« Voetbal, geld en slechte arbeidsomstandigheden | Hoofdmenu | Anders en beter »

06/13/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

J. F. Kok

Hr. Borgdorff,

Ik vond het, na ongeveer 45 jaar fulltime werken in de zorg, vorig jaar welletjes en ging van mijn PZW pensioen genieten. Nou, daar ben achter gekomen ! In dit land brak ongeveer een opstand uit met allemaal ongeruste jongeren, hongerige politici, milieubewuste plannenmakers, mopperende werkgevers, onwetende ZZPers en een bezuinigende overheid. Met als centrale thema : pak de vleespotten van die pensioenpotten en haal het leeg in ons voordeel.

Nooit beseft dat ik als eenvoudige werknemer niet interessant genoeg was, maar als onderdeel van een zogenaamd steenrijke geldbron opeens een mooi doelwit vorm om leeg te worden geschud. En da voelt heeeeel erg naar. Als een soort paria die zijn pensioen eigenlijk niet zou hebben verdiend. Schrijf daar maar eens een stukje over !

Hans Kok
Assendelft

Ben van Osch

Wat een ander het goed kan verwoorden !!
Ook ik wil graag ongestoord van mijn opgebouwde pensioen gaan genieten.
Of moet je je hier voor schamen ??
Mijnheer of mevr. Kok, bedankt voor
uw reactie.
B. van Osch.

dejonge.rien@gmail.com

Met waardering voor uw offensief op het behouden van goede pensioenen en indexering en het CBS onderzoek pensionbeleving werknemers.

Het PFZW onderzoek laat niet aan onduidelijkheid over welke keuzes de werknemers maken. Koninklijke Shell heeft intussen, even als u, begrepen dat er geen kruit is opgewassen tegen politieke manipulatie en vraagt ontheffing aan op de voorgestelde besluiten teneinde hun werknemers een goed en duurzaam pensioen te bieden. Shell doet dat ongetwijfeld omdat het overtuigt is van het belang van goede zorg voor hun menskapitaal. Het lijkt me dat die aanpak evengoed in de sector zorg en welzijn toepasbaar is. Ik zou zeggen, sla de handen werkgevers, vakbonden en pensioenbedrijf.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff