« Goed en goedkoop | Hoofdmenu | Een mooie donderdagavond »

02/21/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

BERT FONTEIN

MIJ KOMT TER ORE DAT DE PENSIOENPREMIES ZULLEN WORDEN VERLAAGD WAT AL EENS EERDER IS GEBEURD WAARDOOR DE OVERHEID EEN GREEP IN DE PENSIOENKAS VAN O.A. HET ABP DEED, ZOU DIT NIET ZIJN GEBEURD DAN STONDEN DE PENSIOENFONDSEN ER EEN STUK BETER VOOR EN HADDEN MEER KUNNEN INDEXEREN.
NU DUS DREIGT HETZELFDE EN WORDT VAN FOUTEN IN HET VERLEDEN NIETS GELEERD ZODAT GEPENSIONEERDEN EN NOG NIET GEPENSIO- NEERDEN HET GELAG MOETEN BETALEN ALLEEN OM HET BEGROTINGSTE- KORT TE VERLAGEN.
DUS PENSIOENBESTUREN ZEG NEE.

B.J. Keemers

Ik ben 't volkomen met Bert Fontein eens.

de Gier

Helemaal met u eens Bert.Zeg NEE !

Martin

En ik ook

jadzsolarz@dds.nl

Een verplichte afdracht van pensioenpremie houdt ook in dat er een verplicht behoorlijk pensioen tegenover staat. Gebeurt dit niet dan wordt het hele stelsel ondergraven! Wel betalen en niet ontvangen is geen optie! Snijden in overhead wel!het kan niet zo zijn dat je op je oude dag zonder geld staat omdat de overheid gaat plukken. Het pensioen is van de deelnemers en niet van de overheid.

Cojo

Ik krijg het vervelende gevoel, dat de overheid ons pensioen ziet als een financiële garantie naar
Europa . Ik kom hierop, omdat ik Rutte in een interview heb horen zeggen, dat dit stond tegenover de hoge hypotheekschulden, waar vanuit/door Europa op werd gewezen. Ook ik heb een eenmalige salarisuitkering vanuit het PGGM mogen ontvangen. Dit na het inleveren van 3% in de jaren 80 crisis.
Een sigaar uit eigen doos, met een ruime afdracht aan de overheid( belasting en sociale lasten). Dit mag niet meer gebeuren!

Bastiaan

Ik ben het NIET met BERT eens.

Als je minder opbouwt, moet ook de premie omlaag, da's logisch toch?
Dat de overheid de opbouw beperkt, dat is inderdaad niet zo fraai, maar daar kan het pensioenfonds niks aan doen: dat is aan de politiek.
Als je je echt zorgen maakt, ga dan naar de 2de kamer, en laat van je horen !

Dirk Franssens

Heel veel succes en wijsheid voor het kabinet en de afgevaardigeden van de pensioensector in de te nemen beslissingen m.b.t. een toekomstbestendig pensioen toegewenst.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff