« Aftellen | Hoofdmenu | Een wit vel papier »

11/22/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ton Schilperoord

Geachte heer Borgdorff,

Het is plezierig te lezen, dat u de discussie niet uit de weg gaat.

Ik zou u daarom willen vragen te reageren op een artikel in de NRC van 19/20 oktober 2013, waarin gesteld wordt, dat een kwart van de pensioenbeheerskosten opgaat aan prestatiebonussen. Dit geldt volgens het artikel ook voor Zorg & Welzijn. Dit is des te kwalijker, omdat er geen of nauwelijks een verband is tussen de vermogensbeheerskosten en de beleggingsrendementen. Bovendien krijgt men wel een bonus bij extra winst, maar hoeft niets in te leveren bij een dip.

Ik denk, dat de deelnemers wel benieuwd zijn hoe u het uitdelen van bonussen kunt rechtvaardigen, mede omdat de deelnemers niet gewend zijn om deze te ontvangen en het leveren van goede prestaties als onderdeel van het goed uitvoeren van een functie wordt beschouwd.

Graag uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Ton Schilperoord

gerard mentz

Ook ik sluit me hierbij aan. Het kan toch niet zo zijn dat een kwart van mijn inbreng aan prestatiebonussen opgaat! Ofschoon ik mijn pensioenfonds Zorg & Welzijn een goede fonds vind, kunnen we toch niet akkoord gaan aan zulke bonussen temeer daar mijn pensioen als drie jaren niets erbij heeft gekregen en de dekkingsgraad te laag blijft. 10 procent van mijn inbreng ( aan zeer goede beleggingen en suc6 ) is meer dan voldoende als we al uitgaan van de hoge salaris kosten van uw medewerkers. Dus.....voor mij geen prijs ....ook al bent U de beste!!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff