« Op bezoek in Terneuzen en Goirle | Hoofdmenu | Demonstratie »

11/21/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

F. de Man

Onderzoek en controle; de tijd zal ons leren.
1. bankinstellingen
2. onderwijsinstellingen
3. woningbouwcorporaties
4. zorginstellingen
5. pensioenfondsen?

Frido de Man

j v stempvoort

Als je bijna 62 bent heb je weinig te kiezen. Lijkt me dan ook dat het voor iedereen goed geregeld zou moeten blijven. Daarbij wil ik aangeven dat ik het een belachelijke zaak vindt dat de pensioenleeftijd versneld omhoog gaat. Met deze nog steeds stijgende werkloosheid. Wat wil men ons doen geloven. Wij worden steeds ouder en er moet geld zijn voor de generatie na ons,kort door de bocht gezegd. Dat wist men 25 jaar terug ook al,maar toe was er nog geen generatie na ons.(die generatie zijn wij nu).Toen kon het blijkbaar niet op en werd je als 55 jarige al als oud gezien omdat je dan wel rijp was om met pensioen te gaan, al dan niet gedwongen. Maar blijkbaar is er de laatste jaren een geheel nieuwe blik ontstaan en hoeft de (jeugd)werkloosheid niet meer op deze manier bestreden te worden. Mensen zonder werk moeten van een of andere uitkering leven en de 60er generatie werkt door tot 66/67.Gekeken wordt er niet of je een fysiek zware baan hebt.
Gewoon doorgaan. Als er veel werk zou zijn kan ik het nog begrijpen maar met deze werkloosheid niet. Veel van deze generatie hebben dan meer dan 50 jaar aan het arbeidsproces deelgenomen. Dat moet ik nog zien van 25 jarige die nu aan het werk komt, als die al werk krijgt,dat vooropgesteld. En vooral belangrijk is, doe je niet mee aan het arbeidsproces betaal je geen premies je bouwt dan ook niets op en valt er niets te kiezen!

Sjoerd Klarenbeek

Het is lastig. Het solidariteitssysteem steunt deels op verplicht automatisch meedoen. Maar als meer-dan-gemiddeld-pensioenbewuste 37-er zou ik zelf best wat flexibiliteit aankunnen. Ik zou bijvoorbeeld best wat meer willen inleggen, wat bijdraagt aan mijn opbouw maar ook aan de huidige dekkingsgraad, maar dat moet dan wel fiscaal interessant zijn. Maar per 1 januari is de belastingvrije inleg juist beperkt. Nu moet ik minder-en-langer inleggen waardoor ik een groter deel van mijn oude dag zelf moet gaan regelen, dat is juist complexer. Dus het automatische aspect werkt juist geen eenvoud in de hand voor mensen die zich willen voorbereiden om voor hun 70e te stoppen met werken.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff