« Groeiende euro’s en smeltende ijsjes | Hoofdmenu | Goed rendement, slecht resultaat »

10/10/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

rooy.paul@gmail.com

Ik geloof er niet meer in! De regering mindert steeds meer bij de ouderen. En Uw organisatie zowel als de andere pensioenorganisaties volgen als schapen. Een beetje blaten, tot vervelens toe voor de regering, maar het zijn politici, dus die kunnen er wel tegen.
Waarom horen wij van U geen heel concreet NEE, in de kranten in reclamespots en op TV?.
U zult wel te fatsoenlijk zijn..............en dat is dan heel jammer voor alle gepensioneerden.

marjandevisser

In aansluiting op bovenstaande: waarom niet meer tegengas geven. Als de deskundigen van de PFZW eens méér op hun strepen gingen staan, zowel voor hun goede werken en onze belangen, gaan de beleidsbepalers misschien eens nadenken OF jullie misschien gelijk zouden hebben.
Wordt eens wat minder netjes. Succes.

Marijke hauwert

Wat mij de laatste tijd opvalt, is dat er allerlei onderzoeken gepubliceerd worden, waarin vermeld wordt, dat de ouderen (de is dat alle?)in NL rijk zijn.
Volgens mij worden deze opgeklopte teksten via een reclamebureau de wereld ingeslingerd, wij zijn rijk, alleen zit onze rijkdom in stenen?? Dus alle ouderen hebben een eigen huis??
Het volgende komt dan na zo'n mededeling, de regering overweegt het bezit van huizen te belasten, ik word nu echt onrustig, want juist om redelijk te kunnen blijven leven en om de regering tegemoet te komen, ben ik bezig mijn aflossingsvrije huis af te lossen, ik moet nog 2 tranches van 20%.
Nu ook weer ik heb bezwaar gemaakt tegen de onmogelijke vermogensrendementsheffing van 4%, die zeer onbillijk is en dan lees dat de pensioenfondsen weer ineen donderen door de beurzen en de te lage rente, dit kan direct opgeheven worden door de vaste rekenrente weer versneld in te voeren, tot ongeveer 2006 werd er gerekend met een vaste rekenrente van 4%, gelijk aan de rente van de vermogensrendementsheffing van 4%.Dit met dank aan het gedram van Nout Wellink, die zo getalenteerde president van DNB.
Dit is een juridische abominatie wel 4% vermogensrendementsheffing handhaven terwijl de rente allang die 4% niet meer haalt en de rekenrente van dezelfde hoogte afschaffen. Het zou een nette geste zijn, dan hoeft er niet meer gekrompen te worden, want de rentevoet wordt door de ECB kunstmatig laag gehouden om de banken te steunen en ze makkelijker te laten uitlenen. De banken die nu geld uitlenen en ook nog makkelijk, laat me niet lachen. We worden aan alle kanten bestolen en voor dom versleten.
Dus beste Peter Borgdorff ik respecteer u zeer maar met uw medebeheerders had u ook op die gedachte kunnen komen, sterker u had dit moeten afdwingen, maar het kan nog, want het begint weer van voren af aan. Dus de eis die namens mij en ik weet zeker op tafel ligt is een voorlopige instelling van de vaste rekenrente van 4% gelijk aan de vermogensrendementsheffing van 4%. Want zolang zelfs Draghi afkomstig van de bank GoldmannSachs waar alle ellende begon, niet weet wat hij moet doen en overweegt weer verpakte obligaties op de markt te zetten (ja!!), zijn alle gepensioneerden de dupe en daar bedoel ik letterlijk alle mee, de huidige, de bijna en nog lang niet gepensioneerden, maar allen betalend aan een stelsel, dat stelselmatig wordt ondergraven door het kabinet en de banken. Ik hoop dat veel mensen dit stukje lezen en als ze het ermee eens zijn, dit duidelijk met ja mee eens onder deze blog vermelden. Jullie hoeven geen lang verhaal af te steken, niet nodig dat heb ik al gedaan maar een JA of NEEN, zou ik op prijs stellen, groetjes Marijke Hauwert

Bertel Brauckmann

Hallo, heel mijn leven ben ik zeer positief en constructief geweest, in volle overtuiging! Ik heb me zelfs opgeofferd door 20 % van mijn salaris af te geven(wel 100% blijven werken) om jongeren in staat te stellen werkt te krijgen......Wat ik dus nu nog voel in mijn pensioen. De laatste jaren en nu ook weer bij de nieuwe pensioenwetgeving en lezing van deze reactie word ik weer heel boos en verontwaardigd over deze regering en al die andere kapitaalbezitters en beheerders. Het - en ik kan niet anders constateren - zijn toch allemaal boeven die het geld wat wij WEL gespaard hebben (de huidige generatie wil dat niet en kan dat niet) verkwanselen. Neem nu ook weer de WMO wie betalen de rekening van deze boevenstreken.... de onschuldige hulpbehoevende ouderen, gehandicapten en zieken. Dus trek je conclusies, sleep ze voor de rechter, daar waar boeven thuis horen en zet ze een paar jaar in de cel...en ik zeg graag op voorgaande reacties JA JA JA

Th. de Jager

Afgelopen januari werd besloten of de pensioenen per 1 januari 2014 omhoog gingen en dat gebeurde terwijl de beurzen/economie er slechter voor stond dan nu. Nu heeft men al op 7 november besloten de pensioenen in 2015 niet te verhogen terwijl dit nog kan volgens het oude regime want de nieuwe spelregels worden pas op 1 januari 2015 van kracht, mits de 1e kamer accoord gaat. Is het bestuur van Zorg en Welzijn niet te voorbarig. Ik neem aan dat de salarissen van zowel bestuur en personeel van het pensioenfonds ook niet omhoog gaan de komende jaren want er moet wel op de kosten gelet worden. Eindelijk gaat men personeel ontslaan de komende jaren want er is teveel luxe bij het fonds, dit trouwens al jaren zo. Het kon niet op. Officieel zou er over 2014 volgens de spelregels bij een dekkingsgraad van 105 nog wel geindiceerd kunnen worden. Helaas we komen niet in opstand zoals de Belgen, daar kunnen wij als Nederlanders nog een hoop van leren wat betreft aktie voeren.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff