« Aan de slag | Hoofdmenu | Bezuinigingen in Den Haag: langer doorwerken voor hetzelfde pensioen »

08/15/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

A. W

Ik vind dat de inmengingen van dit kabinet veel te ver gaan.
De normering die zij willen handhaven, is een excuus van generatie op generatie.
Het is in feite diefstal. Werkgevers en werknemers betalen het pensioen.
Er zal wanneer alles zo door gaat… nooit een appeltje voor de dorst zijn.
Dat is uiteraard al bewezen.
Want de grootste kostenpost vandaag, is de vreselijke slechte zorgwet, die alleen maar meer kost dan opbrengt. Water naar de zee dragen noemt men zo iets.
Men denkt alleen in geld en in de onpraktische economie. Weet men dat er ook nog burgers zijn? Burgers die totaal niets hebben in te brengen.
De machtelozen de zwakkeren, zij moeten het weer ophoesten. Want o, wat hebben zij het goed!
Laf vind ik het en een te makkelijke weg die ze ingelopen zijn. Deze zorgwet is een groot drama.
Erg jammer voor de zieken en hulpbehoevenden.
Ik hoop dat de persoon die deze ellende heeft doorgedrukt, geen last meer heeft van zijn braakcentrum.

Co Veringa

Geachte heer Borgdorff,
Toch blijft mijn vraag: " Wie is nu eigenlijk de baas over ons pensioengeld en de pensioenfondsen"? Is het pensioenfonds een staats bedrijf? Hebben alle bedrijven in NL dit soort voorschriften?
Heer Borgdorf wat hebt u eigenlijk te zeggen? Is het pensioenfonds een uitvoerend bedrijf voor de overheid? Sla met u vuist op tafel,of anders alle pensioenfondsen gezamenlijk, en zeg: "DIT NIET". 151 Miljard in de pensioenpot PFZW en elk jaar enkele miljarden meer, wat wilt u, of het kabinet nog meer?? Wat weten die amateurs van het kabinet, met hun hobbyachtige ideeen, over pensioenen? Jammer dat u al UW beloftes weer niet waar kunt maken.

albert roos

als het pensioenfonds iets niet meer mag moet je het zelf doen. dat is de boodschap waar het pensioenfonds ook iets mee zou kunnen doen.

W.Willemstein

Vraag over de nieuwsbrief van 18 augustus. Omdat er bijstaat of je als "klant/steekhouder" kunt praten met u of de PFZW doe ik dat nu maar eens rechtstreeks. Ik lees in uw nieuwsbrief dat we minder pensioen mogen opbouwen vanaf 2015. Besloten door het kabinet. Een lager %, een grens bij 100.000 etc. Nu vroeg ik mij af of het percentage wat u bij de werkgever neerlegt en waar een werknemer ook aan moet bijdragen nu ook naar beneden gaat. Maandelijks moet ik de helft van de inhoudingspremie bij het ziekenhuis waar ik werk bijdragen. En dat is 12.2% van je inkomen. Ik weet waar het heengaat (hoop ik dan maar over x aantal jaar) maar het blijft een substantieel bedrag. Ik ken geen pensioenfonds die hoger in de boom zit hiermee. Nou is de inhouding natuurlijk van meer factoren afhankelijk, maar ik ben benieuwd wat hiermee gaat gebeuren vanaf 2015

Her Grimbergen

Ik ben even het zicht op alle veranderingen in pensioenland kwijt. Sinds 1 augustus ben ik niet langer werkzaam bij mijn werrkgever die aangesloten is bij PGGM. Wel vooruitzicht op ander werk. Maar kan nog niet de gevolgen overzien. Ik zou graag willen weten wat PGGM voor mij kan betekenen a) als ik ZZP-er wordt in een samenwerkingsverband, b) als ik in vaste dienst kom of c) een combi van beide heb. Alle drie zijn voor mij niet ondenkbaar. Mijn persoonlijke situatie is dus interessant, maar ook complex. En met de huidige veranderingen denk ik dat het geen eenvoudig antwoord zal worden. Toch graag uw reactie.

T.B.

Het geld is en wordt toch ingelegd door de deelnemers.
Waarom gaat de regering zich dan met ONS geld bemoeien?
Kunt u mij dit uitleggen?

Ik snap het even niet meer.

Cojo

Ik vraag mij in rede af, wie de toekomst bepaalt. De reserves zijn ruim voldoende, echter de drempel wordt steeds bijgesteld naar boven. Ik krijg het bange vermoeden, dat ons geld niet voor ons is maar voor...? Is Europa de geluksvogel die ons pensioengeld krijgt om niet sparende landen te compenseren? Ik ben het eens, dat de overwaarde voor tegenvallende resultaten is. Het huidige kabinetsbeleid is mij niet duidelijk in deze. Wel vind ik het roerend, dat zij zo begaan zijn met ons pensioen tegoed. Ik heb alleen een onverklaarbare angst, dat het mogelijk een basis is voor onderhandelingen van politici voor een europesche positie. Ik kan hun gedrag niet rijmen, immers een goed pensioen, lees voldoende koopkracht, draagt bij tot economische groei!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff