« Op bezoek in Roermond | Hoofdmenu | Op naar 2015 »

12/20/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Bastiaan

Geachte heer Borgdorff, beste Peter,

in een eerdere reactie heb ik mijn verbazing uitgedrukt over het beleid van pfzw met betrekking tot de indexatie bij fragiel herstel. U gaf aan dat er over dat beleid goed was nagedacht. Kunt u mij uitleggen waarom jullie de keuze hebben gemaakt voor indexatie bij fragiel herstel?
En hoe voorkomt u dat de boel heen en weer jojoot?

groet,
Bastiaan

Jerry Joseph

Beste Bastiaan,
maak U zo druk toch niet. Volgens mij moet U nog minstens 25 jaar werken voor U pensioen krijgt!
Zoals het nu gaat zal er ongetwijfeld in die 25 jaar nog heel veel gebeuren. De positie van de instellingen in de gezondheidszorg wordt door bezuinigingen steeds verder aangetast. Vele mennsen en vooral ouderen komen steeds vaker in 'n heel moeilijk situatie te zitten, het komt meer en meer voor dat die mensen bewust steeds minder beroep doen op bv. specialistiche medische hulp omdat bv. voor hun al het eigen risico te hoog is.
Ik heb meer dan 40 jaar in een van de grootste ziekenhuizen van Nederland gewerkt. Voor het ogenblik is het nu al zelfs zo dat ze daar denken aan gedwongen ontslagen. De inkomsten van dit grote ziekenhuis worden immers steeds minder.
Dus door al die bezuinigingen zijn niet alleen de ouderen de duppe, maar welicht de jonge werknemers in de sector nog veel en veel meer!
Het mes snijd immers altijd aan twee kanten. Als het zo verder gaat, gaan vele jonge werknemers, zelfs in deze sector geheel of gedeeltelijk hun baan verliezen. Dat de pensioenen gedeeltelijk geindexeerd worden is voor die jonge werknemers niet het belangrijkste, wel dat ze hun baan kunnen blijven houden. Immers ieder maand moeten ze de huur of hypotheek betalen, alle vaste kosten betalen, en ja zelfs de eigen bijdrage aan het pensioenfonds.
25 jaar is 'n lange tijd, en er zullen zeker tijdens die periode nog talrijke veranderingen plaats vinden, laat ons hopen in positieve zin, maar dat zal zeker niet altijd.
Zelfs de pensioenfondsen geven toe dat ze niet heel ver kunnen vooruit kijken! Dus valt het eerder aan te raden de situatie te bekijken van dit ogenblik en in de hooguit van de heel nabije toekomst, maar zeker niet in de verre toekomst van 20 a 25 jaar of mischien nog meer.

De beste groeten, en een heel goed 2014.

Jerry

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW