« Dialoog | Hoofdmenu | Palmbomen & champagne »

04/17/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

G v dMeij

Over de beruchte nederlandse rekenrente het volgende: Kan iemand mij uitleggen, wat de relatie is tussen deze nederlandse rente en het wereldwijd belegd vermogen van Zorg en Welzijn. Ik heb het gevoel dat hier boekhouders bezig zijn, die absoluut niet begrijpen waar ze mee bezig zijn. Graag hier meer duidelijkheid over.

HUUB ESTEN

Een prachtig rendement weer van 3,3% op kwartaalbasis! Als dat zo doorgaat hebben we op jaarbasis pakweg 13%. Toch moeten onze pensioenfondsen doen alsof we maar 2,7% rendement op jaarbasis maken. Niet erg, maar wel heel erg als daardoor wordt bepaald of je wel/niet geïndexeerd wordt en wel/niet gekort wordt op je pensioenaanspraken.
Dus weg met die CASINORENTE, DIE TOMBOLARENTE EN DIE PROFESSORENRENTE, maar terug naar een PRUDENTE GEREALISEERDE LANGJARIGE RENDEMENTEN (=bij PFZW 8,2%!!) en als dat te moeilijk is voor de heren "deskundigen" rond maar af op 4%.
Gevolg: uw pensioenen wordt weer geïndexeerd, de pensioenpremies kunnen omlaag en er wordt eindelijk een einde gemaakt aan deze nu al jarenlange GELEGALISEERDE DIEFSTAL VAN ONZE PENSIOENEN. Blijven we dit maar tolereren??

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff