« Opnieuw een akkoord over pensioen | Hoofdmenu | Hartstocht, wanhoop en een belegging in vijf banken »

01/03/2014

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Henk Messchendorp

Peter Fêteert Zorg Werkers (PFZW)

Ondanks de nog te lage rekenrente
stijgt de dekkingsgraad procenten.
Om de economie wat te stimuleren
moet je voorzichtig gaan indexeren,
dat is Peter's nieuwe lente !

Henk Messchendorp IJhorst
gepensioneerd zorgadministrateur

P.Thijssen

Wat hoor ik op het journaal PFZW belgt 31 miljoen in kernwapens.
Heel snel verkopen die troep.
Dit is niet maatschappelijk beleggen

H.A. Bijkerk

Acht het bestuur van het PFZW de huidige rekenrente reëel in het licht van de pensioenverplichtingen van het fonds?
H. Bijkerk

Bastiaan

In aanvulling op H.Bijkerk zou ik graag willen weten wat het bestuur van pfzw er van vind dat het op 8 januari 12 graden is, en wat jullie vinden van de huidige stand van de aex.

Willem

PGGM moet doen waar ze goed in zijn: goed het kapitaal beleggen en zorgen dat de pensioenen gegarandeerd kunnen worden (kernwapens etc.). Het zgn "maatschappelijk verantwoord beleggen"is een hoop geite-wollen-sokken geleuter. Uiteindelijk gaat het om de pegels, bij iedereen!

Overigens, meneer Borgdorff, kunt u niets garanderen, gewoon om het feit dat in de 40 jaar dat ik verplicht ben aangesloten bij PGGM, het PGGM al 3x contractbreuk heeft gepleegd. Natuurlijk, u verschuilt zich achter de overheid, maar het pensioenfonds is van werkgevers en werknemers. Niet van de overheid. En als die zegt dat er iets moet veranderen op pensioengebied, kan dat in feite alleen maar over de AOW gaan. Dat wordt door de overgeid geregeld. Dus als u iets aan uw slappe knieen wil doen in het belang van de leden van PGGM, dan graag!

charles

als PFZW, en dhr Borgdorff heeft hierin zelf altijd het voortouw genomen ook in zijn blogs, een en ander in zijn consequenties kort en bondig aan de deelnemers kan voorrekenen. En dan bijv. aangeven hoe een (gedeeltelijke?) (her)indexering percentueel de dekkingsgraad beinvloedt. Ik vermoed dat het om tienden van procenten zal blijken te gaan.

We hoeven ons niet vast te klampen aan 'stoer' taalgebruik als de koele cijfers eenvoudig het voorgenomen beleid weten te onderschrijven. Ik denk dat dhr. Borgdorff dit wel met me eens zal zijn?

Gerrit van den Hurk

Fijn Peter!!!
Dit is tenminste een goed begin van 2014.

Jan

Het is wel vervelend om te constateren dat mijn flexpensioen stopt als ik 65 jaar wordt en dat mijn ouderdomspensioen pas ingaat als ik 65 jaar en 2 maanden oud ben. Dit kost mij € 4000.
Dat was niet afgesproken toen ik met flexpensioen ging!

johan aikema

Eindelijk eens positief nieuws,maar laten we als ouderen niet te vroeg juichen. Er is nog veel scheef hier in Nederland. Ben wel blij dat ik bij PFZW hoor! Er zijn fondsen waar het heel wat minder gaat. Maar de teneur is tenminste positief,en als ons fonds zich nu keihard maakt voor onze pensioenen van nu en later dan komt het uit eindelijk allemaal goed!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW