betalen.Werkloosheid moet meer worden aangepakt.
En dat we steeds ouder worden wist men voor 25 jaar terug ook al.Er werd alleen over de komende dure vergrijzing gesproken zonder dat er daadwerkelijk iets werd gedaan.Integendeel, mensen gingen met vervroegd pensioen soms al met 55 jaar soms vrijwillig en soms ook niet.
Dat werd gedaan om jongeren aan een baan te helpen.(of soms gewoon om te reorganiseren en van een dure oudere af te komen )
Hoe dan ook nu langer doorwerken,om het betaalbaar te houden.
Met of zonder zwaar beroep.
Ik vond en blijf het tegenstrijdig vinden.
Als ik met pensioen mag heb ik meer dan 52 jaar aan het arbeidsproces deelgenomen en meer dan 40 jaar pensioenpremie betaald.
Dan word ik door mw.Klijnsma als een rijkere oudere gezien en kan extra belasting gaan betalen.Vergeten wordt dat je daar meer dan 50 jaar voor hebt gewerkt je hebt het verdikkeme niet gestolen.
Het spijt dat ik het te moeten melden, maar het lijkt dat de oudere samen met de autobezitters de melkkoe van de regering is geworden.Ze zijn ook zo makkelijk te pakken en doen niets terug.

dorrest

pfzw;

het valt mij op dat er bij alle betogen van de pensioenmanagers zo weinig ZELFREFLEKTIE is, als je weet dat
de (beheers) kosten een groot deel zijn van de jaarlijkse inleg van de verzekerden (het percentage schrikt u van)wordt hier totaal geen aandacht aan gegeven.
wel voortdurend een excuus// het is crisis maar niet voor iedereen!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff