« Kritische Kamer | Hoofdmenu | De premie kan een beetje omlaag »

12/12/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Thijssen

Leg mij eens uit hoe de belastingdienst wel een rekenrente van 4% blijft hanteren terwijl de actuele rente bijna nog maar 1 % is.
Als we de rekenrente ook bij de pensioenen op 4 % zetten dan kan er geindexeerd worden en kweken we geen VERMOGENSVIJVERS , de fondsen bulken van het geld.
Niet indexeren heet bij ons knip op de beurs, weg groei economie
Fijne feestdagen en een pensioenrijk 2015

Th. de Jager

Peter, je verhaal/ antwoord is nu glashelder. Bedankt. Hopelijk dat de 1e kamer de komende week nog wat wijzigingen aanbrengt in de plannen van de staatssecretaris. Misschien kan de PVDA haar sociale gezicht nog laten zien en winnen zij nog stemmen in maart 2015.

Marijke Hauwert

Aan P. Thijssen, dit heb ik ook al diverse malen geopperd, maar het lijkt niet te beklijven.
Het is de simpelst mogelijke uitruil, Wiebes hoeft niet zijn mooie! hoofdje te breken over hoe hij de vermogensrendementsheffing van 4% verantwoord kan handhaven, even een telefoontje met DNB, die wederom dwarsligt en de vaste rekenrente van 4% kan een feit worden.
In 2004 was het Wellink, die net als drank meer kapot maakte dan je lief is, degene die redelijk plotseling de toenmalige vaste rekenrente afschafte.
Het komt bij mij over dat het gewoon starre onwil is van de beslissers, het is volkomen budgetneutraal kan per direct ingevoerd worden, dit zal zelfs de vreselijke starre asociale staatssecretaris Klijnsma moeten toegeven. Dat asociale kan ik mij permitteren, ik ken haar persoonlijk en ze is op de hoogte hoe ik over haar denk. Ze was ooit 4 jaar geleden een topper, we hebben lange gesprekken gehad, eigenlijk kan ik me nog niet voorstellen, dat ze dit besluit voor haar rekening durft te nemen.
Het erge is dat wij de gepensioneerden er uiteindelijk, procentueel gezien de minste last van hebben, alhoewel als je een laag pensioen hebt niet. De zwaarste last van de beslissing van Klijnsma komt terecht op de schouders van de jeugd, echter zij kunnen zich nog bijverzekeren.
Ik sprak al eerder de heer Borgdorf aan, om pro-actief te zijn met de 4% uitruil en/of eis als vaste rekenrente.

Jan de Rijk

Tijd voor een revolutie opeisen wat van ons is!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff